SAKAL-I ŞERİF KADINLARIN ZİYARETİNE AÇILIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.06.2018 - 04:18, Güncelleme: 02.06.2018 - 04:18
 

SAKAL-I ŞERİF KADINLARIN ZİYARETİNE AÇILIYOR

Her bayram arefesinde müminlerin ziyaretine açılan Seyyid Harun Veli Camii’nde bulunan Sakal-ı Şerif, 2 Haziran Pazar günü (yarın) kadınların ziyaretine açılacak.

Sabah 08:00’da 40 bohçaya sarılı muhafaza edildiği sandukadan ilahiler eşliğinde çıkarılarak öğle namazına kadar kadınlar tarafından ziyaret edilebilecek. Sakal-ı Şerif Seydişehir’e Nasıl Geldi? Rivayete göre 1.Dünya savaşında Yemen cephesinde  bir kumandan Anadolu’dan gelen var mı diye sorar. Kavak köylü bir asker ben varım komutanım der ve Komutan sana öyle bir emanet vereceğim ki bu emaneti canın pahasını koruyacaksın diyerek askere peygamber efendimizin Sakal-ı Şerifini hediye eder. Kavaklı asker askerlik görevini tamamlayıp döndükten sonra  peygamber efendimizin sakalından kesilmiş bu emanetin birini Seyit Harun veli camiye diğerini de kendi köyü olan Kavak köyüne  verir.  Sakal-ı Şerif Seyit Harun Veli camiinde Arefe günü, Kavak köyü camisinde ise bayramın 1.günü öğle namazından sonra cemaatin ziyaretine açılır. 
Her bayram arefesinde müminlerin ziyaretine açılan Seyyid Harun Veli Camii’nde bulunan Sakal-ı Şerif, 2 Haziran Pazar günü (yarın) kadınların ziyaretine açılacak.

Sabah 08:00’da 40 bohçaya sarılı muhafaza edildiği sandukadan ilahiler eşliğinde çıkarılarak öğle namazına kadar kadınlar tarafından ziyaret edilebilecek.

Sakal-ı Şerif Seydişehir’e Nasıl Geldi?

Rivayete göre 1.Dünya savaşında Yemen cephesinde  bir kumandan Anadolu’dan gelen var mı diye sorar. Kavak köylü bir asker ben varım komutanım der ve Komutan sana öyle bir emanet vereceğim ki bu emaneti canın pahasını koruyacaksın diyerek askere peygamber efendimizin Sakal-ı Şerifini hediye eder.

Kavaklı asker askerlik görevini tamamlayıp döndükten sonra  peygamber efendimizin sakalından kesilmiş bu emanetin birini Seyit Harun veli camiye diğerini de kendi köyü olan Kavak köyüne  verir. 

Sakal-ı Şerif Seyit Harun Veli camiinde Arefe günü, Kavak köyü camisinde ise bayramın 1.günü öğle namazından sonra cemaatin ziyaretine açılır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.