REKTÖR ŞAHİN’DE NEVRUZ ATEŞİNDEN ATLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.03.2019 - 03:07, Güncelleme: 22.03.2019 - 03:07
 

REKTÖR ŞAHİN’DE NEVRUZ ATEŞİNDEN ATLADI

Selçuk Üniversitesi Rektörü hemşerimiz Prof.Dr. Mustafa Şahin Üniversitede Nevruz Bayramı etkinliği düzenledi.

Hemşerimiz Rektör Mustafa Şahin’in nevruz ateşinden atlaması dikkat çekti. Selçuk Üniversitesi Keykubat Köşkü önünde gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Nevruz’un Türk Dünyasındaki öneminden bahsederek, “Artık bugünden itibaren coğrafyamız daha çok güneş almaya başlayacak ısınmaya başlayacak, nebatat doğa uyanacak kendi imkânlarını Allah’ın onlara verdiği güç çerçevesinde insanlara ve bizlere sunacak ve her yönüyle güçlenen bir Türkiye’nin gelişmesi için imkanlar oluşacak. Üç kıtanın birleştiği bir yerdeyiz geçmişte çok stratejik bir konumdaydı bu ülke ve Osmanlı'yı güçlü kılan, Selçuklu'yu coğrafyaya hakim kılan unsur coğrafyanın stratejisiydi ama zaman içerisinde farklı gelişmeler oldu, ticaret yolları değişti, Ümit Burnu keşfedildi, batı farklı kaynaklar elde etti ve bu coğrafyaya ihtiyaca azaldı. Ama günümüzde enerji kaynaklarının geçiş bölgesindeyiz bu bizim için yeni bir güçtür ve ipek yolunun tekrar canlandırılması süreci var. Bütün yollar Paris’e çıkmaz bütün yollar Anadolu’ya çıkar. Bütün yollar Anadolu’dan geçer işte biz bunun kıymetini bilmek zorundayız” dedi.
Selçuk Üniversitesi Rektörü hemşerimiz Prof.Dr. Mustafa Şahin Üniversitede Nevruz Bayramı etkinliği düzenledi.

Hemşerimiz Rektör Mustafa Şahin’in nevruz ateşinden atlaması dikkat çekti.

Selçuk Üniversitesi Keykubat Köşkü önünde gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Nevruz’un Türk Dünyasındaki öneminden bahsederek,

“Artık bugünden itibaren coğrafyamız daha çok güneş almaya başlayacak ısınmaya başlayacak, nebatat doğa uyanacak kendi imkânlarını Allah’ın onlara verdiği güç çerçevesinde insanlara ve bizlere sunacak ve her yönüyle güçlenen bir Türkiye’nin gelişmesi için imkanlar oluşacak. Üç kıtanın birleştiği bir yerdeyiz geçmişte çok stratejik bir konumdaydı bu ülke ve Osmanlı'yı güçlü kılan, Selçuklu'yu coğrafyaya hakim kılan unsur coğrafyanın stratejisiydi ama zaman içerisinde farklı gelişmeler oldu, ticaret yolları değişti, Ümit Burnu keşfedildi, batı farklı kaynaklar elde etti ve bu coğrafyaya ihtiyaca azaldı. Ama günümüzde enerji kaynaklarının geçiş bölgesindeyiz bu bizim için yeni bir güçtür ve ipek yolunun tekrar canlandırılması süreci var. Bütün yollar Paris’e çıkmaz bütün yollar Anadolu’ya çıkar. Bütün yollar Anadolu’dan geçer işte biz bunun kıymetini bilmek zorundayız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.