SAKAL-I ŞERİF’E ZİYARETÇİ AKINI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.06.2017 - 05:05, Güncelleme: 24.06.2017 - 05:05
 

SAKAL-I ŞERİF’E ZİYARETÇİ AKINI

Ramazan ayının son gününde Seyyid Harun Camisinde Sakal-ı Şerif heyecanı ve mutluluğu yaşanıyor.

Arife öğle namazına müteakip daha öncede bayanlar için ilahiler eşliğinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerifi görmek ve yüz sürmek için yoğunluk yaşandığı, yer yerde kalabalıktan izdiham oluştu. Seydişehir’de sadece Seyyid Harun Camii ve kavak mahallesi camiinde bulunan peygamber efendimiz (S.A.V ) Sakal-ı Şerif her arife günü müminlerin ziyaretine açılan sakallı şerifin ilçemize gelişinin hikâyesi şöyle: kurtuluş savaşında İzmir’de bir yüzbaşı aynı bölükte askerlik yapan kavaklı bir askerine sana öyle bir emanet vereceğim ki bunu iyi koruyup memleketine dönüşte götüreceksin. Bu aynı zamanda mukaddes bir emanet. Der yüzbaşı kavaklı askere peygamber efendimizin sakalından alınan iki kılı teslim eder. Kavaklı asker teskere dönüşü peygamber efendimizin sakalından alındığı rivayet edilen bu iki kılın birini Seyyid Harun Camisine, diğerini ise kavak camisine bırakır. Kurtuluş savaşından bu yana Seyyid Harun Camiinde kurban ve ramazan bayramı arifesin de, kavak camisinde ise bayramın ikinci günü 40 bohçada sarılı sandukada saklanan peygamber efendimizin Sakal-ı şerif müminlerimizin ziyaretine açılıyor.
Ramazan ayının son gününde Seyyid Harun Camisinde Sakal-ı Şerif heyecanı ve mutluluğu yaşanıyor.

Arife öğle namazına müteakip daha öncede bayanlar için ilahiler eşliğinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerifi görmek ve yüz sürmek için yoğunluk yaşandığı, yer yerde kalabalıktan izdiham oluştu.

Seydişehir’de sadece Seyyid Harun Camii ve kavak mahallesi camiinde bulunan peygamber efendimiz (S.A.V ) Sakal-ı Şerif her arife günü müminlerin ziyaretine açılan sakallı şerifin ilçemize gelişinin hikâyesi şöyle: kurtuluş savaşında İzmir’de bir yüzbaşı aynı bölükte askerlik yapan kavaklı bir askerine sana öyle bir emanet vereceğim ki bunu iyi koruyup memleketine dönüşte götüreceksin. Bu aynı zamanda mukaddes bir emanet. Der yüzbaşı kavaklı askere peygamber efendimizin sakalından alınan iki kılı teslim eder.

Kavaklı asker teskere dönüşü peygamber efendimizin sakalından alındığı rivayet edilen bu iki kılın birini Seyyid Harun Camisine, diğerini ise kavak camisine bırakır.

Kurtuluş savaşından bu yana Seyyid Harun Camiinde kurban ve ramazan bayramı arifesin de, kavak camisinde ise bayramın ikinci günü 40 bohçada sarılı sandukada saklanan peygamber efendimizin Sakal-ı şerif müminlerimizin ziyaretine açılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.