KURTLAR HAYVANLARI TELEF ETTİ

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 20.06.2023 - 14:49, Güncelleme: 20.06.2023 - 14:49
 

KURTLAR HAYVANLARI TELEF ETTİ

Seydişehir ilçesinde büyükbaş hayvanlara saldıran kurtlar 1 büyük baş hayvanı telef etti 3 Tanesini yaraladı.

Seydişehir İncesu Mahallesi’nde ikamet eden ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Ahmet Çiğdem'e ait büyükbaş hayvanlara İncesu mahallesinden bulunan Gıcırın Çardağı denilen bölgede yayılımda olduğu sırada kurt saldırdı.  Dağda aç kalan kurtların saldırısı sonucu Çiğdem'e ait 4 büyükbaş hayvandan 1 telef olurken, 3'ü de yaralı kurtuldu. Uzun yıllardır hayvancılıkla uğraştığını kaydeden Çiğdem," mahallemizde uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşıyordum.  İlk defa başına böyle bir olay geldi. Birkaç defa kurtların bölgede olduğunu fark ettim. Tedbirlerimi aldım fakat saldırıya engel olamadım.  Saldırıyı fark ettim fakat yine de 1 hayvanım telef oldu. Diğer 3 hayvanım ise yaralı kurtuldu. Gurup halinde 7-8 tane idiler, bir an saldırınca bir şey yapamadım. Hayvanlarımın telef olmasına çok üzüldüm.  Bu saatten sonra daha çok dikkatli olacağım artık canım yandı, benim hayvanlarıma, emeğime geçim kaynağıma saldıran hiç bir  yaban hayvanına  hoşgörülü  davranacağımı düşünemiyorum. Kendimi ve hayvanlarımı korumak zorundayım. Bu bölgede bulunan ve besici kardeşlerimde dikkatli olsunlar" ifadelerini kullandı.
Seydişehir ilçesinde büyükbaş hayvanlara saldıran kurtlar 1 büyük baş hayvanı telef etti 3 Tanesini yaraladı.

Seydişehir İncesu Mahallesi’nde ikamet eden ve geçimini hayvancılıkla sağlayan Ahmet Çiğdem'e ait büyükbaş hayvanlara İncesu mahallesinden bulunan Gıcırın Çardağı denilen bölgede yayılımda olduğu sırada kurt saldırdı.

 Dağda aç kalan kurtların saldırısı sonucu Çiğdem'e ait 4 büyükbaş hayvandan 1 telef olurken, 3'ü de yaralı kurtuldu.

Uzun yıllardır hayvancılıkla uğraştığını kaydeden Çiğdem," mahallemizde uzun yıllardır hayvancılıkla uğraşıyordum.  İlk defa başına böyle bir olay geldi. Birkaç defa kurtların bölgede olduğunu fark ettim. Tedbirlerimi aldım fakat saldırıya engel olamadım.  Saldırıyı fark ettim fakat yine de 1 hayvanım telef oldu. Diğer 3 hayvanım ise yaralı kurtuldu. Gurup halinde 7-8 tane idiler, bir an saldırınca bir şey yapamadım. Hayvanlarımın telef olmasına çok üzüldüm.  Bu saatten sonra daha çok dikkatli olacağım artık canım yandı, benim hayvanlarıma, emeğime geçim kaynağıma saldıran hiç bir  yaban hayvanına  hoşgörülü  davranacağımı düşünemiyorum. Kendimi ve hayvanlarımı korumak zorundayım. Bu bölgede bulunan ve besici kardeşlerimde dikkatli olsunlar" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.