KURBANLIKLAR HAYIRLI OLSUN

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.11.2012 - 06:04, Güncelleme: 04.11.2012 - 06:04
 

KURBANLIKLAR HAYIRLI OLSUN

Bu yıl durgun geçen kurban piyasası bayram arifesinde hareketlendi. Gelenek haline gelen hayvan pazarında arife günü yapılan pazar duasına Belediye Başkanı Abdülkadir Çat?ta katıldı. Hayvan Pazarında yapılan duadan sonra belediye başkanı hayvan satıcılarını tek tek gezerek hem düşüncelerini aldı hem de kurban bayramlarını kutladı.

  Bu yıl durgun geçen kurban piyasası bayram arifesinde hareketlendi. Gelenek haline gelen hayvan pazarında arife günü yapılan pazar duasına Belediye Başkanı Abdülkadir Çat’ta katıldı. Hayvan Pazarında yapılan duadan sonra belediye başkanı hayvan satıcılarını tek tek gezerek hem düşüncelerini aldı hem de kurban bayramlarını kutladı. Kurban alıcılarının merakla beklediği kurban piyasasında ise sabahleyin büyükbaş hayvanların canlı kilosu 9-10 tl, kargas ise18-19 tl den satıldığı öğrenildi. Küçükbaşlarda ise ise 400 tl den başlayıp 900-1000 tlye kadar alıcı bulduğu görüldü. Bu yıl kurban kesenlerin geçen yıllara göre azaldığı belirtilerek bunun nedeninin de ekonomik olduğu bildirildi. Diğer yıllara göre  pazarda fazla hayvan bulunduğunu belirten besiciler ise bu yıl kurbanda umduklarını bulamadıklarını belirtirken kurban alıcıları ise fiyatların makul sevide olduğunu bildirdiler. Hayvan besicilerinden Hasan Başar: ‘’Bu yıl kurbandan memnun değiliz. Yem olmuş 46-47 tl, samanın balyası 11-12 tl ye kadar çıktı. Şunda ki fiyatlar kasap fiyatları, emeğimizin karşılığı değil.Bu yıl fazla kurban kesende yok, vatandaşın alım gücü yok. Bu da bizi olumsuz etkiliyor. ’’ Dedi. Kurban alıcıları ise hem hayvan fazla hem de fiyatlar normal, bundan düşüğü de besicilerin zarar etmesi demek. Bu yılki fiyatlardan memnunuz şeklinde konuştular.
Bu yıl durgun geçen kurban piyasası bayram arifesinde hareketlendi. Gelenek haline gelen hayvan pazarında arife günü yapılan pazar duasına Belediye Başkanı Abdülkadir Çat?ta katıldı. Hayvan Pazarında yapılan duadan sonra belediye başkanı hayvan satıcılarını tek tek gezerek hem düşüncelerini aldı hem de kurban bayramlarını kutladı.

 

Bu yıl durgun geçen kurban piyasası bayram arifesinde hareketlendi.

Gelenek haline gelen hayvan pazarında arife günü yapılan pazar duasına Belediye Başkanı Abdülkadir Çat’ta katıldı. Hayvan Pazarında yapılan duadan sonra belediye başkanı hayvan satıcılarını tek tek gezerek hem düşüncelerini aldı hem de kurban bayramlarını kutladı.

Kurban alıcılarının merakla beklediği kurban piyasasında ise sabahleyin büyükbaş hayvanların canlı kilosu 9-10 tl, kargas ise18-19 tl den satıldığı öğrenildi. Küçükbaşlarda ise ise 400 tl den başlayıp 900-1000 tlye kadar alıcı bulduğu görüldü. Bu yıl kurban kesenlerin geçen yıllara göre azaldığı belirtilerek bunun nedeninin de ekonomik olduğu bildirildi.

Diğer yıllara göre  pazarda fazla hayvan bulunduğunu belirten besiciler ise bu yıl kurbanda umduklarını bulamadıklarını belirtirken kurban alıcıları ise fiyatların makul sevide olduğunu bildirdiler. Hayvan besicilerinden Hasan Başar: ‘’Bu yıl kurbandan memnun değiliz. Yem olmuş 46-47 tl, samanın balyası 11-12 tl ye kadar çıktı. Şunda ki fiyatlar kasap fiyatları, emeğimizin karşılığı değil.Bu yıl fazla kurban kesende yok, vatandaşın alım gücü yok. Bu da bizi olumsuz etkiliyor. ’’ Dedi.

Kurban alıcıları ise hem hayvan fazla hem de fiyatlar normal, bundan düşüğü de besicilerin zarar etmesi demek. Bu yılki fiyatlardan memnunuz şeklinde konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.