SEÇİMLERE DAİR İLK ANALİZ

Biyografi (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 18.11.2023 - 14:52, Güncelleme: 18.11.2023 - 14:52
 

SEÇİMLERE DAİR İLK ANALİZ

SEÇİMLERE DAİR İLK ANALİZ Köşe Yazısı Hakkı BALCI

2024 31 Mart Yerel Seçimlerine az bir vakit kaldı. Henüz adaylıklar süreç gereği resmiyet kazanmadı ama su yüzüne çıkan dört isimden bahsedebiliriz.  Ak Partiden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ve konya il milli Eğitim Müd. Yrd. Mahmut Zengin teşkilatlarına adaylık başvurusunu yaparak startı veren ilk iki kişi oldu. MHP’den bir dönem Seydişehir Belediye başkanlığı yapan ve son dönem bağımsız aday olarak seçime giren Abdülkadir Çat’ta aday olduğunu sözle deklere eden adaylardan.  Başvuru süresini 22 kasıma alan Ak Parti’den yeni adaylar çıkacağı bilgilerini alıyoruz.  Ama MHP ilçe Teşkilatının Cumhur İttifakından dolayı  iki dönemdir belediye başkanlığının Ak Partide olduğunu bu dönem ise ilçe teşkilatının MHP’ye verilmesi için talepte bulunduğunu göz önünde bulundurursak Ak Parti, MHP Cumhur ittifakı cenahında her an her şey olabilir.  Abdülkadir Çat’ın Cumhur ittifakı adaylığına sıcak bakacağı kanaatinde değilim ancak siyaset bu… Neden olmasın… çünkü bireysel mana da yüksek oranda oy potansiyeline sahip. Bağımsız aday olmasına rağmen  teveccüh oldukça yüksekti. Bu seçimlerde nasıl bir yolculuğa çıkacak muamma… vereceği karar çok önemli..  İyi partiden olabilir iyi partililer ne der bilmem… MHP’den olabilir MHP’ler ne der bilmem… ittifaktan olabilir ittifak nasıl değerlendirir bilemem  ama aksi durumda bağımsız aday olmayacağı kanaatindeyim.. Mehmet Kacaroğlu ise kendisine bir teveccüh olduğundan yola çıkarak parti adresi göstermeksizin  aday olduğunu yerel gerçekler televizyon canlı yayın programında deklere etti. Gelelim millet ittifakı cenahına.  Bu cenahta en güçlü aday ismi şimdilik Yılmaz Dönderici olarak konuşuluyor ancak Dönderici bu anlamda ser verip sır vermiyor. Saadet Partisi ilçe Başkanı Harun Erkan’ın millet ittifakından aday gösterilme talebi ise bilgilerimiz arasında.  Seçim yenilgisinden çıkan CHP’de ise her şey sil baştan. Yeni Genel Başkan Özgür Özel’e  endeksli… peki Abdülkadir Çat CHP’den aday olabilir mi? Evet her şey ihtimal dahilinde. İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Seydişehir’deki seçimlerde etken isimlerden, propagandanın güçlü argümanlarından olacağının ip uçları var…  Haydi bakalım vatana millete hayırlı olsun
SEÇİMLERE DAİR İLK ANALİZ Köşe Yazısı Hakkı BALCI


2024 31 Mart Yerel Seçimlerine az bir vakit kaldı. Henüz adaylıklar süreç gereği resmiyet kazanmadı ama su yüzüne çıkan dört isimden bahsedebiliriz. 

Ak Partiden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ve konya il milli Eğitim Müd. Yrd. Mahmut Zengin teşkilatlarına adaylık başvurusunu yaparak startı veren ilk iki kişi oldu.

MHP’den bir dönem Seydişehir Belediye başkanlığı yapan ve son dönem bağımsız aday olarak seçime giren Abdülkadir Çat’ta aday olduğunu sözle deklere eden adaylardan. 

Başvuru süresini 22 kasıma alan Ak Parti’den yeni adaylar çıkacağı bilgilerini alıyoruz. 

Ama MHP ilçe Teşkilatının Cumhur İttifakından dolayı  iki dönemdir belediye başkanlığının Ak Partide olduğunu bu dönem ise ilçe teşkilatının MHP’ye verilmesi için talepte bulunduğunu göz önünde bulundurursak Ak Parti, MHP Cumhur ittifakı cenahında her an her şey olabilir. 

Abdülkadir Çat’ın Cumhur ittifakı adaylığına sıcak bakacağı kanaatinde değilim ancak siyaset bu… Neden olmasın… çünkü bireysel mana da yüksek oranda oy potansiyeline sahip. Bağımsız aday olmasına rağmen  teveccüh oldukça yüksekti. Bu seçimlerde nasıl bir yolculuğa çıkacak muamma… vereceği karar çok önemli..  İyi partiden olabilir iyi partililer ne der bilmem… MHP’den olabilir MHP’ler ne der bilmem… ittifaktan olabilir ittifak nasıl değerlendirir bilemem  ama aksi durumda bağımsız aday olmayacağı kanaatindeyim..

Mehmet Kacaroğlu ise kendisine bir teveccüh olduğundan yola çıkarak parti adresi göstermeksizin  aday olduğunu yerel gerçekler televizyon canlı yayın programında deklere etti.

Gelelim millet ittifakı cenahına. 
Bu cenahta en güçlü aday ismi şimdilik Yılmaz Dönderici olarak konuşuluyor ancak Dönderici bu anlamda ser verip sır vermiyor. Saadet Partisi ilçe Başkanı Harun Erkan’ın millet ittifakından aday gösterilme talebi ise bilgilerimiz arasında. 

Seçim yenilgisinden çıkan CHP’de ise her şey sil baştan. Yeni Genel Başkan Özgür Özel’e  endeksli… peki Abdülkadir Çat CHP’den aday olabilir mi? Evet her şey ihtimal dahilinde.

İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Seydişehir’deki seçimlerde etken isimlerden, propagandanın güçlü argümanlarından olacağının ip uçları var…

 Haydi bakalım vatana millete hayırlı olsun

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ankaralı_bamya
(20.11.2023 11:24 - #1055)
Abdülkadir ÇAT CHP'den veya CHP aday çıkarmamak üzere İyi Partiden girsin net alır.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.