MEŞHUR KONYA SİMİDİNİ SEYDİŞEHİRLİLERİN AYAĞINA GETİRİYOR (Videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 23.11.2022 - 12:52, Güncelleme: 23.11.2022 - 13:04
 

MEŞHUR KONYA SİMİDİNİ SEYDİŞEHİRLİLERİN AYAĞINA GETİRİYOR (Videolu)

Seydişehir’de Meşhur Konya Simidi satıcısı Hasan Gündem’i simit arabası ve beyaz önlüğüyle görenler geçmişe gidiyor.

Simit arabasıyla “Meşhur Konya Simidi” diye bağırarak ilçedeki tüm cadde ve sokakları dolaşan simitçi Hasan Gündem, Konya’dan her gün taze taze getirdiği Konya Simidini satıyor.  44 yaşındaki Hasan Gündem, “Eskiden Konya’ya işi düşenlerin hediye olarak Konya Simidi getirirlermiş. Konya Simidi diğer simitlere nazaran daha sağlıklı oluyor. Kara fırın, pekmez, esmer un ve susamdan yapılan Konya Simidi sabah namazıyla Bismillah diyerek simit arabamla satışa sunuyorum. Elhamdülillah işlerim iyi. Müşterilerimde bana alıştı. Konya Simidi diye bağırdım mı simit tezgahıma koşuyorlar” dedi. Simitçiyi gören vatandaşlar ise: “Bağırmasıyla pazarladığı Konya Simidiyle Hasan bizi çocukluğumuza götürüyor. Rahmetli babam Konya’ya gittiği zaman muhakkak bize Konya Simidi getirirdi. Seydişehir’de de çeşit çeşit güzel simitler üretiliyor ama Konya simidi başka oluyor” diyerek eski Konya Simidine özlemlerini dile getirdiler.
Seydişehir’de Meşhur Konya Simidi satıcısı Hasan Gündem’i simit arabası ve beyaz önlüğüyle görenler geçmişe gidiyor.

Simit arabasıyla “ Meşhur Konya Simidi” diye bağırarak ilçedeki tüm cadde ve sokakları dolaşan simitçi Hasan Gündem, Konya’dan her gün taze taze getirdiği Konya Simidini satıyor.

 44 yaşındaki Hasan Gündem, “Eskiden Konya’ya işi düşenlerin hediye olarak Konya Simidi getirirlermiş. Konya Simidi diğer simitlere nazaran daha sağlıklı oluyor. Kara fırın, pekmez, esmer un ve susamdan yapılan Konya Simidi sabah namazıyla Bismillah diyerek simit arabamla satışa sunuyorum. Elhamdülillah işlerim iyi. Müşterilerimde bana alıştı. Konya Simidi diye bağırdım mı simit tezgahıma koşuyorlar” dedi.

Simitçiyi gören vatandaşlar ise: “Bağırmasıyla pazarladığı Konya Simidiyle Hasan bizi çocukluğumuza götürüyor. Rahmetli babam Konya’ya gittiği zaman muhakkak bize Konya Simidi getirirdi. Seydişehir’de de çeşit çeşit güzel simitler üretiliyor ama Konya simidi başka oluyor” diyerek eski Konya Simidine özlemlerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.