sçim

MİLLET BAHÇESİNDE SONA GELİNDİ

Yaşam (SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 30.11.2021 - 12:29, Güncelleme: 30.11.2021 - 12:34
 

MİLLET BAHÇESİNDE SONA GELİNDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Seydişehir’e kazandırılan, 126 Bin metrekarelik alan üzerinde inşa çalışmaları devam eden Millet Bahçesinde artık sona gelindi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Nevzat Bey tepesinde inşa edilen projede, kafeterya, kütüphane, sosyal donatı alanları, çok maçlı konferans salonu, tenis kortu, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları, oyun grupları ve botanik bahçesi yer alıyor. Seydişehir’e prestij katacak Seydişehir Millet Bahçesi çalışmalarını İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin ile birlikte yerinde inceleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Çalışmaların yakın zamanda tamamlanarak millet bahçesinin hizmete gireceğini belirten Başkan Tutal, projenin şimdiden Seydişehir’e hayırlı olmasını diledi. Başkan Tutal, 126 Bin m² alana inşa edilen projede,  çok amaçlı sosyal tesis, millet kıraathanesi, çocuk oyun grupları, çim amfi, meyve bahçeleri, seyir terasları, piknik alanları, bisiklet yolları, yürüyüş alanları, spor kortları, kütüphane, kafeterya, botanik sera kafe, açık spor alanları ve ihtiyacı karşılayacak kapasitede otopark alanlarının yer aldığını kaydetti. Konya’nın en büyük millet bahçesi olma özelliğini taşıyan, Konya’da çalışmalarına ilk başlanılan Millet Bahçesinin Seydişehir’in önemli ihtiyaçlarını karşılayacağını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Nevzat Bey tepesine yapılan aynı zamanda ilçeler bazında Türkiye’deki en büyük ve kapsamlı Millet Bahçesi olma özelliğini taşıyan projemiz Seydişehir’e büyük değer katacak, önemli ihtiyaçlarımızı karşılayacak. Projemiz içerisinde yer alan donatı alanları, Seydişehir’imiz tarihinde tek seferde yapılan en kapsamlı çevre düzenleme çalışması olmasıyla öne çıkıyor. Projemizin içerisinde bin kişilik çok amaçlı sosyal tesis, spor tesisleri, kıraathane, botanik sera kafe, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol ve 1 adet futbol sahası yer alıyor. Bu projemiz tamamlandığında ayrıca ilçemizin modern ve kullanışlı bir düğün salonu ihtiyacı da karşılanmış olacak. Projemiz içerisine inşa edilen bin kişilik çok amaçlı salonumuzla birlikte Seydişehir’imizin bir ihtiyacı daha çözüme kavuşmuş olacak. Seydişehir’imizin ve bölgemizin nefes alacağı bu projemizin hayata geçirilmesinde emeği geçen, bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, daire başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kaymakam Deniz Pişkin ise;  “Seydişehir Millet Bahçesi il merkezi dahil Konya’nın en büyük millet bahçesi olma özelliğini taşıyan bir tesis aynı zamanda ilçeler bazında Türkiye’deki en kapsamlı ve büyük  Millet Bahçesi olma özelliğini taşıyor. 2022 bahar aylarında tamamlanması planlanan Millet Bahçemizin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyor, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza ve İlçe Belediyemize bu güzel eseri kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.      
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Seydişehir’e kazandırılan, 126 Bin metrekarelik alan üzerinde inşa çalışmaları devam eden Millet Bahçesinde artık sona gelindi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Nevzat Bey tepesinde inşa edilen projede, kafeterya, kütüphane, sosyal donatı alanları, çok maçlı konferans salonu, tenis kortu, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları, oyun grupları ve botanik bahçesi yer alıyor.

Seydişehir’e prestij katacak Seydişehir Millet Bahçesi çalışmalarını İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin ile birlikte yerinde inceleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Çalışmaların yakın zamanda tamamlanarak millet bahçesinin hizmete gireceğini belirten Başkan Tutal, projenin şimdiden Seydişehir’e hayırlı olmasını diledi.

Başkan Tutal, 126 Bin m² alana inşa edilen projede,  çok amaçlı sosyal tesis, millet kıraathanesi, çocuk oyun grupları, çim amfi, meyve bahçeleri, seyir terasları, piknik alanları, bisiklet yolları, yürüyüş alanları, spor kortları, kütüphane, kafeterya, botanik sera kafe, açık spor alanları ve ihtiyacı karşılayacak kapasitede otopark alanlarının yer aldığını kaydetti.

Konya’nın en büyük millet bahçesi olma özelliğini taşıyan, Konya’da çalışmalarına ilk başlanılan Millet Bahçesinin Seydişehir’in önemli ihtiyaçlarını karşılayacağını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Nevzat Bey tepesine yapılan aynı zamanda ilçeler bazında Türkiye’deki en büyük ve kapsamlı Millet Bahçesi olma özelliğini taşıyan projemiz Seydişehir’e büyük değer katacak, önemli ihtiyaçlarımızı karşılayacak. Projemiz içerisinde yer alan donatı alanları, Seydişehir’imiz tarihinde tek seferde yapılan en kapsamlı çevre düzenleme çalışması olmasıyla öne çıkıyor. Projemizin içerisinde bin kişilik çok amaçlı sosyal tesis, spor tesisleri, kıraathane, botanik sera kafe, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol ve 1 adet futbol sahası yer alıyor. Bu projemiz tamamlandığında ayrıca ilçemizin modern ve kullanışlı bir düğün salonu ihtiyacı da karşılanmış olacak. Projemiz içerisine inşa edilen bin kişilik çok amaçlı salonumuzla birlikte Seydişehir’imizin bir ihtiyacı daha çözüme kavuşmuş olacak. Seydişehir’imizin ve bölgemizin nefes alacağı bu projemizin hayata geçirilmesinde emeği geçen, bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, daire başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Deniz Pişkin ise;  “ Seydişehir Millet Bahçesi il merkezi dahil Konya’nın en büyük millet bahçesi olma özelliğini taşıyan bir tesis aynı zamanda ilçeler bazında Türkiye’deki en kapsamlı ve büyük  Millet Bahçesi olma özelliğini taşıyor. 2022 bahar aylarında tamamlanması planlanan Millet Bahçemizin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyor, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza ve İlçe Belediyemize bu güzel eseri kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.