MHP KADIN KOLLARINDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2016 - 12:56, Güncelleme: 23.11.2016 - 12:56
 

MHP KADIN KOLLARINDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

MHP Seydişehir Kadın Kolları Başkanı Keziban Gören, "Öğretmenlik Peygamber mesleğidir" diyerek 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Başkan Gören, mesajında; “24 Kasım Öğretmenler Günü tüm öğretmenlerimize hayırlı olsun. Amacı karanlıklara ışık olarak insanlığı, hak-hukuk, adalet ve ilim yolunda feyizlendirmektir. Bir milletin geleceğini yok etmek isterseniz o milletin eğitim ve öğretim sistemini bozarak, o milleti bölüp ve parçalayabilirsiniz. Çünkü cahil ve geri kalmış toplumları kandırmak çok kolaydır. İnsan beyni ilimle, fenle, edebiyatla ve sanatla doldurulmamışsa, onun beyni başkaları tarafından idare edilir. İşin özü; Öğretmenlik, Peygamber mesleğidir. Bir gün bir kaç sahabe Peygamber efendimize gelir, Ya Resulullah Ebu Leheb'e bir sıfat bulalım. Öküz ve köpek gibi sıfat verelim derler. Çünkü Ebu Lehep Peygamber efendimize zulüm etmekte, elinden geleni arkasına koymamaktadır. Bu durum üzerine Peygamber efendimiz ona Ebu Cehil, yani (Cahil) diyelim der. Çünkü cahillik her türlü sıfattan daha kötüdür. Atatürk ömrü boyunca cahillikle mücadele etmiş, Türk çocuklarının her türlü eğitim ve öğretimi alabilmeleri için, her türlü imkânı onlara sunmaya gayret sarf etmiştir. Onun için Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve kadri kıymeti bilinmelidir. Öğretmenler çok zor şartlar içerisinde vazife yapmaktadırlar. Bundan dolayıdır ki, onlara maddi ve manevi destek verilmeli, meslek içi eğitimle eksiklikleri tamamlanmalıdır. Öğretmenler şunu unutmamalıdır ki, kendilerine teslim edilen çocuklar, onların evlatlarıdır. Atatürk bir vecizesinde şöyle demektedir: Öğretmenler cumhuriyet fikren, ilmen, fenlen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister ve yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten sevgilerimizle kutlar, bir ömür boyu sağlık ve mutluluklar temenni ederim.” Dedi.
MHP Seydişehir Kadın Kolları Başkanı Keziban Gören, "Öğretmenlik Peygamber mesleğidir" diyerek 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Başkan Gören, mesajında; “24 Kasım Öğretmenler Günü tüm öğretmenlerimize hayırlı olsun. Amacı karanlıklara ışık olarak insanlığı, hak-hukuk, adalet ve ilim yolunda feyizlendirmektir. Bir milletin geleceğini yok etmek isterseniz o milletin eğitim ve öğretim sistemini bozarak, o milleti bölüp ve parçalayabilirsiniz. Çünkü cahil ve geri kalmış toplumları kandırmak çok kolaydır. İnsan beyni ilimle, fenle, edebiyatla ve sanatla doldurulmamışsa, onun beyni başkaları tarafından idare edilir. İşin özü; Öğretmenlik, Peygamber mesleğidir.

Bir gün bir kaç sahabe Peygamber efendimize gelir, Ya Resulullah Ebu Leheb'e bir sıfat bulalım. Öküz ve köpek gibi sıfat verelim derler. Çünkü Ebu Lehep Peygamber efendimize zulüm etmekte, elinden geleni arkasına koymamaktadır. Bu durum üzerine Peygamber efendimiz ona Ebu Cehil, yani (Cahil) diyelim der. Çünkü cahillik her türlü sıfattan daha kötüdür.

Atatürk ömrü boyunca cahillikle mücadele etmiş, Türk çocuklarının her türlü eğitim ve öğretimi alabilmeleri için, her türlü imkânı onlara sunmaya gayret sarf etmiştir. Onun için Öğretmenlik kutsal bir meslektir ve kadri kıymeti bilinmelidir. Öğretmenler çok zor şartlar içerisinde vazife yapmaktadırlar. Bundan dolayıdır ki, onlara maddi ve manevi destek verilmeli, meslek içi eğitimle eksiklikleri tamamlanmalıdır. Öğretmenler şunu unutmamalıdır ki, kendilerine teslim edilen çocuklar, onların evlatlarıdır.

Atatürk bir vecizesinde şöyle demektedir: Öğretmenler cumhuriyet fikren, ilmen, fenlen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister ve yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten sevgilerimizle kutlar, bir ömür boyu sağlık ve mutluluklar temenni ederim.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.