LARVA İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 08.04.2022 - 12:42, Güncelleme: 08.04.2022 - 12:42
 

LARVA İLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Seydişehir Belediyesi merkez ve kırsal mahallelerde haşereye karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Seydişehir Belediyesi ekipleri, merkez ve kırsal mahallelerde sinek ve haşereyle mücadelede larva döneminde yoğunlaştırdığı çalışmalarla zararlı canlıların üremesinin önüne geçiyor. Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ekiplerin sinek ve haşerelere karşı şehir merkezi ve kırsal mahallelerde su birikintileri, bataklık, çöp alanları, kanallar ve gübrelik alanlarda holder ve sırt pompaları ile etkin bir şekilde ilaçlama yaptığını kaydetti. Yürütülen ilaçlama çalışmaları ile vatandaşların sağlığının korunması için önlemlerin alındığını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, birçok hastalığı insanlara bulaştırabilen haşerelerle etkili bir şekilde mücadele edildiğini, çalışmaların devam edeceğini belirtti. İlçenin her noktasında hijyen ve temizliği sağlamak için aralıksız çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biride larva ilaçlamasıdır. Şubat ayı içerisinde başlattığımız çalışmaların larva üremesinin engellenmesi açısından büyük önem taşıyor. Bahar aylarının başlamasıyla birlikte sivrisinek ve haşerelere karşı halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığı kontrol altına almak amacıyla hizmet vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz. Oluşabilecek sorunlara karşı gerekli önlemleri alıyoruz. Seydişehir merkez ve bağlı mahallerinde bulunan gölet, bataklık, dere, su birikintileri, su kanalları gibi haşere üreme alanlarının bulunduğu yerlerde periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. İlaçlama işlemlerimiz tamamen biyolojik ilaçlarla yapılarak sivrisinek üremesinin önüne geçilmektedir. Haşereyle mücadelede vatandaşlara da görev düştüğünü ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ekiplerimiz tarafından çalışmalarımıza katkı sağlamak amacı ile vatandaşlarımız gıda artıklarını poşetleyerek atmaları, çevre temizliğine dikkat etmeleri, evsel atıklarını çöp konteynerlerine koyarak açıkta bırakmamaları gerekmektedir. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın ise gübrelerini kontrollü olarak biriktirmesi ve periyodik olarak ilaçlama yaparak haşerelerin üremesine meydan vermemesi büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.
Seydişehir Belediyesi merkez ve kırsal mahallelerde haşereye karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Seydişehir Belediyesi ekipleri, merkez ve kırsal mahallelerde sinek ve haşereyle mücadelede larva döneminde yoğunlaştırdığı çalışmalarla zararlı canlıların üremesinin önüne geçiyor.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ekiplerin sinek ve haşerelere karşı şehir merkezi ve kırsal mahallelerde su birikintileri, bataklık, çöp alanları, kanallar ve gübrelik alanlarda holder ve sırt pompaları ile etkin bir şekilde ilaçlama yaptığını kaydetti.

Yürütülen ilaçlama çalışmaları ile vatandaşların sağlığının korunması için önlemlerin alındığını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, birçok hastalığı insanlara bulaştırabilen haşerelerle etkili bir şekilde mücadele edildiğini, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

İlçenin her noktasında hijyen ve temizliği sağlamak için aralıksız çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biride larva ilaçlamasıdır. Şubat ayı içerisinde başlattığımız çalışmaların larva üremesinin engellenmesi açısından büyük önem taşıyor. Bahar aylarının başlamasıyla birlikte sivrisinek ve haşerelere karşı halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığı kontrol altına almak amacıyla hizmet vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığına ve huzuruna önem veriyoruz. Oluşabilecek sorunlara karşı gerekli önlemleri alıyoruz.

Seydişehir merkez ve bağlı mahallerinde bulunan gölet, bataklık, dere, su birikintileri, su kanalları gibi haşere üreme alanlarının bulunduğu yerlerde periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. İlaçlama işlemlerimiz tamamen biyolojik ilaçlarla yapılarak sivrisinek üremesinin önüne geçilmektedir.

Haşereyle mücadelede vatandaşlara da görev düştüğünü ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; ekiplerimiz tarafından çalışmalarımıza katkı sağlamak amacı ile vatandaşlarımız gıda artıklarını poşetleyerek atmaları, çevre temizliğine dikkat etmeleri, evsel atıklarını çöp konteynerlerine koyarak açıkta bırakmamaları gerekmektedir. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın ise gübrelerini kontrollü olarak biriktirmesi ve periyodik olarak ilaçlama yaparak haşerelerin üremesine meydan vermemesi büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.