Ortakaraören ŞMTÇPAL Öğrencileri Avrupa’yı Fethetti

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.05.2019 - 03:04, Güncelleme: 16.05.2019 - 03:04
 

Ortakaraören ŞMTÇPAL Öğrencileri Avrupa’yı Fethetti

Şehit Mustafa Tünel Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Erasmus Mesleki Eğitim Kapsamında staj eğitimi için Portekiz ve İspanya’da.

Avrupa Birliği Projesi olan Hayvan Sağlığı ve Hastalıklarla Mücadele programı için 8 öğrenci ve 3 öğretmen Avrupa’ya yola çıktı. Öğrencileri Avrupa’ya taşıyan proje öğretmenler tarafından hazırlandı ve başarı ile devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yine aynı öğrenci grubu Viyana, Salzburg bölgesinde proje uygulayarak yüzde yüz başarı ile tamamlamıştı. Öğrenciler her Avrupa Projesi’nde yapılanın aksine Portekiz’e giderken uçak yerine karayolunu tercih ettiler. Bu nedenle Türkiye’den Portekiz’e 6 bin 800 km yol kat etmiş oldular. Böylece öğrenciler Avrupa’nın başkentlerini gezerek Avrupa kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladı. Bunun yanı sıra yol boyunca orada yaşayan Seydişehirli vatandaşlarımızla görüşerek kültür alışverişinde bulundular. Öğrenciler güzergâh üzerinde bulunan Selanik’e uğrayıp Atatürk’ün evini ziyaret ederek, tarihe tanıklık etme fırsatı yakalarken öte yandan Üsküp’te Üsküp ve Makedon Türkleri ile buluştular. 45 gün sürecek olan programda öğrenciler Portekiz’den İspanya’ya geçerek Kordoba şehrinde eğitimlerine devam edecekler. Öğrencilerin yurda dönüşü ise 14 Haziran’da yine karayolu ile gerçekleşecek.
Şehit Mustafa Tünel Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Erasmus Mesleki Eğitim Kapsamında staj eğitimi için Portekiz ve İspanya’da.

Avrupa Birliği Projesi olan Hayvan Sağlığı ve Hastalıklarla Mücadele programı için 8 öğrenci ve 3 öğretmen Avrupa’ya yola çıktı. Öğrencileri Avrupa’ya taşıyan proje öğretmenler tarafından hazırlandı ve başarı ile devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yine aynı öğrenci grubu Viyana, Salzburg bölgesinde proje uygulayarak yüzde yüz başarı ile tamamlamıştı.

Öğrenciler her Avrupa Projesi’nde yapılanın aksine Portekiz’e giderken uçak yerine karayolunu tercih ettiler. Bu nedenle Türkiye’den Portekiz’e 6 bin 800 km yol kat etmiş oldular. Böylece öğrenciler Avrupa’nın başkentlerini gezerek Avrupa kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladı. Bunun yanı sıra yol boyunca orada yaşayan Seydişehirli vatandaşlarımızla görüşerek kültür alışverişinde bulundular.

Öğrenciler güzergâh üzerinde bulunan Selanik’e uğrayıp Atatürk’ün evini ziyaret ederek, tarihe tanıklık etme fırsatı yakalarken öte yandan Üsküp’te Üsküp ve Makedon Türkleri ile buluştular.

45 gün sürecek olan programda öğrenciler Portekiz’den İspanya’ya geçerek Kordoba şehrinde eğitimlerine devam edecekler.

Öğrencilerin yurda dönüşü ise 14 Haziran’da yine karayolu ile gerçekleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.