RAMAZAN AYI, KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK AYIDIR

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 01.04.2022 - 13:32, Güncelleme: 01.04.2022 - 13:32
 

RAMAZAN AYI, KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK AYIDIR

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ramazan ayında, oruç ibadetinin yanında yardımlaşma ve dayanışmanın da ön plana çıktığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, nefislerin terbiye etme fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ramazanın rahmet ve bağışlanma ayı olduğuna dikkat çeken Başkan Tutal, “11 ayın sultanı Ramazan ayını bir kere daha yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Ramazan, İslâm’ın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlâkını bütün insanlığa gösteren bir aydır. Ramazan ayı Müslümanların Allah’ı idrak ettikleri, kendilerine rızık olarak verilen şeyleri paylaştıkları bir aydır.  Bu mübarek ay, oruç ibadetinin yanı sıra yardımlaşma ve dayanışma duygusunu da ön plana çıkarmaktadır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve güçlenir. Sabır ayı olan Ramazan, insanda kardeşlik hisleri uyandıran, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama duygusu, şuuru veren, insanı yüksek ve yüce değerlere ulaştırarak erdemli hale getiren bir aydır. Ramazan kardeşlik, birlik ve beraberlik ayıdır. Ramazan ayı, birçok hikmeti, sırrı içinde barındırır. Ramazan ayı başta hoşgörü olmak üzere rahmet ve bereket ayıdır. Toplumsal dayanışma, paylaşma, yardımlaşma ve sevgi bağlarının güçlendiği, hoşgörünün arttığı bir aydır. Ramazan ayının insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve kuvvetlenir. Bizi bu ortak duyguda buluşturan; ahlaki ve manevi duyguların çok yoğun olarak yaşandığı içinde bulunduğumuz Ramazan ayıdır. İnsanın bu duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmeye çalışması da, bu ayın manevi gerekliliğidir. Millet olarak Mübarek Ramazan ayında yapacağımız yardım ve desteklerle birbirine etle tırnak kadar yakın, bir yumruk gibi sımsıkı bağlarla bağlı bir millet olduğumuzu bir kez daha görecek ve yaşayacağız. Bir feyiz, rahmet, mağfiret, bolluk ve bereket mevsimi olan bu ayda kuracağımız iftar sofralarımız yetim, öksüz, fakir ve yoksullarla paylaşma yardımlaşma, kaynaşma ve kardeş olma ayıdır. Çeşitli vesilelerle sadakalarımızla, zekatlarımızla, maddi ve manevi yardımlarımızla, yoksul ve muhtaç kimselere katkıda bulunmalı, sofralarımızı ve yüreklerimizi paylaşmalıyız. Mübarek Ramazan ayımızın tüm dünyada ve ülkemizde huzur ikliminin hakim olması ve refaha ulaşmasına vesile olmasını diliyor, Türk ve İslâm Alemi'nin ve hemşerilerimin mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ramazan ayında, oruç ibadetinin yanında yardımlaşma ve dayanışmanın da ön plana çıktığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, nefislerin terbiye etme fırsatının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ramazanın rahmet ve bağışlanma ayı olduğuna dikkat çeken Başkan Tutal, “11 ayın sultanı Ramazan ayını bir kere daha yaşamanın mutluluğu içindeyiz. Ramazan, İslâm’ın rahmetle yoğrulmuş adaletini, bilgi ve hikmetle bütünleşmiş ahlâkını bütün insanlığa gösteren bir aydır. Ramazan ayı Müslümanların Allah’ı idrak ettikleri, kendilerine rızık olarak verilen şeyleri paylaştıkları bir aydır.  Bu mübarek ay, oruç ibadetinin yanı sıra yardımlaşma ve dayanışma duygusunu da ön plana çıkarmaktadır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve güçlenir.

Sabır ayı olan Ramazan, insanda kardeşlik hisleri uyandıran, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama duygusu, şuuru veren, insanı yüksek ve yüce değerlere ulaştırarak erdemli hale getiren bir aydır. Ramazan kardeşlik, birlik ve beraberlik ayıdır.

Ramazan ayı, birçok hikmeti, sırrı içinde barındırır. Ramazan ayı başta hoşgörü olmak üzere rahmet ve bereket ayıdır. Toplumsal dayanışma, paylaşma, yardımlaşma ve sevgi bağlarının güçlendiği, hoşgörünün arttığı bir aydır. Ramazan ayının insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve kuvvetlenir. Bizi bu ortak duyguda buluşturan; ahlaki ve manevi duyguların çok yoğun olarak yaşandığı içinde bulunduğumuz Ramazan ayıdır. İnsanın bu duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmeye çalışması da, bu ayın manevi gerekliliğidir.

Millet olarak Mübarek Ramazan ayında yapacağımız yardım ve desteklerle birbirine etle tırnak kadar yakın, bir yumruk gibi sımsıkı bağlarla bağlı bir millet olduğumuzu bir kez daha görecek ve yaşayacağız. Bir feyiz, rahmet, mağfiret, bolluk ve bereket mevsimi olan bu ayda kuracağımız iftar sofralarımız yetim, öksüz, fakir ve yoksullarla paylaşma yardımlaşma, kaynaşma ve kardeş olma ayıdır. Çeşitli vesilelerle sadakalarımızla, zekatlarımızla, maddi ve manevi yardımlarımızla, yoksul ve muhtaç kimselere katkıda bulunmalı, sofralarımızı ve yüreklerimizi paylaşmalıyız.

Mübarek Ramazan ayımızın tüm dünyada ve ülkemizde huzur ikliminin hakim olması ve refaha ulaşmasına vesile olmasını diliyor, Türk ve İslâm Alemi'nin ve hemşerilerimin mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.