Pandemi gününde rekor kan bağışı

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2021 - 12:36, Güncelleme: 09.02.2021 - 12:36
 

Pandemi gününde rekor kan bağışı

Hafta sonu Pandemi günlerinde alınan kan bağışında rekor kırıldı.

İlçemizdeki bu rekor kan bağışının nedeninin sokağa çıkma günlerinde yapılması ve Seydişehir Kızılay tarafından oluşturulan Kızılay Gençlik Gönüllerinin özverili çalışmasından kaynaklandı. Bu hafta sonu cumartesi Pazar günleri kan bağışında bulunanların sokağa çıkma yasağından muaf olmaları Kızılay’a kan verenlerde 20 kişinin kan bağışlandığı bu sayının ilçemizde şu ana kadar yapılan kan bağışlarının rekor olduğu öğrenildi. İlçemizde şu ana kadar normal günlerdeki kan bağışlarında günlük en fazla 70 -80 olurken bu hafta sonu alınan Kızılay’ın kan bağışı kampanyasında Cumartesi günü 132, Pazar günü de 138 olmak üzere toplam 270 ünite kan bağışlandı. Kızılay yetkililerinden edinilen bilgiye göre korona virüs nedeniyle kan bağışlarının azalması, eldeki kan stoklarının düşmesine neden olduğunu, sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen kan bağışçı gönüllülerin yasaktan muaf tutulması, bağışların artmasına neden olduğu bildirildi. Diğer yandan Seydişehir Kızılay Temsilciliği tarafından oluşturulan 30 kişilik Kızılay Gençlik Gönülleri, daha önce kan veren vatandaşları tek tek arayarak tekrar kan vermeye davet etmeleri rekor artışta önemli bir faktör olduğunu söyledi.  
Hafta sonu Pandemi günlerinde alınan kan bağışında rekor kırıldı.

İlçemizdeki bu rekor kan bağışının nedeninin sokağa çıkma günlerinde yapılması ve Seydişehir Kızılay tarafından oluşturulan Kızılay Gençlik Gönüllerinin özverili çalışmasından kaynaklandı.

Bu hafta sonu cumartesi Pazar günleri kan bağışında bulunanların sokağa çıkma yasağından muaf olmaları Kızılay’a kan verenlerde 20 kişinin kan bağışlandığı bu sayının ilçemizde şu ana kadar yapılan kan bağışlarının rekor olduğu öğrenildi.

İlçemizde şu ana kadar normal günlerdeki kan bağışlarında günlük en fazla 70 -80 olurken bu hafta sonu alınan Kızılay’ın kan bağışı kampanyasında Cumartesi günü 132, Pazar günü de 138 olmak üzere toplam 270 ünite kan bağışlandı.

Kızılay yetkililerinden edinilen bilgiye göre korona virüs nedeniyle kan bağışlarının azalması, eldeki kan stoklarının düşmesine neden olduğunu, sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen kan bağışçı gönüllülerin yasaktan muaf tutulması, bağışların artmasına neden olduğu bildirildi.

Diğer yandan Seydişehir Kızılay Temsilciliği tarafından oluşturulan 30 kişilik Kızılay Gençlik Gönülleri, daha önce kan veren vatandaşları tek tek arayarak tekrar kan vermeye davet etmeleri rekor artışta önemli bir faktör olduğunu söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.