Okul Açılışında Eğitimci Şener’den Çarpıcı Sözler

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.09.2019 - 09:15, Güncelleme: 05.09.2019 - 09:15
 

Okul Açılışında Eğitimci Şener’den Çarpıcı Sözler

İlçemizdeki Kampüs Okulları’nın açılış törenine katılan ünlü Eğitimci Cihat Şener, konuşmasında eğitimle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Necati Kalaycıoğlu Caddesi’nde faaliyete geçen, yeni eğitim-öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise ve fen lisesi alanlarında eğitim verecek olan Kampüs Okulları’nın açılışına ünlü eğitimci Cihat Şener’in yanı sıra; Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Özgür Tunç ve davetliler katıldı. Atatürk, yeni nesil sizin eseriniz olacak demiş. Öğretmenler nitelikli ve değerlerimize bağlı iyi öğrenciler yetiştirmezseniz elim yakanızda olacak diyerek sözlerine başlayan Eğitimci Cihat Şener; “Sevgili öğretmenler, bu ülkenin geleceği adına öğrencilerimizi iyi yetiştirmek için sorumluluklarımız var. Dünyanın kurtulmasını, ülkemizin iyileşmesini ve ekonominin iyiye gitmesini istiyorsanız, 18 Milyon öğrencimizi iyi yetiştirmek zorundasınız.” dedi. Şener Milli Eğitimle ilgili de şunları söyledi: “Bu 18 Milyon öğrencinin 2,5 milyonu her yıl üniversite sınavlarına giriyor. Üniversitelerin kontenjan sayısı 900 bin. Gerçi hepsini de alsak o da ayrı bir sorun. Kalan 1,5 milyonu yok saymak çok ayıp. Üniversiteyi bitirmek demek, iş bulmak demek değil. Orası okul, her şeyi öğreneceksin. Bu ülkenin gençlerinden daha kıymetli, daha değerli başka bir güç yoktur. Bu tür okulların açılması çok önemlidir. Biraz delilik ister. Bu okulun faaliyete geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.” Eğitimde 30 senede büyük başarı gösteren Güney Kore’den örnekler veren eğitimci Şener; “Bu ülkenin gençlerinin öğrenim için bir günde geçirdikleri süre 18 saat. Bizim gençler gibi Haydi bakalım, ne yapalım, ne oluyor denirse işte böyle oluyor. Seydişehir’in 60 bin civarında bir nüfusu var. Bunun 12 bini okula giden öğrenci. Bu öğrencilerimizi eğitmek kolay değil, anne baba olarak da gece gündüz çaba göstermemiz lazım. Veliler olarak çocuklarımızla ilişkilerimizi rasyonel şekilde götüreceğiz. Seydişehir’e bir dahaki gelişimde daha güzel şeyler duymak istiyorum” diyerek sözlerini bitirdi. Kaymakam Aydın Erdoğan ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın konuşmalarından sonra Kampüs Okulları’nın kurdelesi dualarla kesilerek yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale geldi.
İlçemizdeki Kampüs Okulları’nın açılış törenine katılan ünlü Eğitimci Cihat Şener, konuşmasında eğitimle ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Necati Kalaycıoğlu Caddesi’nde faaliyete geçen, yeni eğitim-öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve lise ve fen lisesi alanlarında eğitim verecek olan Kampüs Okulları’nın açılışına ünlü eğitimci Cihat Şener’in yanı sıra; Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Özgür Tunç ve davetliler katıldı.

Atatürk, yeni nesil sizin eseriniz olacak demiş. Öğretmenler nitelikli ve değerlerimize bağlı iyi öğrenciler yetiştirmezseniz elim yakanızda olacak diyerek sözlerine başlayan Eğitimci Cihat Şener; “Sevgili öğretmenler, bu ülkenin geleceği adına öğrencilerimizi iyi yetiştirmek için sorumluluklarımız var. Dünyanın kurtulmasını, ülkemizin iyileşmesini ve ekonominin iyiye gitmesini istiyorsanız, 18 Milyon öğrencimizi iyi yetiştirmek zorundasınız.” dedi.

Şener Milli Eğitimle ilgili de şunları söyledi: “Bu 18 Milyon öğrencinin 2,5 milyonu her yıl üniversite sınavlarına giriyor. Üniversitelerin kontenjan sayısı 900 bin. Gerçi hepsini de alsak o da ayrı bir sorun. Kalan 1,5 milyonu yok saymak çok ayıp. Üniversiteyi bitirmek demek, iş bulmak demek değil. Orası okul, her şeyi öğreneceksin. Bu ülkenin gençlerinden daha kıymetli, daha değerli başka bir güç yoktur. Bu tür okulların açılması çok önemlidir. Biraz delilik ister. Bu okulun faaliyete geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim.”

Eğitimde 30 senede büyük başarı gösteren Güney Kore’den örnekler veren eğitimci Şener; “Bu ülkenin gençlerinin öğrenim için bir günde geçirdikleri süre 18 saat. Bizim gençler gibi Haydi bakalım, ne yapalım, ne oluyor denirse işte böyle oluyor. Seydişehir’in 60 bin civarında bir nüfusu var. Bunun 12 bini okula giden öğrenci. Bu öğrencilerimizi eğitmek kolay değil, anne baba olarak da gece gündüz çaba göstermemiz lazım. Veliler olarak çocuklarımızla ilişkilerimizi rasyonel şekilde götüreceğiz. Seydişehir’e bir dahaki gelişimde daha güzel şeyler duymak istiyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Kaymakam Aydın Erdoğan ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın konuşmalarından sonra Kampüs Okulları’nın kurdelesi dualarla kesilerek yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.