NARKOTİK UZMANLARINDAN ÖĞRETMENLERE UYARI...

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.09.2018 - 12:46, Güncelleme: 07.09.2018 - 12:46
 

NARKOTİK UZMANLARINDAN ÖĞRETMENLERE UYARI...

Konya narkotik uzmanları okulların açılmasına az bir zaman kala, ilçemizde görev yapan öğretmenlere, öğrencilerin uyuşturucu bataklığına düşmemesi için önemli bilgiler aktardı.

               İlçemizde görev yapan öğretmenlerin katıldığı, Belediye düğün Salonundaki toplantıda, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi Uzmanlarının verdiği bilgilendirme toplantısında, özellikle öğrencilerde uyuşturucu kullanan sayısının gittikçe artığı, uyuşturucuyla mücadelede okullara ve öğretmenlere büyük görevler düştüğü vurgulandı.                Uyuşturucuya başlayanların büyük bir kısmının arkadaş ortamında ‘’Bir defadan bir şey olmaz’’ mantığıyla başladıklarını, bu ortamında genellikle okul çevresi, düğünler ve eğlence yerlerinin olduğu belirtildi.                Narkotik uzmanları öğretmenlerden de sadece başarılı öğrencilerle değil tüm öğrencileriyle ilgilenmelerini isteyerek: ‘’Okullarımız bu konuda dikkatli olmalıdır. Bunun mücadelesi çok zordur. Öğretmenlerimiz öğrencilerinin zaaflarını bilmeli, öfkelerini kontrol etmeli, stresleriyle baş etmeli, iletişim kurmalı ve en önemlisi de hayır diyebilmelidirler ‘’ dedi.                Uyuşturucuların ilk yarım saatte rahatlattığını ve daha sonra öldürdüğünü belirten uzmanlar, başlama nedenlerin ilk başında merak geldiğini belirterek, televizyonlarda izlenen programlar, asilik, sınırlarını aşma cabası, farklı olma dürtüsü, arkadaşlarına uyma ve gruptan kopmama isteği, ayrıca sorunlarını çözmek ve unutmak gibi nedenlerin uyuşturucu kullanımında büyük faktör olduğunu söylediler.                Uzmanlar velilere de büyük görev düştüğünü hatırlatarak:’’ Üniversiteye giden öğrencide bir özgürlük havası oluyor. Çoğunlukla kontrollerden uzak eğlenmek için gittikleri ortamlar uyuşturucu kullanımına zemin hazırlıyor. Bu nedenle velilerimiz gençlerin duygularını rencide etmeden kontrol etmeleri gerekiyor. Çocuklarımıza nerede hayır nerede evet diyeceğimizi iyi bilmeliyiz’’ diyerek velilerinde çocuklarına sahip çıkmaları konusunda uyardı.  
Konya narkotik uzmanları okulların açılmasına az bir zaman kala, ilçemizde görev yapan öğretmenlere, öğrencilerin uyuşturucu bataklığına düşmemesi için önemli bilgiler aktardı.

               İlçemizde görev yapan öğretmenlerin katıldığı, Belediye düğün Salonundaki toplantıda, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi Uzmanlarının verdiği bilgilendirme toplantısında, özellikle öğrencilerde uyuşturucu kullanan sayısının gittikçe artığı, uyuşturucuyla mücadelede okullara ve öğretmenlere büyük görevler düştüğü vurgulandı.

               Uyuşturucuya başlayanların büyük bir kısmının arkadaş ortamında ‘’Bir defadan bir şey olmaz’’ mantığıyla başladıklarını, bu ortamında genellikle okul çevresi, düğünler ve eğlence yerlerinin olduğu belirtildi.

               Narkotik uzmanları öğretmenlerden de sadece başarılı öğrencilerle değil tüm öğrencileriyle ilgilenmelerini isteyerek: ‘’Okullarımız bu konuda dikkatli olmalıdır. Bunun mücadelesi çok zordur. Öğretmenlerimiz öğrencilerinin zaaflarını bilmeli, öfkelerini kontrol etmeli, stresleriyle baş etmeli, iletişim kurmalı ve en önemlisi de hayır diyebilmelidirler ‘’ dedi.

               Uyuşturucuların ilk yarım saatte rahatlattığını ve daha sonra öldürdüğünü belirten uzmanlar, başlama nedenlerin ilk başında merak geldiğini belirterek, televizyonlarda izlenen programlar, asilik, sınırlarını aşma cabası, farklı olma dürtüsü, arkadaşlarına uyma ve gruptan kopmama isteği, ayrıca sorunlarını çözmek ve unutmak gibi nedenlerin uyuşturucu kullanımında büyük faktör olduğunu söylediler.

               Uzmanlar velilere de büyük görev düştüğünü hatırlatarak:’’ Üniversiteye giden öğrencide bir özgürlük havası oluyor. Çoğunlukla kontrollerden uzak eğlenmek için gittikleri ortamlar uyuşturucu kullanımına zemin hazırlıyor. Bu nedenle velilerimiz gençlerin duygularını rencide etmeden kontrol etmeleri gerekiyor. Çocuklarımıza nerede hayır nerede evet diyeceğimizi iyi bilmeliyiz’’ diyerek velilerinde çocuklarına sahip çıkmaları konusunda uyardı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.