MİLLETVEKİLİ TÜFEKCİ ?ALACABEL VE TINAZTEPE TÜNELİ YAPILACAK?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.04.2015 - 03:22, Güncelleme: 27.04.2015 - 03:22
 

MİLLETVEKİLİ TÜFEKCİ ?ALACABEL VE TINAZTEPE TÜNELİ YAPILACAK?

AK Parti Konya Milletvekili Harun TÜFEKCİ Alacabel ve Tınaztepe tüneli çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Sayın TÜFEKCİ açıklamasında ;“ Bilindiği üzere tünel çalışmaları ile ilgili kamu oyunu ara ara bilgilendirmiştik. Ancak bu konuyu son zamanlarda speküle edenlerin olduğunu görüyoruz. 7360 metre uzunluğunda olacak olan, iki gidiş iki geliş şeklinde planlanan Alacabel tünelinin etüt çalışmaları bitmiş olup bu yıl içerisinde ihale edilip tünel çalışması başlayacaktır. 2900 metre uzunluğunda olacak olan iki gidiş iki geliş şeklinde planlanan Tınaztepe Tünelinin etüt çalışmaları iki ay içerisinde bitecek olup ardından ihale çalışmaları başlayacaktır. Alternatif tünel güzergahı nedeniyle çalışmalar gecikmiş olup İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak bu yolun ve yapılacak tünellerin önemi herkesçe malumdur. Kamuoyunun bilgisine saygıya sunulur” dedi.  
AK Parti Konya Milletvekili Harun TÜFEKCİ Alacabel ve Tınaztepe tüneli çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Sayın TÜFEKCİ açıklamasında ;“ Bilindiği üzere tünel çalışmaları ile ilgili kamu oyunu ara ara bilgilendirmiştik. Ancak bu konuyu son zamanlarda speküle edenlerin olduğunu görüyoruz.

7360 metre uzunluğunda olacak olan, iki gidiş iki geliş şeklinde planlanan Alacabel tünelinin etüt çalışmaları bitmiş olup bu yıl içerisinde ihale edilip tünel çalışması başlayacaktır.

2900 metre uzunluğunda olacak olan iki gidiş iki geliş şeklinde planlanan Tınaztepe Tünelinin etüt çalışmaları iki ay içerisinde bitecek olup ardından ihale çalışmaları başlayacaktır.

Alternatif tünel güzergahı nedeniyle çalışmalar gecikmiş olup İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayacak bu yolun ve yapılacak tünellerin önemi herkesçe malumdur.

Kamuoyunun bilgisine saygıya sunulur” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.