MİLLETVEKİLİ TÜFEKCİ TMO ALIM OFİSİNİ GEZDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.07.2013 - 08:18, Güncelleme: 15.07.2013 - 08:18
 

MİLLETVEKİLİ TÜFEKCİ TMO ALIM OFİSİNİ GEZDİ

Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci Saadetler Mahallesi?ndeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat alım ofisini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci  Saadetler Mahallesi’ndeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat alım ofisini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Milletvekili Harun Tüfekci  burada yaptığı açıklamada ofisin bütün çiftçilere açık olduğunu belirterek buğday fiyatlarında piyasada dengeleyici unsur olduğunu söyledi. Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar ise TMO hububat alım ofisinin hububat alımı yapmasının Seydişehir çiftçisine yılda 10 trilyon gibi büyük bir kazanç yaptığının altını çizerek bütün hububat üreticilerini ofise beklediğini ifade etti. Ofise gelen buğday hakkında açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Çınar “Seydişehir’de bu güne kadar ofisimize 44 üretici buğdayını getirdi.Ofisimizde buğdayın Perton Protein Cihazı ile ölçümü yapılıp kalite ve protein analizi yapılıyor. Bu yıl ürünün gübreleme döneminde hata yapıldığı için ekin yandı. Buda ürünün protein değerlerinin düşük olmasına sebep oldu. Buğday ekicisi bilinçlendirilmeli, yönlendirilme iyi yapılmalı. Ofisimiz herkese açık. Ofisin olması Seydişehir çitçisine 10 trilyon kazandırdı.” Dedi. Her zaman çiftçimizin arkasında olmamız gerekiyor diyen Milletvekili Tüfekci “ Bu şekilde onların sorunlarını dinleme, oları anlama ve varsa bilgi kirliliği giderme şansımız oluyor. Buğdayın kalitesine göre değişik şekillerde barem fiyatı oluşuyor ve ona göre fiyat veriliyor. Ofisimiz Seydişehir’de sürekli açık, problemimiz yok.Ofis çitçinin ürününü koruyarak fiyat dengele yapması için var.Ürününüzü hiç çekinmeden ofise getirin. Buğdayın kalitesine göre 620 kuruş ile 760 arasında fiyat veriliyor. Ürüne sahip çıkılırsa protein değerlerinin 765 taban fiyatı bulacağına inanıyorum.” Şeklinde konuştu. TMO Seydişehir hububat alım ofisine getirilen bir buğdaydan  numune alınarak   Perton Protein Cihazı ile ürünün analizi  yapıldı.
Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci Saadetler Mahallesi?ndeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat alım ofisini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci  Saadetler Mahallesi’ndeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat alım ofisini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Milletvekili Harun Tüfekci  burada yaptığı açıklamada ofisin bütün çiftçilere açık olduğunu belirterek buğday fiyatlarında piyasada dengeleyici unsur olduğunu söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar ise TMO hububat alım ofisinin hububat alımı yapmasının Seydişehir çiftçisine yılda 10 trilyon gibi büyük bir kazanç yaptığının altını çizerek bütün hububat üreticilerini ofise beklediğini ifade etti.

Ofise gelen buğday hakkında açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Çınar “Seydişehir’de bu güne kadar ofisimize 44 üretici buğdayını getirdi.Ofisimizde buğdayın Perton Protein Cihazı ile ölçümü yapılıp kalite ve protein analizi yapılıyor. Bu yıl ürünün gübreleme döneminde hata yapıldığı için ekin yandı. Buda ürünün protein değerlerinin düşük olmasına sebep oldu. Buğday ekicisi bilinçlendirilmeli, yönlendirilme iyi yapılmalı. Ofisimiz herkese açık. Ofisin olması Seydişehir çitçisine 10 trilyon kazandırdı.” Dedi.

Her zaman çiftçimizin arkasında olmamız gerekiyor diyen Milletvekili Tüfekci “ Bu şekilde onların sorunlarını dinleme, oları anlama ve varsa bilgi kirliliği giderme şansımız oluyor. Buğdayın kalitesine göre değişik şekillerde barem fiyatı oluşuyor ve ona göre fiyat veriliyor. Ofisimiz Seydişehir’de sürekli açık, problemimiz yok.Ofis çitçinin ürününü koruyarak fiyat dengele yapması için var.Ürününüzü hiç çekinmeden ofise getirin. Buğdayın kalitesine göre 620 kuruş ile 760 arasında fiyat veriliyor. Ürüne sahip çıkılırsa protein değerlerinin 765 taban fiyatı bulacağına inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

TMO Seydişehir hububat alım ofisine getirilen bir buğdaydan  numune alınarak   Perton Protein Cihazı ile ürünün analizi  yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.