KURAKLIK KAPIDA DUA EDELİM!

Yaşam (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 15.01.2023 - 20:53, Güncelleme: 15.01.2023 - 20:53
 

KURAKLIK KAPIDA DUA EDELİM!

Son 52 yılın en sıcak ve bir o kadar da kurak Aralık ayını geçirdik.

Ocak ayının ortasına gelmemize rağmen beklenen yağışların olmaması gözleri Şubat, Mart ve Nisan yağışlarına çevirdi. Meteoroloji uzmanları “Aşırı sıcaklıklar, yağış azalmaları ve bunlara bağlı olarak oluşan kuraklıklar, iklim krizinin göstergeleri. Yağışlar ciddi oranda azaldı. Yapılacak tek şey dua etmek. Eğer önümüzdeki 3 ayda beklenen yağışlar gelmezse kuraklıkla karşı karşıya kalacağız.” dedi. DSİ yetkililerinden alınan bilgiye göre Suğla Ovasını besleyen Beyşehir Gölünde ve Suğla Su Toplama Barajında su seviyelerinin geçen yıl Ocak ayına göre daha düşük olduğunu esas kaygılandıranın geçen yıl bu aylarda dağlarda karın ve beklenen yağışın olması bu yıl ise hala karın yağmaması ve beklenen yağışların yaşanmaması dünyada ve ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de kuraklık sinyallerinin verildiği ifade edildi. Ayrıca Ocak ortasına gelinmesine rağmen gölü besleyen kaynakların akışa geçmediği fakat Şubat Mart ve Nisan yağışlarının iyi olması durumunda bir nebze olsa da göllerdeki su durumları rahatlayacağı bildirildi. Edinilen bilgiye göre; An itibariyle Beyşehir Gölü işletme kotunun (Gölden su alma seviyesi) yaklaşık 35 cm altında, Suğla Gölü işletme kotunun yaklaşık 40 cm altında bulunduğu öğrenildi. Eski Meteoroloji Müdürü gazetemizin de hava tahmin uzmanı Osman Çilek ise “Son 52 yılın en sıcak Aralık ayını yaşadık. Eğer önümüzdeki aylarda beklenen yağışlar olmazsa Seydişehir’de de kuraklık baş gösterecek. Şuanda yapılacak tek şey dua etmek. Allah büyük. İnşallah rahmetini esirgemez” dedi. Çilek, dünyada ve ülkemizde son yıllarda kuraklık tehlikesinin artarak devam ettiğini belirterek: “ Su kaynaklarımız sınırsız değil. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız." diyerek tasarruflu olunmasını istedi.
Son 52 yılın en sıcak ve bir o kadar da kurak Aralık ayını geçirdik.

Ocak ayının ortasına gelmemize rağmen beklenen yağışların olmaması gözleri Şubat, Mart ve Nisan yağışlarına çevirdi.

Meteoroloji uzmanları “Aşırı sıcaklıklar, yağış azalmaları ve bunlara bağlı olarak oluşan kuraklıklar, iklim krizinin göstergeleri. Yağışlar ciddi oranda azaldı. Yapılacak tek şey dua etmek. Eğer önümüzdeki 3 ayda beklenen yağışlar gelmezse kuraklıkla karşı karşıya kalacağız.” dedi.

DSİ yetkililerinden alınan bilgiye göre Suğla Ovasını besleyen Beyşehir Gölünde ve Suğla Su Toplama Barajında su seviyelerinin geçen yıl Ocak ayına göre daha düşük olduğunu esas kaygılandıranın geçen yıl bu aylarda dağlarda karın ve beklenen yağışın olması bu yıl ise hala karın yağmaması ve beklenen yağışların yaşanmaması dünyada ve ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de kuraklık sinyallerinin verildiği ifade edildi.

Ayrıca Ocak ortasına gelinmesine rağmen gölü besleyen kaynakların akışa geçmediği fakat Şubat Mart ve Nisan yağışlarının iyi olması durumunda bir nebze olsa da göllerdeki su durumları rahatlayacağı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre; An itibariyle Beyşehir Gölü işletme kotunun (Gölden su alma seviyesi) yaklaşık 35 cm altında, Suğla Gölü işletme kotunun yaklaşık 40 cm altında bulunduğu öğrenildi.

Eski Meteoroloji Müdürü gazetemizin de hava tahmin uzmanı Osman Çilek ise “Son 52 yılın en sıcak Aralık ayını yaşadık. Eğer önümüzdeki aylarda beklenen yağışlar olmazsa Seydişehir’de de kuraklık baş gösterecek. Şuanda yapılacak tek şey dua etmek. Allah büyük. İnşallah rahmetini esirgemez” dedi.
Çilek, dünyada ve ülkemizde son yıllarda kuraklık tehlikesinin artarak devam ettiğini belirterek: “ Su kaynaklarımız sınırsız değil. Hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız." diyerek tasarruflu olunmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.