MÜSİAD SEYDİŞEHİR?DE IPARD II DESTEKLERİ ANLATILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.01.2016 - 11:51, Güncelleme: 30.01.2016 - 11:51
 

MÜSİAD SEYDİŞEHİR?DE IPARD II DESTEKLERİ ANLATILDI

MÜSİAD Seydişehir düzenlediği bilgilendirme toplantılarının bu haftaki konukları TKDK Konya Koordinatörlüğü oldu.

Programda IPARD II Destekleri Proje uzmanları Özlem ÇAYLI, Şeyda TİKE AVCI ve Mevlüt DEMİRYÜREK tarafından anlatıldı. Programa MÜSİAD Seydişehir Üyeleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını MÜSİAD Seydişehir Başkanı Yasin CAMCI yaptı. Camcı; İlçemizin İş dünyasından beklentileri daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve toplumun sosyal gelişimine daha fazla katkıdır. Bizler MÜSİAD olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektörünü gerçekten önemsiyoruz. Müteşebbislerimizin, işletmelerimizin, Gıda,Tarım ve Hayvancılık ile uğraşan değerli vatandaşlarımızın daha verimli, daha sağlıklı ve sürdürebilir bir Gıda Tarım ve Hayvancılık uygulaması için bu tür desteklerin daha iyi anlaşılması ve faydalanılması gerektiğini söyledi. Yatırımcılara yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği verecek olan IPARD 2 projelerinden daha fazla yararlanılması gerekiyor.İlçemiz ilgisini çekecek bir başka yatırımlardan bir tanesi de Kırsal ve Termal Turizmdir. Termal Turizm İlçemizin marka değerini arttıracak ve ekonomimize katkı sağlayacaktır. Seydişehir potansiyeli yüksek olan bir ilçe. Bu potansiyele göre yeterli desteği aldığını düşünmüyorum açıkçası. Bunda çeşitli etkenler vardır. Ama her şeye rağmen daha fazla destek alması gerek dedi.  TKDK Konya Proje Uzmanları ise sunumlarında; Sunumda bulunan TKDK Konya İl Koordinatörlüğüne bağlı proje uzmanları, IPARD I Programı ile Konya’ya kazandırılan yatırımlar ve bundan sonraki süreçte uygulanmaya başlayacak IPARD II ile gelen yeniliklere değindi.  Konya’da 15 çağrı ilanına çıkıldığını ve bunun sonucunda faaliyete geçen işletmelerde, 1539 kişinin doğrudan, 4613 kişinin dolaylı olarak istihdamının sağlandığını belirti. IPARD desteklerinin, IPARD II Programı ile 2020 yılına kadar devam edeceğini ifade eden yetkililer, "TKDK, IPARD II Programı ile farklı sektörlerden yatırımcılara yüzde 50 ile yüzde 70 oranında hibe verecektir. Süt ve et besiciliğine (kırmızı ve kanatlı eti),yumurta tavukçuluğuna; et, süt, meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına; arıcılık, seracılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel ürünler ve el sanatları ile kırsal turizm, kültür balıkçılığına, makine parkları ve yenilenebilir enerji sektörlerine yönelik yatırımlara destek verilmektedir." dedi.    
MÜSİAD Seydişehir düzenlediği bilgilendirme toplantılarının bu haftaki konukları TKDK Konya Koordinatörlüğü oldu.

Programda IPARD II Destekleri Proje uzmanları Özlem ÇAYLI, Şeyda TİKE AVCI ve Mevlüt DEMİRYÜREK tarafından anlatıldı. Programa MÜSİAD Seydişehir Üyeleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını MÜSİAD Seydişehir Başkanı Yasin CAMCI yaptı.

Camcı; İlçemizin İş dünyasından beklentileri daha fazla yatırım, daha fazla istihdam ve toplumun sosyal gelişimine daha fazla katkıdır. Bizler MÜSİAD olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık sektörünü gerçekten önemsiyoruz. Müteşebbislerimizin, işletmelerimizin, Gıda,Tarım ve Hayvancılık ile uğraşan değerli vatandaşlarımızın daha verimli, daha sağlıklı ve sürdürebilir bir Gıda Tarım ve Hayvancılık uygulaması için bu tür desteklerin daha iyi anlaşılması ve faydalanılması gerektiğini söyledi. Yatırımcılara yüzde 50 ile yüzde 70 arasında hibe desteği verecek olan IPARD 2 projelerinden daha fazla yararlanılması gerekiyor.İlçemiz ilgisini çekecek bir başka yatırımlardan bir tanesi de Kırsal ve Termal Turizmdir. Termal Turizm İlçemizin marka değerini arttıracak ve ekonomimize katkı sağlayacaktır. Seydişehir potansiyeli yüksek olan bir ilçe. Bu potansiyele göre yeterli desteği aldığını düşünmüyorum açıkçası. Bunda çeşitli etkenler vardır. Ama her şeye rağmen daha fazla destek alması gerek dedi.

 TKDK Konya Proje Uzmanları ise sunumlarında;

Sunumda bulunan TKDK Konya İl Koordinatörlüğüne bağlı proje uzmanları, IPARD I Programı ile Konya’ya kazandırılan yatırımlar ve bundan sonraki süreçte uygulanmaya başlayacak IPARD II ile gelen yeniliklere değindi.  Konya’da 15 çağrı ilanına çıkıldığını ve bunun sonucunda faaliyete geçen işletmelerde, 1539 kişinin doğrudan, 4613 kişinin dolaylı olarak istihdamının sağlandığını belirti.

IPARD desteklerinin, IPARD II Programı ile 2020 yılına kadar devam edeceğini ifade eden yetkililer, "TKDK, IPARD II Programı ile farklı sektörlerden yatırımcılara yüzde 50 ile yüzde 70 oranında hibe verecektir. Süt ve et besiciliğine (kırmızı ve kanatlı eti),yumurta tavukçuluğuna; et, süt, meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına; arıcılık, seracılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel ürünler ve el sanatları ile kırsal turizm, kültür balıkçılığına, makine parkları ve yenilenebilir enerji sektörlerine yönelik yatırımlara destek verilmektedir." dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.