Şehit, Dul ve Yetimler Derneğinden Halkımıza Uyarı!

Türkiye 14.01.2022 - 13:59, Güncelleme: 14.01.2022 - 13:59
 

Şehit, Dul ve Yetimler Derneğinden Halkımıza Uyarı!

1915 yılında kurulan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Seydişehir Şube Başkanı Yakup Söğüt, derneğin adı kullanılarak telefonla para toplayanlara itibar edilmemesini istedi.

Başkan Yakup Söğüt konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Son günlerde almış olduğumuz duyumlar üzerine esnaflarımıza telefon açarak kendini Astsubayım, Albayım ya da Dernek başkanıyım diyerek kutsal değerlerimiz olan şehit ailelerinin adını kullanarak para talep ettiklerini sıkça duymaktayız. Bu konularda duyarlı olan halkımızdan yardım yapanların olduğu duyumlarımız arasında. Bu yardımların nerelere gittiği meçhul. Şehit aileleri ve gazilerimize devletimiz tarafından sosyal ve ekonomik yönden her türlü yardım yapılmaktadır. Duygu sömürüsü yaparak şehitlik kavramını kullananlara itibar edilmemesi ve bu tür şahısların dernekle uzaktan yakından bir alakası olmadığı önemle duyurulur.
1915 yılında kurulan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Seydişehir Şube Başkanı Yakup Söğüt, derneğin adı kullanılarak telefonla para toplayanlara itibar edilmemesini istedi.

Başkan Yakup Söğüt konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Son günlerde almış olduğumuz duyumlar üzerine esnaflarımıza telefon açarak kendini Astsubayım, Albayım ya da Dernek başkanıyım diyerek kutsal değerlerimiz olan şehit ailelerinin adını kullanarak para talep ettiklerini sıkça duymaktayız.

Bu konularda duyarlı olan halkımızdan yardım yapanların olduğu duyumlarımız arasında. Bu yardımların nerelere gittiği meçhul.

Şehit aileleri ve gazilerimize devletimiz tarafından sosyal ve ekonomik yönden her türlü yardım yapılmaktadır.

Duygu sömürüsü yaparak şehitlik kavramını kullananlara itibar edilmemesi ve bu tür şahısların dernekle uzaktan yakından bir alakası olmadığı önemle duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.