MATRUŞKA OYUN İÇİNDE OYUN' SEYDİŞEHİR'DE SAHNELENDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.02.2017 - 01:20, Güncelleme: 11.02.2017 - 01:20
 

MATRUŞKA OYUN İÇİNDE OYUN' SEYDİŞEHİR'DE SAHNELENDİ

'Matruşka Oyun İçinde Oyun' tiyatro oyunu Seydişehir Belediyesi tarafından izleyicilerle buluşturuldu.

Seydişehir Belediyesinin  Kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği Ayşe Bayyurt'un kaleme aldığı, Hasan Özaşlamacı’nın yönettiği, demokrasiye geçiş sürecinde yaşanan sıkıntıların anlatıldığı Matruşka oyunu Seydişehirli tiyatro severler tarafından büyük beğeni aldı. İki seans halinde sahnelenen, vatandaşların  gösterimine sunulan oyunu, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Güray, İlçe Müftüsü Kemal Demirel ,siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ,öğrenciler ve vatandaşlar izledi. Ülke  üzerine oynanan bir dizi oyunların mizahi bir tarzda sahneye aktarıldığı tiyatro  oyununda; Çok partili hayata geçiş, açık oy gizli sayım, Merhum Adnan Menderes'e kurulan  oyunla, Menderes’in idamı, 12 Eylül darbesi, 28 şubat süreci, örtündükleri için okula alınmayan kız öğrenciler ve okuduğu şiir bahane edilerek yargılanıp mahkum olan ve artık "muhtar bile olamaz" denilen Recep Tayyip Erdoğan'ın ’ hikayesi, gezi olayları sonunda yaşanan kalkışma anlatıldı. Sahnelenen oyun sonunda tiyatro ekibi, kendilerini Seydişehirli tiyatro severlerle buluşturan Belediye Başkanı Mehmet Tutal ‘a teşekkür etti. İlgi ile izlenen oyun seyircilerden tam not aldı.
'Matruşka Oyun İçinde Oyun' tiyatro oyunu Seydişehir Belediyesi tarafından izleyicilerle buluşturuldu.

Seydişehir Belediyesinin  Kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği Ayşe Bayyurt'un kaleme aldığı, Hasan Özaşlamacı’nın yönettiği, demokrasiye geçiş sürecinde yaşanan sıkıntıların anlatıldığı Matruşka oyunu Seydişehirli tiyatro severler tarafından büyük beğeni aldı.

İki seans halinde sahnelenen, vatandaşların  gösterimine sunulan oyunu, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Güray, İlçe Müftüsü Kemal Demirel ,siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ,öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Ülke  üzerine oynanan bir dizi oyunların mizahi bir tarzda sahneye aktarıldığı tiyatro  oyununda; Çok partili hayata geçiş, açık oy gizli sayım, Merhum Adnan Menderes'e kurulan  oyunla, Menderes’in idamı, 12 Eylül darbesi, 28 şubat süreci, örtündükleri için okula alınmayan kız öğrenciler ve okuduğu şiir bahane edilerek yargılanıp mahkum olan ve artık "muhtar bile olamaz" denilen Recep Tayyip Erdoğan'ın ’ hikayesi, gezi olayları sonunda yaşanan kalkışma anlatıldı.

Sahnelenen oyun sonunda tiyatro ekibi, kendilerini Seydişehirli tiyatro severlerle buluşturan Belediye Başkanı Mehmet Tutal ‘a teşekkür etti. İlgi ile izlenen oyun seyircilerden tam not aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.