KYK?DA STRES, KAYGI VE ÖFKE YÖNETİMİ SEMİNERİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2014 - 04:48, Güncelleme: 18.12.2014 - 04:48
 

KYK?DA STRES, KAYGI VE ÖFKE YÖNETİMİ SEMİNERİ

Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumunda Stres, Kaygı ve Öfke Yönetimi Semineri verildi.

Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumunda Stres, Kaygı ve Öfke Yönetimi Semineri verildi. Liderlik seminerleri kapsamında gerçekleştirilen Stres, Kaygı ve Öfke Yönetimi konulu konferansı Necmettin Erbakan Üniversitesi fen Edebiyat Bölümü öğretmeni Yrd. Doç. Muhittin Çalışkan verdi. Seydişehir KYK’nın konferans salonundaki programa Bölge Yurt İdare işletme şube Müdürü Murat Erenler, Yurt Müdür vekili Hasan Hüseyin Yeğin, Araştırma Uzmanı Mehmet Ekizer, Yurt Yönetim Memurları Şerafettin Turan, Turgay Ünal, Şakir Türközü katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği  konferansta Yrd. Doç. Muhittin Çalışkan, stres yaşam ölçeğine göre yaşamda karşılaştığımız sevinç, hüzün gibi çeşitli durumlarda 0-150 arası puanlamada olağan durum, 150-300 olan durumda stresin olabileceği 300 ve sonrası puanlamada ise yaşananlar ise strese sebep olduğunu belirtti. Stresin belirtileri hakkında da bilgi veren Yrd. Doç. Çalışkan,uykuya dalmada zorluk yaşanması, mide sorunları, baş ve eklem ağrıları, yorgun hissetme ve bir konuya çabuk adapte olmaması gibi birçok durumun strese sebep olduğunu söyledi. Dinleyicilere neden öfkeleniriz sorusunu soran  Çalışkan “ Öfke; normal ve sağlıklı bir duygudur.Hiçbir öfke yaşadığı anı temsil etmez, o an bardağı taşıran son damladır. Bizler zarar görme endişesi ile, değer verilmediğini düşündüğümüz zaman ve maruz kalınan durumu hak etmediğimizi düşündüğümüz zaman öfkeleniriz. Öfke kontrolünü ise pişman olunacak anlık tepkilerden kaçındığımıza zaman gerçekleştirmiş oluruz ve nefes egzersizleri ile rahatlarız.” Dedi. Tehlike olasılığı karşısında yaşanan duyguların kaygı olduğunu dile getiren  Yrd. Doç. Muhittin Çalışkan,  durumluk kaygı ve sürekli kaygı adı altında incelenebileceğini belirtti. Konferans sonunda yurt yönetimi tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumunda Stres, Kaygı ve Öfke Yönetimi Semineri verildi.

Seydişehir Kredi Yurtlar Kurumunda Stres, Kaygı ve Öfke Yönetimi Semineri verildi.

Liderlik seminerleri kapsamında gerçekleştirilen Stres, Kaygı ve Öfke Yönetimi konulu konferansı Necmettin Erbakan Üniversitesi fen Edebiyat Bölümü öğretmeni Yrd. Doç. Muhittin Çalışkan verdi.

Seydişehir KYK’nın konferans salonundaki programa Bölge Yurt İdare işletme şube Müdürü Murat Erenler, Yurt Müdür vekili Hasan Hüseyin Yeğin, Araştırma Uzmanı Mehmet Ekizer, Yurt Yönetim Memurları Şerafettin Turan, Turgay Ünal, Şakir Türközü katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği  konferansta Yrd. Doç. Muhittin Çalışkan, stres yaşam ölçeğine göre yaşamda karşılaştığımız sevinç, hüzün gibi çeşitli durumlarda 0-150 arası puanlamada olağan durum, 150-300 olan durumda stresin olabileceği 300 ve sonrası puanlamada ise yaşananlar ise strese sebep olduğunu belirtti.

Stresin belirtileri hakkında da bilgi veren Yrd. Doç. Çalışkan,uykuya dalmada zorluk yaşanması, mide sorunları, baş ve eklem ağrıları, yorgun hissetme ve bir konuya çabuk adapte olmaması gibi birçok durumun strese sebep olduğunu söyledi.

Dinleyicilere neden öfkeleniriz sorusunu soran  Çalışkan “ Öfke; normal ve sağlıklı bir duygudur.Hiçbir öfke yaşadığı anı temsil etmez, o an bardağı taşıran son damladır. Bizler zarar görme endişesi ile, değer verilmediğini düşündüğümüz zaman ve maruz kalınan durumu hak etmediğimizi düşündüğümüz zaman öfkeleniriz. Öfke kontrolünü ise pişman olunacak anlık tepkilerden kaçındığımıza zaman gerçekleştirmiş oluruz ve nefes egzersizleri ile rahatlarız.” Dedi.

Tehlike olasılığı karşısında yaşanan duyguların kaygı olduğunu dile getiren  Yrd. Doç. Muhittin Çalışkan,  durumluk kaygı ve sürekli kaygı adı altında incelenebileceğini belirtti.

Konferans sonunda yurt yönetimi tarafından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.