Sakal-ı Şerif Ziyaretçi Akınına Uğradı

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 09.04.2024 - 14:35, Güncelleme: 09.04.2024 - 14:35
 

Sakal-ı Şerif Ziyaretçi Akınına Uğradı

Seydişehir merkez camii Seyyid Harun camiinde bulunan Sakal-ı Şerif sandukasından çıkarılarak ziyarete açıldı.

Her yıl aralıksız dini bayramların arife günü ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, öğle namazına müteakip dua ve salavatlar eşliğinde vatandaşlara gösterildi. Seydişehir Müftüsü Âdem Bebek ziyaretten önce yaptığı konuşmada:  Yalnız Allah’a kulluk edilir, Peygamber Efendimiz de bizim gibi beşeri bir insandı. Sevgili peygamberimize kulluk anlamında değil de sevgimizi muhabbetimizi göstermek adına sağlığında saçlarından sakallarından hatıra olsun diye alınan kıllardan zamanında bizim camimizi de ulaştırılmış. Ona hürmetimize binaen bugünde arife gününde cemaatimizin ziyaretine açıyoruz” dedi. Zaman zaman yoğunluktan dolayı izdiham yaşandığı Sakal-ı Şerif ziyaretinde vatandaşların duygulu anlar yaşadığı görüldü.
Seydişehir merkez camii Seyyid Harun camiinde bulunan Sakal-ı Şerif sandukasından çıkarılarak ziyarete açıldı.

Her yıl aralıksız dini bayramların arife günü ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, öğle namazına müteakip dua ve salavatlar eşliğinde vatandaşlara gösterildi.

Seydişehir Müftüsü Âdem Bebek ziyaretten önce yaptığı konuşmada:  Yalnız Allah’a kulluk edilir, Peygamber Efendimiz de bizim gibi beşeri bir insandı. Sevgili peygamberimize kulluk anlamında değil de sevgimizi muhabbetimizi göstermek adına sağlığında saçlarından sakallarından hatıra olsun diye alınan kıllardan zamanında bizim camimizi de ulaştırılmış. Ona hürmetimize binaen bugünde arife gününde cemaatimizin ziyaretine açıyoruz” dedi.

Zaman zaman yoğunluktan dolayı izdiham yaşandığı Sakal-ı Şerif ziyaretinde vatandaşların duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.