SEDANUR AZMİ İLE ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYOR!

Sağlık (SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 06.12.2021 - 11:34, Güncelleme: 06.12.2021 - 11:34
 

SEDANUR AZMİ İLE ENGELLERİ ORTADAN KALDIRIYOR!

İlçemiz Bahçelievler Mahallesinde kızının adına lavanta bahçesi açan Seda Lavanta'nın sahibi Kadir Şen’in mühendis kızı Edanur Şen’in geçirdiği elim kazadan sonra hayata dönüş hikayesi…

Antalya’da yaşayan yazları ilçemize gelerek lavanta bahçesi ile ilgilenen Kadir Şen “Benim hayatım” dediği kızı Edanur, 2018 yılında Mühendis olup işe başlayacağı gün unuttuğu kitapları almak için ablasının evine gittiği sırada kamyonetin çarpmasıyla ağır yaralandı. Doktorlar o zaman verdikleri “zihinsel engelli” raporunu azimle ve fizik tedavisi ile çürüten Edanur Şen, yaşam mücadelesini şöyle anlattı. “İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Fakültesi Kontrol Otomosyon Bölümünden mezun oldum. Yazın yaya geçidinden geçerken ekmek taşıyan araç çarptı. Ölmek üzereydim. 42 gün komada yattım. Doktorlar yaşamaz demiş. Uyandığımda sadece alo diyordum. Hafızam gitmişti. 5 ay böyle devam etti. Çok azmettim, başardım. İnşallah ilerleyeceğim. Türkçe-İngilizce çalışıyorum. Çok çalışmak istiyorum. Yılmamam lazım” dedi. Sedanur'un babası Kadir Şen, “2018 yılında kızım bir araç çarpması sonucunda beyin travması ve beyinde hasar olarak hastanede 40 gün civarında kaldı. Daha sonra uzun bir süreç bizi bekledi. Ağır bir dönem olacağı söylendi. Kızımın azmi ve iradesiyle 5-6 ay kadar yatalak şekilde kaldı, sadece anne ve baba diyordu. 6 aydan sonra konuşmaları ilerledi. Adına bir lavanta bahçesi yaptık. Kızımı bal, propolis, arı sütü, polen destekleri ile bu hale getirdik. Tıbbın da büyük bir etkisi var. En son çekilen emarda, beyninde almış olduğu hasar onarma başladığı, hasarın kaybolduğu şeklinde haber aldık. Süreç olumlu yönde devam ediyor. Düzelecek. Kendini toparladıkça iş demeye başladı. Uçmak, çalışmak istiyor. Şükürler olsun. Önümüzde artık gelecek ve istikbal var. Çocukları bu durumda olan aileler pes etmesinler. Mücadele etsinler. Çocuklarını engelli olarak görmeyecekler” şeklinde konuştu.  
İlçemiz Bahçelievler Mahallesinde kızının adına lavanta bahçesi açan Seda Lavanta'nın sahibi Kadir Şen’in mühendis kızı Edanur Şen’in geçirdiği elim kazadan sonra hayata dönüş hikayesi…

Antalya’da yaşayan yazları ilçemize gelerek lavanta bahçesi ile ilgilenen Kadir Şen “Benim hayatım” dediği kızı Edanur, 2018 yılında Mühendis olup işe başlayacağı gün unuttuğu kitapları almak için ablasının evine gittiği sırada kamyonetin çarpmasıyla ağır yaralandı. Doktorlar o zaman verdikleri “zihinsel engelli” raporunu azimle ve fizik tedavisi ile çürüten Edanur Şen, yaşam mücadelesini şöyle anlattı.

“İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik Fakültesi Kontrol Otomosyon Bölümünden mezun oldum. Yazın yaya geçidinden geçerken ekmek taşıyan araç çarptı. Ölmek üzereydim. 42 gün komada yattım. Doktorlar yaşamaz demiş. Uyandığımda sadece alo diyordum. Hafızam gitmişti. 5 ay böyle devam etti. Çok azmettim, başardım. İnşallah ilerleyeceğim. Türkçe-İngilizce çalışıyorum. Çok çalışmak istiyorum. Yılmamam lazım” dedi.

Sedanur'un babası Kadir Şen, “2018 yılında kızım bir araç çarpması sonucunda beyin travması ve beyinde hasar olarak hastanede 40 gün civarında kaldı. Daha sonra uzun bir süreç bizi bekledi. Ağır bir dönem olacağı söylendi. Kızımın azmi ve iradesiyle 5-6 ay kadar yatalak şekilde kaldı, sadece anne ve baba diyordu. 6 aydan sonra konuşmaları ilerledi. Adına bir lavanta bahçesi yaptık. Kızımı bal, propolis, arı sütü, polen destekleri ile bu hale getirdik. Tıbbın da büyük bir etkisi var. En son çekilen emarda, beyninde almış olduğu hasar onarma başladığı, hasarın kaybolduğu şeklinde haber aldık. Süreç olumlu yönde devam ediyor. Düzelecek. Kendini toparladıkça iş demeye başladı. Uçmak, çalışmak istiyor. Şükürler olsun. Önümüzde artık gelecek ve istikbal var. Çocukları bu durumda olan aileler pes etmesinler. Mücadele etsinler. Çocuklarını engelli olarak görmeyecekler” şeklinde konuştu.

 

Konya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.