MESLEK LİSELERİ ZOR DURUMDA

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.09.2018 - 10:37, Güncelleme: 20.09.2018 - 10:37
 

MESLEK LİSELERİ ZOR DURUMDA

Bu yıl Anadolu ve Endüstri Meslek Lisesine, İmam Hatip Lisesine kayıt için başvuranların sayısında ki düşüş meslek liselerini kaygılandırıyor.

                 Geçen yıl Anadolu ve Endüstri meslek lisesine 220 kişi kayıt yaptırırken bu yıl 79’a düştüğü, Anadolu İmam Hatip Lisesine bu yıl sadece 30 öğrencinin kayıt yaptırdığı öğrenildi.                 Bu düşüşün sebebini adrese bağlı sistemden ve Anadolu Liselerinin kontenjan artırmasından, kaynaklandığı belirtiliyor.                Meslek liselerindeki özellikle Anadolu Teknik lisesindeki bu olumsuz gelişmenin öğrencilerinde büyük düşü görünen, Meslek Yüksek Okullarının da, geleceğini olumsuz yönde etkileyeceği bildirildi.                Diğer yandan Kız Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesinde de Geçen yıla göre düşüş yaşandığı belirtildi.  
Bu yıl Anadolu ve Endüstri Meslek Lisesine, İmam Hatip Lisesine kayıt için başvuranların sayısında ki düşüş meslek liselerini kaygılandırıyor.

 

               Geçen yıl Anadolu ve Endüstri meslek lisesine 220 kişi kayıt yaptırırken bu yıl 79’a düştüğü, Anadolu İmam Hatip Lisesine bu yıl sadece 30 öğrencinin kayıt yaptırdığı öğrenildi.

                Bu düşüşün sebebini adrese bağlı sistemden ve Anadolu Liselerinin kontenjan artırmasından, kaynaklandığı belirtiliyor.

               Meslek liselerindeki özellikle Anadolu Teknik lisesindeki bu olumsuz gelişmenin öğrencilerinde büyük düşü görünen, Meslek Yüksek Okullarının da, geleceğini olumsuz yönde etkileyeceği bildirildi.

               Diğer yandan Kız Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesinde de Geçen yıla göre düşüş yaşandığı belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.