MUSİKİ DERNEĞİ VE BAYRAM BÜYÜK ORUÇ SEYDİŞEHİR?DE SAHNE ALDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.07.2015 - 12:26, Güncelleme: 13.07.2015 - 12:26
 

MUSİKİ DERNEĞİ VE BAYRAM BÜYÜK ORUÇ SEYDİŞEHİR?DE SAHNE ALDI

Seydişehirliler Ramazan Akşamlarında Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen tasavvufi, ilahi ve ezgiler eşliğinde etkinliklerle bir araya geliyor.

Bu hafta Seydişehir’de Musiki Derneği’nin Tasavvufi eserleri ve İlahi Sanatçısı Bayram Büyükoruç’un ilahi ve ezgileri Seydişehirlilere unutulmaz akşamlar yaşattı. Seydişehir’in Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf konserlerindeki başarılı ismi Musiki Derneği Korosu, Ramazan Etkinlikleri kapsamında ilahi ve ezgilerini Seydişehirliler için seslendirdi. Seydişehir Belediye Binası önünde sahne alan Musiki Cemiyeti Konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı. Seydişehir Belediyesi’nin Ramazan Ayı boyunca her gün birden fazla yerde aynı anda düzenlediği programlar ile dolu dolu Ramazanı yaşatırken, Ramazan Ayı için merkezde düzenlenen son etkinliğinde binlerce vatandaş İlahi Ses Sanatçısı Bayram Büyükoruç’un ezgi ve ilahilerine eşlik etti. Her gününde baharı ve yazı aynı günde sürprizlerle yaşayan Seydişehir’de, geç vakitlere kadar devam eden Bayram Büyükoruç, eserlerini meydanda yağmura rağmen saatlerce dinleyicileri ile eserlerini paylaştı. Ramazan Ayı’nın Seydişehir’de manevi atmosferinin çok güzel olduğunu dile getiren Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan Ayı boyunca uzak yakın demeden Seydişehir’in her yerine etkinlikleri götürerek merkezde yaşatılan manevi atmosferin Seydişehir’deki herkesin yaşayabilmesini istediklerini dile getirerek,  Mübarek Ramazan Ayı’nın sonuna geldiklerini ve Kadir Gecesine ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Tutal misafir sanatçılara üzerinde Seydişehir’in önemli değerlerinin resmedildiği kabartmalı tablo hediye etti. Program gecelerinde çocukların doyasıya eğlendiğini, hem öğretici hem de eğlenceli programların yapıldığını belirten anne ve babalar şuana dek Seydişehir’in böyle etkinliklere daha önce şahit olmadığı dile getirerek Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür ettiler. Etkinliklerde usta tiyatro sanatçılarının sunumları ile Hacıvat ile Karagöz, aşuk ile maşuk ve çeşitli oyunların yanı sıra, Nasreddin Hoca, pamuk prenses gibi karakterlerde çocukları yalnız bırakmadı. Programlarda ara ara çocuklara osmanlı macunu, şerbeti, dondurma ve hediyeler verildi. 
Seydişehirliler Ramazan Akşamlarında Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen tasavvufi, ilahi ve ezgiler eşliğinde etkinliklerle bir araya geliyor.

Bu hafta Seydişehir’de Musiki Derneği’nin Tasavvufi eserleri ve İlahi Sanatçısı Bayram Büyükoruç’un ilahi ve ezgileri Seydişehirlilere unutulmaz akşamlar yaşattı.

Seydişehir’in Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf konserlerindeki başarılı ismi Musiki Derneği Korosu, Ramazan Etkinlikleri kapsamında ilahi ve ezgilerini Seydişehirliler için seslendirdi. Seydişehir Belediye Binası önünde sahne alan Musiki Cemiyeti Konuklara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Seydişehir Belediyesi’nin Ramazan Ayı boyunca her gün birden fazla yerde aynı anda düzenlediği programlar ile dolu dolu Ramazanı yaşatırken, Ramazan Ayı için merkezde düzenlenen son etkinliğinde binlerce vatandaş İlahi Ses Sanatçısı Bayram Büyükoruç’un ezgi ve ilahilerine eşlik etti. Her gününde baharı ve yazı aynı günde sürprizlerle yaşayan Seydişehir’de, geç vakitlere kadar devam eden Bayram Büyükoruç, eserlerini meydanda yağmura rağmen saatlerce dinleyicileri ile eserlerini paylaştı.

Ramazan Ayı’nın Seydişehir’de manevi atmosferinin çok güzel olduğunu dile getiren Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan Ayı boyunca uzak yakın demeden Seydişehir’in her yerine etkinlikleri götürerek merkezde yaşatılan manevi atmosferin Seydişehir’deki herkesin yaşayabilmesini istediklerini dile getirerek,  Mübarek Ramazan Ayı’nın sonuna geldiklerini ve Kadir Gecesine ulaşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Tutal misafir sanatçılara üzerinde Seydişehir’in önemli değerlerinin resmedildiği kabartmalı tablo hediye etti.

Program gecelerinde çocukların doyasıya eğlendiğini, hem öğretici hem de eğlenceli programların yapıldığını belirten anne ve babalar şuana dek Seydişehir’in böyle etkinliklere daha önce şahit olmadığı dile getirerek Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür ettiler.

Etkinliklerde usta tiyatro sanatçılarının sunumları ile Hacıvat ile Karagöz, aşuk ile maşuk ve çeşitli oyunların yanı sıra, Nasreddin Hoca, pamuk prenses gibi karakterlerde çocukları yalnız bırakmadı. Programlarda ara ara çocuklara osmanlı macunu, şerbeti, dondurma ve hediyeler verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.