MEKİK KELEBEĞİ İLÇEMİZDE DE GÖRÜNTÜLENDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.08.2019 - 02:44, Güncelleme: 15.08.2019 - 02:44
 

MEKİK KELEBEĞİ İLÇEMİZDE DE GÖRÜNTÜLENDİ

Dünyada ender görülen kelebek türlerinden birisine ilçemizde rastlandı.

Dünyada ve Türkiye’de türü ender görülen, askeri kamuflaj desenli kanatlara sahip olan Mekik Kelebeği (sphingidae) Seydişehir’de görüntülendi. 12 Ağustos günü Öğretim Görevlisi Mehmet Bakanlar tarafından görüntülenen Mekik Kelebeği, en hızlı kanat çırpan, havada asılı kalabilen ve narin yapısıyla dikkat çeken bir kelebek olarak biliniyor. Yakın zamanda Hawai Adaları’nda 12 kez görüntülenen Mekik Kelebeği, Türkiye’de de 2017-2018 yılları arasında Bodrum, Antalya, Sakarya, Van ve İstanbul’da görüntülenmişti. Türüne zor rastlanan bu kelebeğin Seydişehir’de de görüntülenmesi, ilginç bir durum olarak değerlendirildi.
Dünyada ender görülen kelebek türlerinden birisine ilçemizde rastlandı.

Dünyada ve Türkiye’de türü ender görülen, askeri kamuflaj desenli kanatlara sahip olan Mekik Kelebeği (sphingidae) Seydişehir’de görüntülendi.

12 Ağustos günü Öğretim Görevlisi Mehmet Bakanlar tarafından görüntülenen Mekik Kelebeği, en hızlı kanat çırpan, havada asılı kalabilen ve narin yapısıyla dikkat çeken bir kelebek olarak biliniyor.

Yakın zamanda Hawai Adaları’nda 12 kez görüntülenen Mekik Kelebeği, Türkiye’de de 2017-2018 yılları arasında Bodrum, Antalya, Sakarya, Van ve İstanbul’da görüntülenmişti.

Türüne zor rastlanan bu kelebeğin Seydişehir’de de görüntülenmesi, ilginç bir durum olarak değerlendirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.