SARAYCIK MAHALLESİ’NDE SİYANÜR ENDİŞESİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.02.2020 - 05:33, Güncelleme: 19.02.2020 - 05:33
 

SARAYCIK MAHALLESİ’NDE SİYANÜR ENDİŞESİ

Saraycık Mahallesi’nde başlatılan altın rezervi yüzey çalışmaları, konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan mahalle halkını rahatsız etti.

Bir süredir İnlice’de altın arama ve rezerv geliştirme faaliyetleri sürdüren firmanın Seydişehir’e bağlı Saraycık Mahallesi’nde de altın rezervi olduğu düşüncesiyle araştırma çalışmalarını başlattığı öğrenildi. Camiden anons edilerek mahalle civarında altın rezervi bulmak için kazı çalışmaları yapılacağı duyurulan Saraycık köyü halkı, altın rezervi bulunursa siyanürle çıkarma yönteminin çevreye ve insanlara zarar verip vermeyeceği konusunda tereddüte düştüklerini bildirerek: “Biz durumu minareden yapılan anonstan öğrendik. Çevremizde altın rezervi bulunursa çıkarma çalışmaları başlatılacakmış. Bu durum bizi endişeye sürüklüyor.” dediler. Saraycık Mahallesi’nde altın rezervi bulma çalışmalarını başlatan yetkili firmanın İnlice’de 2017 yılı Aralık ayında altın çıkarma faaliyetlerine başlayarak 5-6 ton civarında bir rezerv tespit ettiği, bölgede arama ve rezerv geliştirme çalışmalarının devam ettiği ve bu çalışmalar ışığında alınacak sonuca göre çalışma süresi değişkenlik gösterebileceği planlandığı edinilen bilgiler arasında.
Saraycık Mahallesi’nde başlatılan altın rezervi yüzey çalışmaları, konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan mahalle halkını rahatsız etti.

Bir süredir İnlice’de altın arama ve rezerv geliştirme faaliyetleri sürdüren firmanın Seydişehir’e bağlı Saraycık Mahallesi’nde de altın rezervi olduğu düşüncesiyle araştırma çalışmalarını başlattığı öğrenildi.

Camiden anons edilerek mahalle civarında altın rezervi bulmak için kazı çalışmaları yapılacağı duyurulan Saraycık köyü halkı, altın rezervi bulunursa siyanürle çıkarma yönteminin çevreye ve insanlara zarar verip vermeyeceği konusunda tereddüte düştüklerini bildirerek: “Biz durumu minareden yapılan anonstan öğrendik. Çevremizde altın rezervi bulunursa çıkarma çalışmaları başlatılacakmış. Bu durum bizi endişeye sürüklüyor.” dediler.

Saraycık Mahallesi’nde altın rezervi bulma çalışmalarını başlatan yetkili firmanın İnlice’de 2017 yılı Aralık ayında altın çıkarma faaliyetlerine başlayarak 5-6 ton civarında bir rezerv tespit ettiği, bölgede arama ve rezerv geliştirme çalışmalarının devam ettiği ve bu çalışmalar ışığında alınacak sonuca göre çalışma süresi değişkenlik gösterebileceği planlandığı edinilen bilgiler arasında.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.