MUSİKİ DERNEĞİ’NDEN CUMHURİYET KONSERİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.10.2019 - 10:55, Güncelleme: 29.10.2019 - 10:55
 

MUSİKİ DERNEĞİ’NDEN CUMHURİYET KONSERİ

Seydişehir Musiki Derneği korosu Cumhuriyetin 96. Kuruluş yılına özel Belediye Düğün Salonu’nda Türk Halk Müziği konseri verdi.

Konserin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümüne denk gelmesi programa ayrı bir renk kattı. Seydişehir Musiki Derneği Başkanı ve  Koro şefi  Sıtkı Özkal, 32 yıldır  ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Daha sonra şef Sıtkı Özkal yönetiminde 40 kişilik koro, Türk Halk Müziğinin sevilen parçalarını iki bölüm halinde seslendirdi. Başta Kırşehir olmak üzere Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenen türkülerin seslendirildiği iki bölümlük Halk Müziği konserinde solist olarak Mehmet Ali Bağcı, Mahmut Koç, Hasan Doğu, Yağmur Yılmaz, Şefika Çopur, Levent Üçüncü, Murat Demir, Sinan Kut ve Emre Kurşun yer aldı. Konserin her iki bölümünde de koro ve solistler birbirinden güzel eserleri seslendirerek izleyiciden büyük alkış aldı. Programın son bölümlerinde davetliler, açtıkları Türk Bayrağı ile konseri ayakta izledi. Programın bitiminde ise koro, davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Programa, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Hanımefendi Hava Erdoğan, Yalıhüyük Kaymakamı  Muhammed Deniz Kılınç, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer siyasi parti temsilcileri ve müzik severler katıldı.
Seydişehir Musiki Derneği korosu Cumhuriyetin 96. Kuruluş yılına özel Belediye Düğün Salonu’nda Türk Halk Müziği konseri verdi.

Konserin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümüne denk gelmesi programa ayrı bir renk kattı.

Seydişehir Musiki Derneği Başkanı ve  Koro şefi  Sıtkı Özkal, 32 yıldır  ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını, yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Daha sonra şef Sıtkı Özkal yönetiminde 40 kişilik koro, Türk Halk Müziğinin sevilen parçalarını iki bölüm halinde seslendirdi.

Başta Kırşehir olmak üzere Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenen türkülerin seslendirildiği iki bölümlük Halk Müziği konserinde solist olarak Mehmet Ali Bağcı, Mahmut Koç, Hasan Doğu, Yağmur Yılmaz, Şefika Çopur, Levent Üçüncü, Murat Demir, Sinan Kut ve Emre Kurşun yer aldı.

Konserin her iki bölümünde de koro ve solistler birbirinden güzel eserleri seslendirerek izleyiciden büyük alkış aldı.

Programın son bölümlerinde davetliler, açtıkları Türk Bayrağı ile konseri ayakta izledi. Programın bitiminde ise koro, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Programa, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Hanımefendi Hava Erdoğan, Yalıhüyük Kaymakamı  Muhammed Deniz Kılınç, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer siyasi parti temsilcileri ve müzik severler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.