RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAYRAM BÜYÜKORUÇ KONSERİ İLE BAŞLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.06.2016 - 03:08, Güncelleme: 11.06.2016 - 03:08
 

RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAYRAM BÜYÜKORUÇ KONSERİ İLE BAŞLADI

Seydişehir Belediyesi'nin düzenlediği ramazan ayı kültürel etkinlikleri tasavvuf musikisi sanatçısı Bayram Büyükoruç konseri ile başladı.

Tasavvuf Müziğinin birbirinden  güzel ilahilerini Seydişehirlilerle paylaşan  Bayram Büyükoruç eserlerini dinleyicileri kendinden geçirdi. Belediye kent meydanında düzenlenen tasavvuf müziği konserine Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde iki kişinin bir araya gelemediğini, gözlerin gülemediğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kan akıtılan zamanların yaşandığını kaydetti. Ülkenin güzelliklerde dolu olduğunu, güzelliklere güzellik katan değerleri olduğunu vurgulayan Başkan Tutal,;’ bu güzelliklerden biri mübarek Ramazan ayı.Rahmetin , birliğin, kardeşliğin, paylaşmanın ve sonundada  bağışlanmanın bir arada bulunduğu içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin barındırdığı bir ay. Ne kadar şükretsek azdır’’dedi. Sağlık açısından tutulan Oruç’un faydaları, iftar anlarındaki bekleyişlere dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Tutal ;”Komşuların, dostların ,akrabaların beraber gülerek iftar açmaları, topluca teravih namazı kılmaları  ve bu tür Ramazan etkinliklerinde beldelerin,  ilçelerin, illerin insanlarının bir araya gelip kaynaşabilmeleri   gerçekten güzel minnetler. Bundan dolayı ne kadar şükretsek azdır. Ramazan ayınızın ilçemize ülkemize ve İslam Coğrafyasına hayırlar getirmesinin, oynanan oyunların bozulmasına vesile olmasını, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularımızın pekiştirmesini  Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu. Etkinliklerde Hacivat ile Karagöz ve çeşitli oyunlar yer alırken programa katılanlara Seydişehir Belediyesi tarafından dondurma ikram edildi.
Seydişehir Belediyesi'nin düzenlediği ramazan ayı kültürel etkinlikleri tasavvuf musikisi sanatçısı Bayram Büyükoruç konseri ile başladı.

Tasavvuf Müziğinin birbirinden  güzel ilahilerini Seydişehirlilerle paylaşan  Bayram Büyükoruç eserlerini dinleyicileri kendinden geçirdi.

Belediye kent meydanında düzenlenen tasavvuf müziği konserine Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde iki kişinin bir araya gelemediğini, gözlerin gülemediğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kan akıtılan zamanların yaşandığını kaydetti.

Ülkenin güzelliklerde dolu olduğunu, güzelliklere güzellik katan değerleri olduğunu vurgulayan Başkan Tutal,;’ bu güzelliklerden biri mübarek Ramazan ayı.Rahmetin , birliğin, kardeşliğin, paylaşmanın ve sonundada  bağışlanmanın bir arada bulunduğu içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin barındırdığı bir ay. Ne kadar şükretsek azdır’’dedi.

Sağlık açısından tutulan Oruç’un faydaları, iftar anlarındaki bekleyişlere dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Tutal ;”Komşuların, dostların ,akrabaların beraber gülerek iftar açmaları, topluca teravih namazı kılmaları  ve bu tür Ramazan etkinliklerinde beldelerin,  ilçelerin, illerin insanlarının bir araya gelip kaynaşabilmeleri   gerçekten güzel minnetler. Bundan dolayı ne kadar şükretsek azdır. Ramazan ayınızın ilçemize ülkemize ve İslam Coğrafyasına hayırlar getirmesinin, oynanan oyunların bozulmasına vesile olmasını, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularımızın pekiştirmesini  Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

Etkinliklerde Hacivat ile Karagöz ve çeşitli oyunlar yer alırken programa katılanlara Seydişehir Belediyesi tarafından dondurma ikram edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.