ODA BAŞKANINDAN TARSIM?A TEPKİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.04.2017 - 07:10, Güncelleme: 11.04.2017 - 07:10
 

ODA BAŞKANINDAN TARSIM?A TEPKİ

Suğla havzasında 140 bin dekarlık sular altında kalan ekili araziden zarar gören çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için devlet yetkililerinden yardım bekleniyor.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver; çiftçilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için banka tarım ve kredi borçlarının bir yıl ertelenmesini istedi. TARSIM tarım sigortasının zararları karşılamamasına da tepki gösterdi. Bu konuda açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Ünver: “suğla havzasında ki alan, su altında kaldığı için ekili mahsuller öldü. Bu alanda ekili hububat yapan çiftçilerin bu yıl zararları büyük. Çiftçinin zararını ödemek için yaptırılan Tarsım tarım sigortası ise nedense bunu afet olarak görmeyip zararı karşılamıyor. Bu alanda ekim yapıp zarar gören çiftçilerimize bir an önce devlet tarafından el uzatılıp hiç olmazsa banka borçlarının ve kooperatif borçlarının ertelenmesini istiyoruz.”Dedi. Böyle bir su baskını mağduriyetinin yaşanmaması için suğla su toplama havzasında ki taşkın sularının drenaj kanalından ana kanala aktarılması çalışmaları yapılması gerekiyor diyen Başkan Ünver Bu konuda da devlet yetkililerinden adım atılmasını istedi.    
Suğla havzasında 140 bin dekarlık sular altında kalan ekili araziden zarar gören çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için devlet yetkililerinden yardım bekleniyor.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver; çiftçilerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için banka tarım ve kredi borçlarının bir yıl ertelenmesini istedi. TARSIM tarım sigortasının zararları karşılamamasına da tepki gösterdi.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Ünver: “suğla havzasında ki alan, su altında kaldığı için ekili mahsuller öldü. Bu alanda ekili hububat yapan çiftçilerin bu yıl zararları büyük. Çiftçinin zararını ödemek için yaptırılan Tarsım tarım sigortası ise nedense bunu afet olarak görmeyip zararı karşılamıyor. Bu alanda ekim yapıp zarar gören çiftçilerimize bir an önce devlet tarafından el uzatılıp hiç olmazsa banka borçlarının ve kooperatif borçlarının ertelenmesini istiyoruz.”Dedi.

Böyle bir su baskını mağduriyetinin yaşanmaması için suğla su toplama havzasında ki taşkın sularının drenaj kanalından ana kanala aktarılması çalışmaları yapılması gerekiyor diyen Başkan Ünver Bu konuda da devlet yetkililerinden adım atılmasını istedi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.