KYK?DA DÜZENLENEN ÇANAKKALE KONFERANSI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.03.2016 - 01:45, Güncelleme: 19.03.2016 - 01:45
 

KYK?DA DÜZENLENEN ÇANAKKALE KONFERANSI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü dolayısıyla Kredi Yurtlar Kurumunda program düzenlendi.

Eğitimci Abdullah Topaç’ın, Çanakkale savaşları ile ilgili verdiği konferansı öğrenciler duygulu bir şekilde dinledi. Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, belediye başkanı Mehmet Tutal, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer ve öğrenciler katıldı. Program, yurt öğrencilerinin hazırladığı piyes ve şiirlerden sonra Çanakkale savaşını Türkiye’de en güzel anlatanlardan olan Hemşerimiz Eğitimci Abdullah Topaç’ın verdiği konferansla sona erdi. Konuşmasında Çanakkale’nin savaş değil, bir destan olduğunu belirten Abdullah Topaç; “Çanakkale savaşı anlatılmaz. Ben Çanakkale savaşını anlatırım diyen çıkarsa yalan söylemiş olur. Çünkü Çanakkale savaşının her anının hikayesi bir ansiklopediyi doldurur. Çanakkale bir sır kapısıdır. Çok her zaman kuvvetli değildir. İnanan ve az olan daha kuvvetlidir. Çanakkale savaşı bunun bir örneğidir.” dedi. Çanakkale savaşının 429 gün sürdüğünü, bu nedenle yılın her gününün Çanakkale şehitlerini anma günü olduğunu söyleyen Topaç, öğrencilere şöyle seslendi; “Çanakkale’nin yiğit Kahramanı Seyit Onbaşı 270 kg ağırlığındaki gülleyi kaldırarak isabetli atışıyla düşman gemisini batırmış ve bu başarısıyla savaşın seyrini değiştirmiştir. Komutanı tarafından mükafatlandırılmak istenen Seyit Onbaşı, verilen parayı, başarı iznini kabul etmemiş Komutanın ısrarı üzerine; “Madem çok istiyorsunuz Komutanım, karavanada verilen tayin ekmekle doymuyorum. Bana bir tayin ekmek daha fazla verin.” demiş. Akşam karavana yemeğinde tayin ekmeğinin birini yedikten sonra yanında bulunan 20 arkadaşına bakarak ve ikinci tayin ekmeği 20’ye bölerek arkadaşlarına dağıtmış. İşte gençler bizde sizlerden Seyit Onbaşı gibi, vatanınıza sahip çıkmanızı, adil olmayı ve helalinden kazanmanızı istiyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.
18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü dolayısıyla Kredi Yurtlar Kurumunda program düzenlendi.

Eğitimci Abdullah Topaç’ın, Çanakkale savaşları ile ilgili verdiği konferansı öğrenciler duygulu bir şekilde dinledi.

Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, belediye başkanı Mehmet Tutal, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer ve öğrenciler katıldı.

Program, yurt öğrencilerinin hazırladığı piyes ve şiirlerden sonra Çanakkale savaşını Türkiye’de en güzel anlatanlardan olan Hemşerimiz Eğitimci Abdullah Topaç’ın verdiği konferansla sona erdi.

Konuşmasında Çanakkale’nin savaş değil, bir destan olduğunu belirten Abdullah Topaç; “Çanakkale savaşı anlatılmaz. Ben Çanakkale savaşını anlatırım diyen çıkarsa yalan söylemiş olur. Çünkü Çanakkale savaşının her anının hikayesi bir ansiklopediyi doldurur. Çanakkale bir sır kapısıdır. Çok her zaman kuvvetli değildir. İnanan ve az olan daha kuvvetlidir. Çanakkale savaşı bunun bir örneğidir.” dedi.

Çanakkale savaşının 429 gün sürdüğünü, bu nedenle yılın her gününün Çanakkale şehitlerini anma günü olduğunu söyleyen Topaç, öğrencilere şöyle seslendi; “Çanakkale’nin yiğit Kahramanı Seyit Onbaşı 270 kg ağırlığındaki gülleyi kaldırarak isabetli atışıyla düşman gemisini batırmış ve bu başarısıyla savaşın seyrini değiştirmiştir. Komutanı tarafından mükafatlandırılmak istenen Seyit Onbaşı, verilen parayı, başarı iznini kabul etmemiş Komutanın ısrarı üzerine; “Madem çok istiyorsunuz Komutanım, karavanada verilen tayin ekmekle doymuyorum. Bana bir tayin ekmek daha fazla verin.” demiş. Akşam karavana yemeğinde tayin ekmeğinin birini yedikten sonra yanında bulunan 20 arkadaşına bakarak ve ikinci tayin ekmeği 20’ye bölerek arkadaşlarına dağıtmış. İşte gençler bizde sizlerden Seyit Onbaşı gibi, vatanınıza sahip çıkmanızı, adil olmayı ve helalinden kazanmanızı istiyoruz.” diyerek sözlerini bitirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.