MAHMUD ESAD’IN “AHLAK RİSALESİ” ESERİ GÜNÜMÜZE KAZANDIRILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.05.2017 - 06:07, Güncelleme: 15.05.2017 - 06:07
 

MAHMUD ESAD’IN “AHLAK RİSALESİ” ESERİ GÜNÜMÜZE KAZANDIRILDI

Mahmud Esad Efendi’nin İzmir’de mahkeme reisi olarak görev yaparken kaleme aldığı “Ahlak Risalesi”nin çevirisi hemşerimiz Yavuz Selim Dokumacı tarafından yapıldı.

Tapu Kadastro arşivlerinden alınarak yavuz selim dokumacı tarafından Çevrimi yapılan, Mahmud Esad Efendi’nin Çocuklar Ve Gençler için kaleme aldığı “Ahlak Risalesi” kitabı baskısını yaptıran Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünden temin edilebileceği öğrenildi.  Çevirmen Yavuz Selim Dokumacı konuyla ilgili şu bilgileri verdi:“Ahlak Risalesi” yayınının üzerinden 123 yıl geçmiş olmasına rağmen Mahmut Esat tarafından özellikle çocuklar ve gençler hedeflenerek çok akıcı ve anlaşılır bir dille yazılmış olup ve onun felsefesinin güzelliğinden izler taşımaktadır. İçinde bulunduğumuz 2017 yılının Mahmut Esat’ın vefatının 100. yılı olması sebebiyle, İzmir’de mahkeme reisi olarak görev yaparken kaleme aldığı “Ahlak Risalesi”nin çeviri yazısını yapmak, abilerim ve kendim onun bağışladığı ortaokulda eğitimini tamamlamış biri olarak, büyük bir övünç kaynağıdır. Bu vesileyle “Ahlak Risalesi”nin çeviri yazısı ve tıpkıbasımıyla özverili bir şekilde ilgilenerek basımını gerçekleştiren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanı Sayın Zeynel Abidin TÜRKOĞLU’na ve onun şahsında tüm Tapu ve Kadastro çalışanları ailesine teşekkürü borç bilirim.” Şeklinde konuştu.  YAVUZ SELİM DOKUMACI’NIN BİYOGRAFİSİ 1979 yılında Konya’nın Seydişehir İlçesinde doğmuş, İlkokul(Merkez İlkokulu), Ortaokul (Mahmut Esat Orta Okulu), Lise(Seydişehir lisesi) eğitimlerini Seydişehir’de tamamlamıştır. İlk Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde 1996-2000 tarihleri arasında tamamlamış, aynı üniversiteden Pedagojik formasyon ve İlköğretim formasyonu almıştır. İkinci lisans eğitimini 2010-2014 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde yapmıştır.  Yüksek lisans eğitimini ise 2011-2014 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Anabilim dalı Bilim Tarihi Bilim Dalında, Prof. Dr. Remzi DEMİR’in danışmanlığında “Mehmet Refik Fenmen’de Motorlu Araçlar” konulu tezini vererek bitirmiştir. 2014 yılından beri aynı bölümde doktora eğitimine devam etmekte ve Doç. Dr. İnan KALAYCIOĞULLARI danışmanlığında “Türkiye’de Teknoloji Tarihçiliğinin Kuruluşu” konulu araştırmalarına devam etmektedir.   2000-2007 yılları arasında özel sektörde önce çevre alanında daha sonra da perakendecilik alanında çalıştıktan sonra 24.05.2007 tarihinden KPSS ilk atama ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü Karacabey İlçe Nüfus Müdürlüğünde memuriyete başlamıştır. 05.10.2010 tarihinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanlığı Aile Kütükleri Şube Müdürlüğüne naklen atanmıştır. 20.02.2012 tarihinde Kurumlar arası naklen atama yolu ile Kalkınma Bakanlığına (mülga Devlet Planlama Teşkilatı) geçmiş olup halen aynı yerde çalışmaktadır.
Mahmud Esad Efendi’nin İzmir’de mahkeme reisi olarak görev yaparken kaleme aldığı “Ahlak Risalesi”nin çevirisi hemşerimiz Yavuz Selim Dokumacı tarafından yapıldı.

Tapu Kadastro arşivlerinden alınarak yavuz selim dokumacı tarafından Çevrimi yapılan, Mahmud Esad Efendi’nin Çocuklar Ve Gençler için kaleme aldığı “Ahlak Risalesi” kitabı baskısını yaptıran Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünden temin edilebileceği öğrenildi. 

Çevirmen Yavuz Selim Dokumacı konuyla ilgili şu bilgileri verdi:“Ahlak Risalesi” yayınının üzerinden 123 yıl geçmiş olmasına rağmen Mahmut Esat tarafından özellikle çocuklar ve gençler hedeflenerek çok akıcı ve anlaşılır bir dille yazılmış olup ve onun felsefesinin güzelliğinden izler taşımaktadır.

İçinde bulunduğumuz 2017 yılının Mahmut Esat’ın vefatının 100. yılı olması sebebiyle, İzmir’de mahkeme reisi olarak görev yaparken kaleme aldığı “Ahlak Risalesi”nin çeviri yazısını yapmak, abilerim ve kendim onun bağışladığı ortaokulda eğitimini tamamlamış biri olarak, büyük bir övünç kaynağıdır.

Bu vesileyle “Ahlak Risalesi”nin çeviri yazısı ve tıpkıbasımıyla özverili bir şekilde ilgilenerek basımını gerçekleştiren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanı Sayın Zeynel Abidin TÜRKOĞLU’na ve onun şahsında tüm Tapu ve Kadastro çalışanları ailesine teşekkürü borç bilirim.” Şeklinde konuştu. 

YAVUZ SELİM DOKUMACI’NIN BİYOGRAFİSİ

1979 yılında Konya’nın Seydişehir İlçesinde doğmuş, İlkokul(Merkez İlkokulu), Ortaokul (Mahmut Esat Orta Okulu), Lise(Seydişehir lisesi) eğitimlerini Seydişehir’de tamamlamıştır.

İlk Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde 1996-2000 tarihleri arasında tamamlamış, aynı üniversiteden Pedagojik formasyon ve İlköğretim formasyonu almıştır.

İkinci lisans eğitimini 2010-2014 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde yapmıştır.

 Yüksek lisans eğitimini ise 2011-2014 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe Anabilim dalı Bilim Tarihi Bilim Dalında, Prof. Dr. Remzi DEMİR’in danışmanlığında “Mehmet Refik Fenmen’de Motorlu Araçlar” konulu tezini vererek bitirmiştir. 2014 yılından beri aynı bölümde doktora eğitimine devam etmekte ve Doç. Dr. İnan KALAYCIOĞULLARI danışmanlığında “Türkiye’de Teknoloji Tarihçiliğinin Kuruluşu” konulu araştırmalarına devam etmektedir.

 

2000-2007 yılları arasında özel sektörde önce çevre alanında daha sonra da perakendecilik alanında çalıştıktan sonra 24.05.2007 tarihinden KPSS ilk atama ile İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü Karacabey İlçe Nüfus Müdürlüğünde memuriyete başlamıştır. 05.10.2010 tarihinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Arşiv Daire Başkanlığı Aile Kütükleri Şube Müdürlüğüne naklen atanmıştır. 20.02.2012 tarihinde Kurumlar arası naklen atama yolu ile Kalkınma Bakanlığına (mülga Devlet Planlama Teşkilatı) geçmiş olup halen aynı yerde çalışmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.