MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE DEKAN ATANDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.07.2013 - 05:18, Güncelleme: 22.07.2013 - 05:18
 

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE DEKAN ATANDI

Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Selman Türker atandı.

Prof. Dr.Yunus  Çengeloğlu’nun Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrılmasıyla boşalan dekanlık görevine Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Selman Türker atandı. Prof. Dr. Türker'in daha önce Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı  görevini yürüttüğü öğrenildi. Edinilen bilgiye göre 1985 yılında Selçuk Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümnde araştırma Görevlisi olarak başlayan Selman Türker; 1996 yılında doçent, 2002 yılında da profesör ünvanını aldı. 1996 - 2012 yılları arasında kesintisiz  Selçuk Üniversitesi' nde görev yaptığı bildirildi.  Prof. Dr. Selman Türker Aralık 2012 den bu yana ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı  görevini yürütürken üniversite yönetimi tarafından seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanlığına atandığı bildirildi. Prof.Dr. Selman Türker'in Biyografisi   1961 yılında Balıkesir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Balıkesir’de tamamladı.   1983 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü’nden mezun oldu.   Yüksek lisansını 1986 yılında Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında tamamlayıp, 1991′de Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalında doktora derecesini aldı.   1985 yılında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünde Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1996 yılında Doçent olan TÜRKER, 2002′de Profesörlük unvanını aldı.  Bölüm Başkanlığı ile Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 1985 yılından, 2012 yılına kadar; kesintisiz olarak Selçuk Üniversitesi bünyesinde görev yaptı.   Aralık 2012′den bu yana Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.   Prof. Dr. Selman Türker, 2005 yılından bu yana, Türkiye Satranç Federasyonunda asıl ve yedek yönetim kurulu üyelikleri yapmıştır. Halen Yönetim Kurulu yedek üyesidir. SADAM (Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi) Derneği başkanıdır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Selman Türker atandı.

Prof. Dr.Yunus  Çengeloğlu’nun Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevinden ayrılmasıyla boşalan dekanlık görevine Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Selman Türker atandı.

Prof. Dr. Türker'in daha önce Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı  görevini yürüttüğü öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre 1985 yılında Selçuk Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümnde araştırma Görevlisi olarak başlayan Selman Türker; 1996 yılında doçent, 2002 yılında da profesör ünvanını aldı. 1996 - 2012 yılları arasında kesintisiz  Selçuk Üniversitesi' nde görev yaptığı bildirildi.

 Prof. Dr. Selman Türker Aralık 2012 den bu yana ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı  görevini yürütürken üniversite yönetimi tarafından seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanlığına atandığı bildirildi.

Prof.Dr. Selman Türker'in Biyografisi

  1961 yılında Balıkesir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Balıkesir’de tamamladı.   1983 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ürünleri Teknolojisi Bölümü’nden mezun oldu.   Yüksek lisansını 1986 yılında Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında tamamlayıp, 1991′de Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalında doktora derecesini aldı.   1985 yılında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünde Araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1996 yılında Doçent olan TÜRKER, 2002′de Profesörlük unvanını aldı.  Bölüm Başkanlığı ile Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 1985 yılından, 2012 yılına kadar; kesintisiz olarak Selçuk Üniversitesi bünyesinde görev yaptı.   Aralık 2012′den bu yana Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.   Prof. Dr. Selman Türker, 2005 yılından bu yana, Türkiye Satranç Federasyonunda asıl ve yedek yönetim kurulu üyelikleri yapmıştır. Halen Yönetim Kurulu yedek üyesidir. SADAM (Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi) Derneği başkanıdır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.