ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASINDA BAŞKANLIK KAOSU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2020 - 02:39, Güncelleme: 21.03.2020 - 02:39
 

ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASINDA BAŞKANLIK KAOSU

Yönetim Kurulu kararıyla Özçelik-İş Sendikası Seydişehir Şube Başkanlığına vekâleten Hüseyin Kaban getirildi.

Önceki Başkan Ferhat Çelikbaş ise görevden alınmasının hukuka aykırı olduğunu ve mahkemeye başvuracağını belirtti. Şu anda Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanlığı makamında oturan Hüseyin Kaban, önceki Başkan Çelikbaş’ın istifa ettiğini iddia ederek detaylı açıklamanın Pazartesi günü yapılacağını bildirdi ve söz konusu istifa dilekçesini basınla paylaştı. Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Ferhat Çelikbaş ise, Çalışmakta olduğum ETİ ALİMÜNYUM  AŞ.de örgütlü bulunan ÖZÇELİK-İŞ SENDİKA sının Seydişehir şube başkanlığı seçimini 24 12 2017 tarihinde Delegasyonun  teveccühü ile seçildim.Seçimin ardından 09.01.2018 günü genel merkez yöneticileri beni Ankara’ya davet ettiler.Genel merkez ve işveren ile yaşanan gerginliğin sona erdirilmesini hedeflediklerini ve teşkilatın teammülleri gereği üzerinde tarih olmayan bir istifa dilekçesi vermemi istediler. Bunun herhangi bir olumsuzluğuna sebep olmayacağını, sadece güven konusuna hizmet eden formalite bir işlem olduğunu belirttiler.Bende seçilmiş olduğum makamın bana verdiği sorumluluk gereği hiçbir olumsuzluk düşünmeden imzaladım. Kaldı ki karar beni resmi olarak tebliğ edilmeden önce istifa dilekçesinin geçersiz ve irade dışı olduğuna dair noter ihtarı mevcuttur. 18.03.2020 tarihinde de Sendika idare binasına alınmadım ve akabinde SGK’dan çıkış bildirgesi verilmiş. Emekçilerin iradesi ile seçilmiş bir şube başkanıyım. Yasal haklarımı kullanarak hukuki süreci başlatıyorum” dedi. Söz konusu Dilekçe
Yönetim Kurulu kararıyla Özçelik-İş Sendikası Seydişehir Şube Başkanlığına vekâleten Hüseyin Kaban getirildi.

Önceki Başkan Ferhat Çelikbaş ise görevden alınmasının hukuka aykırı olduğunu ve mahkemeye başvuracağını belirtti.

Şu anda Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanlığı makamında oturan Hüseyin Kaban, önceki Başkan Çelikbaş’ın istifa ettiğini iddia ederek detaylı açıklamanın Pazartesi günü yapılacağını bildirdi ve söz konusu istifa dilekçesini basınla paylaştı.

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Ferhat Çelikbaş ise,

Çalışmakta olduğum ETİ ALİMÜNYUM  AŞ.de örgütlü bulunan ÖZÇELİK-İŞ SENDİKA sının Seydişehir şube başkanlığı seçimini 24 12 2017 tarihinde Delegasyonun  teveccühü ile seçildim.Seçimin ardından 09.01.2018 günü genel merkez yöneticileri beni Ankara’ya davet ettiler.Genel merkez ve işveren ile yaşanan gerginliğin sona erdirilmesini hedeflediklerini ve teşkilatın teammülleri gereği üzerinde tarih olmayan bir istifa dilekçesi vermemi istediler. Bunun herhangi bir olumsuzluğuna sebep olmayacağını, sadece güven konusuna hizmet eden formalite bir işlem olduğunu belirttiler.Bende seçilmiş olduğum makamın bana verdiği sorumluluk gereği hiçbir olumsuzluk düşünmeden imzaladım. Kaldı ki karar beni resmi olarak tebliğ edilmeden önce istifa dilekçesinin geçersiz ve irade dışı olduğuna dair noter ihtarı mevcuttur. 18.03.2020 tarihinde de Sendika idare binasına alınmadım ve akabinde SGK’dan çıkış bildirgesi verilmiş. Emekçilerin iradesi ile seçilmiş bir şube başkanıyım. Yasal haklarımı kullanarak hukuki süreci başlatıyorum” dedi.

Söz konusu Dilekçe

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.