OKUMAYA ÖZENDİREN PANEL..

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2019 - 02:49, Güncelleme: 26.03.2019 - 02:49
 

OKUMAYA ÖZENDİREN PANEL..

Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında “Medeniyetimizde Okuma Kültürü” konulu panel okul öğrencilerinin katılımı ile Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dr. Yusuf Uzun’un yönettiği panelde konuşmacı olarak şehrimizin şairlerinden Bahattin Paslı, eğitimci-yazar Ayşe Ünüvar, Belediye Kültür Müdürü Aziz Karakuş bulundu. Panele, üniversite öğrencilerinin yanı sıra Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Hüseyin Arıkan, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül de katıldı. Panelde konuşmacılar okumanın ilahi kitabımızda ilk emir olduğunu ama boş okumanın da faydası olmadığını belirterek İnsanı eğitmenin en önemli ögelerinden birinin okumak olduğunu vurguladılar. İlk konuşmayı yapan şair Bahattin Paslı; “13 yaşından beri kitap okuyorum. Yani 66 senedir kitap okumaya devam ediyorum. İnanın bana 24 saat yetmiyor. Ama ilk 20 sene de gördüm ki okuduğum kitapların çoğu tarzancaymış. Böyle kitaplar okuduğum zaman o yıllarımızı kaybetmiş oluyoruz. Ama planlı programlı okumak, medeniyetimiz ve kültürümüzden kopmadan yazılan kitapları okumak verimli ürün okumaya benzer.” dedi. Eğtimci Yazar Ayşe Ünüvar ise; “Ağaç nasıl budanarak terbiye ediliyorsa, insanları terbiye etmek içinde insanları budamamız lazım. Ama burada önemli olan soru, nasıl budayacağımızdır. Herkesi bir öğretmen terbiye edecek diye bir şey yok. İnsanları en güzel terbiye etme yöntemlerinden biri de okuma ve yazmasıdır.” şeklinde konuştu. Belediye Kültür Müdürü Aziz Karakuş ise konuşmasına Yunus Emre’nin “ilim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir” sözleriyle başlayarak; “İnsanın önce kendini bilmesi marifettir. Kendini bilmesi için ise özümseyerek, anlayarak okuması gerekir. Kendini bilmek Rabbini bilmektir. Atatürk’ün dediği gibi bir milletin temeli kültürdür. Kültürümüzü ve medeniyetimizi öğrenmek için de kitap okumalıyız. Kitap okumak aslında insanın beslenmesi gibidir. Kitap okurken de sınırları iyi belirlememiz lazım. Nasıl insan dengesiz ve düzensiz beslenirse o yersiz aldığı gıdalar kiloya dönüşür. Bu bağlamda kitabı da gıda gibi düşünebiliriz.” dedi. Daha sonra konuşmacılara, İlçe Halk Kütüphanesinin hazırladığı plaketler Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi dekanı tarafından plaket takdim edildi.
Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında “Medeniyetimizde Okuma Kültürü” konulu panel okul öğrencilerinin katılımı ile Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Dr. Yusuf Uzun’un yönettiği panelde konuşmacı olarak şehrimizin şairlerinden Bahattin Paslı, eğitimci-yazar Ayşe Ünüvar, Belediye Kültür Müdürü Aziz Karakuş bulundu. Panele, üniversite öğrencilerinin yanı sıra Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Hüseyin Arıkan, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül de katıldı.

Panelde konuşmacılar okumanın ilahi kitabımızda ilk emir olduğunu ama boş okumanın da faydası olmadığını belirterek İnsanı eğitmenin en önemli ögelerinden birinin okumak olduğunu vurguladılar.

İlk konuşmayı yapan şair Bahattin Paslı; “13 yaşından beri kitap okuyorum. Yani 66 senedir kitap okumaya devam ediyorum. İnanın bana 24 saat yetmiyor. Ama ilk 20 sene de gördüm ki okuduğum kitapların çoğu tarzancaymış. Böyle kitaplar okuduğum zaman o yıllarımızı kaybetmiş oluyoruz. Ama planlı programlı okumak, medeniyetimiz ve kültürümüzden kopmadan yazılan kitapları okumak verimli ürün okumaya benzer.” dedi.

Eğtimci Yazar Ayşe Ünüvar ise; “Ağaç nasıl budanarak terbiye ediliyorsa, insanları terbiye etmek içinde insanları budamamız lazım. Ama burada önemli olan soru, nasıl budayacağımızdır. Herkesi bir öğretmen terbiye edecek diye bir şey yok. İnsanları en güzel terbiye etme yöntemlerinden biri de okuma ve yazmasıdır.” şeklinde konuştu.

Belediye Kültür Müdürü Aziz Karakuş ise konuşmasına Yunus Emre’nin “ilim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir” sözleriyle başlayarak; “İnsanın önce kendini bilmesi marifettir. Kendini bilmesi için ise özümseyerek, anlayarak okuması gerekir. Kendini bilmek Rabbini bilmektir. Atatürk’ün dediği gibi bir milletin temeli kültürdür. Kültürümüzü ve medeniyetimizi öğrenmek için de kitap okumalıyız. Kitap okumak aslında insanın beslenmesi gibidir. Kitap okurken de sınırları iyi belirlememiz lazım. Nasıl insan dengesiz ve düzensiz beslenirse o yersiz aldığı gıdalar kiloya dönüşür. Bu bağlamda kitabı da gıda gibi düşünebiliriz.” dedi.

Daha sonra konuşmacılara, İlçe Halk Kütüphanesinin hazırladığı plaketler Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi dekanı tarafından plaket takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.