MÜSLÜMANIN REHBERİ KUR'AN OLMALIDIR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.05.2014 - 08:12, Güncelleme: 23.05.2014 - 08:12
 

MÜSLÜMANIN REHBERİ KUR'AN OLMALIDIR

Seydişehir Ulukapı Eğitim ve Kültür Derneği'nin üniversite ve orta öğrenim erkek öğrenci yurt inşaatları ve öğrencilerin gıda,barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlediği Kermesin açılış töreni yapıldı.

Seydişehir Ulukapı Eğitim ve Kültür Derneği'nin  üniversite ve orta öğrenim erkek öğrenci yurt  inşaatları ve öğrencilerin gıda,barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla  düzenlediği Kermesin  açılış töreni yapıldı. Açılışa Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Belediye Meclis Üyeleri ,Protokol mensupları  ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başlayan Kermes açılışı, miniklerin  sundukları gösterinin ardından yapılan dualarla devam etti. Belediye Başkanı Mehmet Tutal  burada  yaptığı konuşmada;" Peygamber Efendimiz (S.A.V) ' Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir' buyuruyor. Maalesef bir  zamanlar  ülkemizde  ezanların  'Tanrı  uludur'a    çevrildiği, Kur'an-ı Kerim okumanın yasaklandığı, ateist bir  gençliğin yetiştirilmesinin amaçlandığı  bir ortam vardı ve o ortamda  bazı büyüklerimiz ortaya çıktı. Bunlardan birisi de  Süleyman Hilmi Turan  Hz. idi.  Kur'an -ı Kerim'in okunmasının yasaklandığı bir ortamda  talebelere, ahırlarda, samanlıklarda  gizli kapaklı köşelerde  Kur'an okumalarını, Kur'ani  bir hayat yaşamalarını öğretti ve bir çığır açtı. Müslümanın  rehberi Kur'an-ı Kerim’dir. Bu   insanlar bu millete Kur'an okumayı, Kur'anla yaşamayı öğrettiler. Kur'an-ı Kerim'in  indiriliş  amacı da onu okumak, anlamak  ve hayatımıza geçirmektir. Birilerinin hesapları bu ülkede  ters tepti. Bu önderler sayesinde  Kur'anı okuyan, Kur'anı anlayabilen gençlik  devam etti ve sayıları da artarak  büyümektedir. Bu tür derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza  ciddi manada ihtiyaç vardır. Çünkü  birileri bu gençliğin yapısının  bozulmasını,uyuşturucu ve alkole bulaşmasını  ve ondan sonra da  istedikleri gibi  yönlendirmeyi  arzu etmektedir. Bu nedenle bu derneklerimiz, vakıflarımız gençliğin  Allah yolunda  yürüyebilmeleri, Kur'an okuyabilmeleri, onu yaşayabilmeleri  anlamıyla gerçekten  son derece önemlidir. Bundan dolayı cemaatimizin yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. Derneğin hazırlamış olduğu bu kermes faaliyetinin  hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Kıyafetten mobilyaya, gıdadan züccaciyeye  kadar  el emeği göz nuru ürünlerden oluşan, tamamen gönüllülük esasına  dayanan  insanların bir araya gelmesiyle oluşturulan kermes geniş katılımla açıldı. Sadi Irmak Caddesi üzerinde açılan sergi 22 mayıs-1 Haziran 2014 tarihleri arasında  saat 08.30-21.00 saatleri arasında açık olacak.
Seydişehir Ulukapı Eğitim ve Kültür Derneği'nin üniversite ve orta öğrenim erkek öğrenci yurt inşaatları ve öğrencilerin gıda,barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlediği Kermesin açılış töreni yapıldı.

Seydişehir Ulukapı Eğitim ve Kültür Derneği'nin  üniversite ve orta öğrenim erkek öğrenci yurt  inşaatları ve öğrencilerin gıda,barınma ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla  düzenlediği Kermesin  açılış töreni yapıldı.

Açılışa Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Belediye Meclis Üyeleri ,Protokol mensupları  ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başlayan Kermes açılışı, miniklerin  sundukları gösterinin ardından yapılan dualarla devam etti.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal  burada  yaptığı konuşmada;" Peygamber Efendimiz (S.A.V) ' Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir' buyuruyor. Maalesef bir  zamanlar  ülkemizde  ezanların  'Tanrı  uludur'a    çevrildiği, Kur'an-ı Kerim okumanın yasaklandığı, ateist bir  gençliğin yetiştirilmesinin amaçlandığı  bir ortam vardı ve o ortamda  bazı büyüklerimiz ortaya çıktı. Bunlardan birisi de  Süleyman Hilmi Turan  Hz. idi.  Kur'an -ı Kerim'in okunmasının yasaklandığı bir ortamda  talebelere, ahırlarda, samanlıklarda  gizli kapaklı köşelerde  Kur'an okumalarını, Kur'ani  bir hayat yaşamalarını öğretti ve bir çığır açtı. Müslümanın  rehberi Kur'an-ı Kerim’dir. Bu   insanlar bu millete Kur'an okumayı, Kur'anla yaşamayı öğrettiler. Kur'an-ı Kerim'in  indiriliş  amacı da onu okumak, anlamak  ve hayatımıza geçirmektir. Birilerinin hesapları bu ülkede  ters tepti. Bu önderler sayesinde  Kur'anı okuyan, Kur'anı anlayabilen gençlik  devam etti ve sayıları da artarak  büyümektedir. Bu tür derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza  ciddi manada ihtiyaç vardır. Çünkü  birileri bu gençliğin yapısının  bozulmasını,uyuşturucu ve alkole bulaşmasını  ve ondan sonra da  istedikleri gibi  yönlendirmeyi  arzu etmektedir. Bu nedenle bu derneklerimiz, vakıflarımız gençliğin  Allah yolunda  yürüyebilmeleri, Kur'an okuyabilmeleri, onu yaşayabilmeleri  anlamıyla gerçekten  son derece önemlidir. Bundan dolayı cemaatimizin yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. Derneğin hazırlamış olduğu bu kermes faaliyetinin  hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kıyafetten mobilyaya, gıdadan züccaciyeye  kadar  el emeği göz nuru ürünlerden oluşan, tamamen gönüllülük esasına  dayanan  insanların bir araya gelmesiyle oluşturulan kermes geniş katılımla açıldı.

Sadi Irmak Caddesi üzerinde açılan sergi 22 mayıs-1 Haziran 2014 tarihleri arasında  saat 08.30-21.00 saatleri arasında açık olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.