SANATÇI SAMİ ÇELİK SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİNDE İLAHİ OKUDU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.07.2016 - 05:13, Güncelleme: 04.07.2016 - 05:13
 

SANATÇI SAMİ ÇELİK SAKAL-I ŞERİF ZİYARETİNDE İLAHİ OKUDU

Seydişehir?in merkez camisi Seyit Harun Veli camiinde her bayram arefesi olduğu gibi bu bayram arefesinde camide korunan sakal-ı şerif ziyaretçilere açıldı.

Peygamber efendimizin hürmeten ilahiler eşliğinde Sakal-ı Şerif ziyareti esnasında bazı vatandaşlar duygulanarak göz yaşlarını tutamadı. Türk sanat müziğinin tanınmış sanatçısı Sami Çelik’te bayram için geldiği memleketi Seydişehir’i Sakal-ı Şerifi ziyaret edenler arasındaydı. Çelik, Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel, cami imamı Süleyman Koyuncu, Alaylar cami imamı Hüsamettin Günay ve İmam Hatip lisesi Ali Demirel’in ilahi gurubuna da eşlik ederek bülbül kasidesini de okudu. Sakal-ı Şerif ziyaretinde yoğun ilgiden dolayı yer yer izdiham yaşandığı görüldü. SAKAL-I ŞERİF SEYDİŞEHİR’E NASIL GELDİ? Rivayete göre 1.Dünya savaşında Yemen cephesinde  bir kumandan Anadolu’dan gelen ver mı diye sorar. Kavak köylü bir asker ben varım komutanım der ve Komutan sana öyle bir emanet vereceğim ki bu emaneti canın pahasını koruyacaksın diyerek askere peygamber efendimizin Sakal-ı Şerifini hediye eder. Kavaklı asker askerlik görevini tamamlayıp döndükten sonra  peygamber efendimizin sakalından kesilmiş bu emanetin birini Seyit Harun veli camiye diğerini de kendi köyü olan Kavak köyüne  verir.  Sakal-ı Şerif Seyit Harun Veli camiinde arefe günü, Kavak köyü camisinde ise bayramın 1.günü öğle namazından sonra cemaatin ziyaretine açılır. 
Seydişehir?in merkez camisi Seyit Harun Veli camiinde her bayram arefesi olduğu gibi bu bayram arefesinde camide korunan sakal-ı şerif ziyaretçilere açıldı.

Peygamber efendimizin hürmeten ilahiler eşliğinde Sakal-ı Şerif ziyareti esnasında bazı vatandaşlar duygulanarak göz yaşlarını tutamadı.

Türk sanat müziğinin tanınmış sanatçısı Sami Çelik’te bayram için geldiği memleketi Seydişehir’i Sakal-ı Şerifi ziyaret edenler arasındaydı.

Çelik, Seydişehir Müftüsü Kemal Demirel, cami imamı Süleyman Koyuncu, Alaylar cami imamı Hüsamettin Günay ve İmam Hatip lisesi Ali Demirel’in ilahi gurubuna da eşlik ederek bülbül kasidesini de okudu. Sakal-ı Şerif ziyaretinde yoğun ilgiden dolayı yer yer izdiham yaşandığı görüldü.

SAKAL-I ŞERİF SEYDİŞEHİR’E NASIL GELDİ?

Rivayete göre 1.Dünya savaşında Yemen cephesinde  bir kumandan Anadolu’dan gelen ver mı diye sorar. Kavak köylü bir asker ben varım komutanım der ve Komutan sana öyle bir emanet vereceğim ki bu emaneti canın pahasını koruyacaksın diyerek askere peygamber efendimizin Sakal-ı Şerifini hediye eder.

Kavaklı asker askerlik görevini tamamlayıp döndükten sonra  peygamber efendimizin sakalından kesilmiş bu emanetin birini Seyit Harun veli camiye diğerini de kendi köyü olan Kavak köyüne  verir. 

Sakal-ı Şerif Seyit Harun Veli camiinde arefe günü, Kavak köyü camisinde ise bayramın 1.günü öğle namazından sonra cemaatin ziyaretine açılır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.