MAHALLENİN 52 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.02.2019 - 01:24, Güncelleme: 08.02.2019 - 01:24
 

MAHALLENİN 52 YILLIK TAPU SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Kızılcalar Mahallesinde 52 yıldır tapu bekleyen mesken sahipleri yapılan imar revizyonu ve 18 uygulaması ile tapularına kavuşuyor.

Mahallede yaşayan yaklaşık 50 vatandaşın yaşadığı tapu sorunu Seydişehir Belediyesinin uzun soluklu çalışması sayesinde çözüme kavuştuğu öğrenildi. Seydişehir Belediyesinin 2 yıl önce başlattığı çalışmalar neticesinde söz konusu parsellerde bulunan evlerin tapu kaydında, mülkiyetin başkasının üzerinde olması ve mülkiyet varislerine ulaşılamaması durumu Belediyeye 2016 yılında iletilmişti. Mesken sahiplerinin uzun zamandır yaşadıkları bir problem haline gelen bu sorun hakkında İmar revizyon çalışmaları başlatılarak İmar Kanununun 18. Madde uygulaması gerçekleşmiş oldu. Belediye Başkanı Tutal’ın mağdur duruma düşen mahalle sakinleri ile yaptığı toplantıda, 2 yıl önce başlattığı çalışmaların meyvesini verdiğini, 52 yıldır tapularını alamayan vatandaşların artık kendi tapularına kavuşacaklarının müjdesini verdi. İmar revizyonu ve 18 uygulaması gibi uzun soluklu bir çalışmanın ardından şu an satışlarını alabileceklerini belirten Başkan Tutal, mahalle sakinlerine hayırlı olsun dedi. Toplantıya katılan tapu mağduru vatandaşlar 52 yıldır kendi evlerinde yabancı olduklarını, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın girişimleri ile başlatılan uygulama ile tapularına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek Başkan Tutal’a teşekkürlerini ilettiler.
Kızılcalar Mahallesinde 52 yıldır tapu bekleyen mesken sahipleri yapılan imar revizyonu ve 18 uygulaması ile tapularına kavuşuyor.

Mahallede yaşayan yaklaşık 50 vatandaşın yaşadığı tapu sorunu Seydişehir Belediyesinin uzun soluklu çalışması sayesinde çözüme kavuştuğu öğrenildi.

Seydişehir Belediyesinin 2 yıl önce başlattığı çalışmalar neticesinde söz konusu parsellerde bulunan evlerin tapu kaydında, mülkiyetin başkasının üzerinde olması ve mülkiyet varislerine ulaşılamaması durumu Belediyeye 2016 yılında iletilmişti. Mesken sahiplerinin uzun zamandır yaşadıkları bir problem haline gelen bu sorun hakkında İmar revizyon çalışmaları başlatılarak İmar Kanununun 18. Madde uygulaması gerçekleşmiş oldu.

Belediye Başkanı Tutal’ın mağdur duruma düşen mahalle sakinleri ile yaptığı toplantıda, 2 yıl önce başlattığı çalışmaların meyvesini verdiğini, 52 yıldır tapularını alamayan vatandaşların artık kendi tapularına kavuşacaklarının müjdesini verdi. İmar revizyonu ve 18 uygulaması gibi uzun soluklu bir çalışmanın ardından şu an satışlarını alabileceklerini belirten Başkan Tutal, mahalle sakinlerine hayırlı olsun dedi. Toplantıya katılan tapu mağduru vatandaşlar 52 yıldır kendi evlerinde yabancı olduklarını, Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın girişimleri ile başlatılan uygulama ile tapularına kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek Başkan Tutal’a teşekkürlerini ilettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.