Ortakaraören Lisesi Öğrencilerine Yurtdışından İş Teklifi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.06.2019 - 01:27, Güncelleme: 26.06.2019 - 01:27
 

Ortakaraören Lisesi Öğrencilerine Yurtdışından İş Teklifi

Ortakaraören Lisesi Hayvancılık Bölümü 12.sınıf öğrencileri Erasmus Mesleki Eğitim Kapsamında Portekiz ve İspanya’da ki stajlarını tamamladılar.

Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Şehit Mustafa Tünel Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri daha önce Portekiz ve İspanya’da staj eğitimi almıştı. Öğrenciler uçakla gitmek yerine karayolunu tercih ederek yurtdışında eğitim almanın yanında birçok farklı kültürü tanıma imkanı elde etmişti. Ortakaraören Lisesi Hayvancılık Bölümü 12. Sınıf öğrencileri de yine Avrupa Birliği Projeleri kapsamında öğretmenlerinin hazırladıkları projeler sayesinde Portekiz ve İspanya’ya giderek staj eğitimi aldılar. Projenin işleyişini yerinde görmek için öğrencilerin yanına giden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar; “Ortakaraören Lisesi Hayvancılık Bölümü’nden 10 öğrencimiz 3 hafta Portekiz’de ki 3 hafta İspanya’da ki ahırlarda staj yaptılar. Bende program bitiminde projeye katılarak oraya gittim ve çalışmalarını yerinde gördüm. Gördüklerim çok güzeldi. Daha sonrada otobüslerle hep beraber geriye döndük.” dedi. Proje kapsamında staj eğitimi gören öğrencilerin çalıştıkları yerlerden iş teklifi aldıklarını belirten Tahir Kibar; “Öğrencilerimiz 12.sınıfı bu yıl bitirmişlerdi zaten. Staj yapan öğrencilerimize oradan iş teklifi geldi. Muhtemelen öğrencilerimizin çoğu oraya giderek çalışacaklar. Yapılan iş teklifinde öğrencilerimize 1500 euro maaş ve kalacak yer tahsis edilecek. Asgari ücretin Avrupa’da 750 euro civarı olduğunu düşünürsek neredeyse 2 katı maaş teklifi ettiler.” dedi.   Önümüzdeki yıllarda da bu tarz projelerin devam edeceğini aktaran Kibar; “Okul öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin bu projede yoğun gayretleri oldu. Ve başarıyla uygulamayı da tamamladılar. Kendilerine emekleri ve özverilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Oraya gittiğimizde proje ortaklarımızla yeni projeleri de görüştük. İnşallah önümüzde ki yıllarda yine okullarımız farklı projeler yapacaklar.” şeklinde konuştu.   Böyle projelerle gelen öğretmenlere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman destek olacaklarının altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar; “Bu yıl yine Endüstri Meslek Lisesi’nden elektrik ve makine bölümü öğrencileri hem Portekiz hem de İspanya’da 2’şer hafta staj yaptılar. Bu projelerin finansmanı Avrupa Birliği. Tüm masrafı onlar karşılıyor. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz güzel deneyimler ve iş imkânları elde ediyorlar. Okul idarecileri ve öğretmenlerimiz bu tarz projeler getirdiği sürece biz İlçe Milli Eğitim olarak elimizden geleni yaparak her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. ÖZEL HABER / ALİ SAYLAM 
Ortakaraören Lisesi Hayvancılık Bölümü 12.sınıf öğrencileri Erasmus Mesleki Eğitim Kapsamında Portekiz ve İspanya’da ki stajlarını tamamladılar.

Avrupa Birliği Projeleri kapsamında Şehit Mustafa Tünel Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri daha önce Portekiz ve İspanya’da staj eğitimi almıştı. Öğrenciler uçakla gitmek yerine karayolunu tercih ederek yurtdışında eğitim almanın yanında birçok farklı kültürü tanıma imkanı elde etmişti.

Ortakaraören Lisesi Hayvancılık Bölümü 12. Sınıf öğrencileri de yine Avrupa Birliği Projeleri kapsamında öğretmenlerinin hazırladıkları projeler sayesinde Portekiz ve İspanya’ya giderek staj eğitimi aldılar. Projenin işleyişini yerinde görmek için öğrencilerin yanına giden İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar; “Ortakaraören Lisesi Hayvancılık Bölümü’nden 10 öğrencimiz 3 hafta Portekiz’de ki 3 hafta İspanya’da ki ahırlarda staj yaptılar. Bende program bitiminde projeye katılarak oraya gittim ve çalışmalarını yerinde gördüm. Gördüklerim çok güzeldi. Daha sonrada otobüslerle hep beraber geriye döndük.” dedi.

Proje kapsamında staj eğitimi gören öğrencilerin çalıştıkları yerlerden iş teklifi aldıklarını belirten Tahir Kibar; “Öğrencilerimiz 12.sınıfı bu yıl bitirmişlerdi zaten. Staj yapan öğrencilerimize oradan iş teklifi geldi. Muhtemelen öğrencilerimizin çoğu oraya giderek çalışacaklar. Yapılan iş teklifinde öğrencilerimize 1500 euro maaş ve kalacak yer tahsis edilecek. Asgari ücretin Avrupa’da 750 euro civarı olduğunu düşünürsek neredeyse 2 katı maaş teklifi ettiler.” dedi.  

Önümüzdeki yıllarda da bu tarz projelerin devam edeceğini aktaran Kibar; “Okul öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin bu projede yoğun gayretleri oldu. Ve başarıyla uygulamayı da tamamladılar. Kendilerine emekleri ve özverilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Oraya gittiğimizde proje ortaklarımızla yeni projeleri de görüştük. İnşallah önümüzde ki yıllarda yine okullarımız farklı projeler yapacaklar.” şeklinde konuştu.  

Böyle projelerle gelen öğretmenlere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman destek olacaklarının altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar; “Bu yıl yine Endüstri Meslek Lisesi’nden elektrik ve makine bölümü öğrencileri hem Portekiz hem de İspanya’da 2’şer hafta staj yaptılar. Bu projelerin finansmanı Avrupa Birliği. Tüm masrafı onlar karşılıyor. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz güzel deneyimler ve iş imkânları elde ediyorlar. Okul idarecileri ve öğretmenlerimiz bu tarz projeler getirdiği sürece biz İlçe Milli Eğitim olarak elimizden geleni yaparak her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER / ALİ SAYLAM 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.