ŞEHİR MERKEZİNDE KALAN ÇÖPLÜK NE ZAMAN KALKACAK

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.10.2017 - 03:30, Güncelleme: 19.10.2017 - 03:30
 

ŞEHİR MERKEZİNDE KALAN ÇÖPLÜK NE ZAMAN KALKACAK

Konya Büyükşehir’in yetkisinde olan üniversite, Hastane, cezaevi arasında kalan çöplük vahşi depolama yapıldığı için etrafında ki yerleşim yerlerine zaman zaman pis koku yayarak rahatsız etmekle kalmıyor artık görüntü kirliliği de yaratıyor.

Seydişehir belediyesi çöplük için Beyşehir yolu civarında şehir çıkışında yer tahsisi yapmasına rağmen hala büyükşehir belediyesinin bu konuda adım atmaması, öncelikle üniversite öğrencileri de olmak üzere vatandaşların tepkisine yol açıyor. Vatandaşlar Büyükşehir Belediyesini uyararak: “Yasadan önce gündeme gelen Seydişehir-Beyşehir ortak bir alanda enerjiye dönüşebilecek bir tesisisin kurulması düşüncesinin bir an evvel hayata geçirilmesini” istediklerini söylediler. Yıllardır Seydişehir’e hizmet veren ilçe çöplüğünün Seydişehir merkezinde kalması ve taşınması zaman zaman gündeme gelmesine rağmen vahşi depolama yapıldığı için rüzgâr yönüne üniversite ve cezaevi bölgesini pis koku yaratarak rahatsız etmesi ve şehir tanıtımında üsten yapılan çekimlerde çirkin bir görüntü yaratması çöplüğün bir an evvel taşınmasını gerektiriyor. Bu konu ile ilgili gazetemizin sorularını cevaplandıran belediye yetkilileri Büyükşehir yasası ile ilçe belediyelerinden alınan çöplüğün yerinin değişmesi için Seydişehir belediyesinin Beyşehir yolu Kavak Mahallesi üst taraflarında bir yer düşünüldü ve bu konu ile ilgili çalışmalar yapıldı. Yasa değişmeden önce Beyşehir-Seydişehir belediye başkanları tarafından da uygun görülen ortak bir yere çöplük yapılarak toplanan bu çöplerin enerjiye dönüştürülmesi için tesis kurulmasını belediye olarak benimsemiştik. Yani: “İlçe çöplüğünün artık başka bir yere taşınması isteği makul bir istek. Ama yetki Büyükşehir belediyesinde” dediler. 
Konya Büyükşehir’in yetkisinde olan üniversite, Hastane, cezaevi arasında kalan çöplük vahşi depolama yapıldığı için etrafında ki yerleşim yerlerine zaman zaman pis koku yayarak rahatsız etmekle kalmıyor artık görüntü kirliliği de yaratıyor.

Seydişehir belediyesi çöplük için Beyşehir yolu civarında şehir çıkışında yer tahsisi yapmasına rağmen hala büyükşehir belediyesinin bu konuda adım atmaması, öncelikle üniversite öğrencileri de olmak üzere vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Vatandaşlar Büyükşehir Belediyesini uyararak: “Yasadan önce gündeme gelen Seydişehir-Beyşehir ortak bir alanda enerjiye dönüşebilecek bir tesisisin kurulması düşüncesinin bir an evvel hayata geçirilmesini” istediklerini söylediler.

Yıllardır Seydişehir’e hizmet veren ilçe çöplüğünün Seydişehir merkezinde kalması ve taşınması zaman zaman gündeme gelmesine rağmen vahşi depolama yapıldığı için rüzgâr yönüne üniversite ve cezaevi bölgesini pis koku yaratarak rahatsız etmesi ve şehir tanıtımında üsten yapılan çekimlerde çirkin bir görüntü yaratması çöplüğün bir an evvel taşınmasını gerektiriyor.

Bu konu ile ilgili gazetemizin sorularını cevaplandıran belediye yetkilileri Büyükşehir yasası ile ilçe belediyelerinden alınan çöplüğün yerinin değişmesi için Seydişehir belediyesinin Beyşehir yolu Kavak Mahallesi üst taraflarında bir yer düşünüldü ve bu konu ile ilgili çalışmalar yapıldı.

Yasa değişmeden önce Beyşehir-Seydişehir belediye başkanları tarafından da uygun görülen ortak bir yere çöplük yapılarak toplanan bu çöplerin enerjiye dönüştürülmesi için tesis kurulmasını belediye olarak benimsemiştik. Yani: “İlçe çöplüğünün artık başka bir yere taşınması isteği makul bir istek. Ama yetki Büyükşehir belediyesinde” dediler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.