SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NE 46 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.08.2019 - 08:39, Güncelleme: 21.08.2019 - 08:39
 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NE 46 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ

5 üniversitesiyle tam bir eğitim kenti olan Konya yine binlerce öğrencinin ilk tercihi oldu. Selçuk Üniversitesi kontenjanın tamamına yakınını doldurdu. Hemşehrimiz Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin akademik yılı değerlendirdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Selçuk Üniversitesi içinden 8 üniversite çıkartmış bir üniversite. Bu sene de Konya Teknik Üniversitesinin kuruluşa öncülük ettik. Toplamda 15 kontenjanımız vardı ve bu kontenjanın yüzde 93-97 oranında doluluğa ulaştığını gördük" dedi. Selçuk üniversitesinde bazı fakültelerin tamamı doldu, ek kontenjanlar açıldı…  Rektör Şahin, "Diş hekimliği, Tıp, Hukuk, Veterinerlik ve Ziraat fakültelerimiz gibi köklü fakültelerimizin doluluk oranı yüzde yüz. Hatta bazen ek kontenjanla yüzde 102'lere ulaştık. Bunlar memnuniyet verici." dedi. Üniversite yine çok sayıda misafir öğrenciyi ağırlayacak. Konuyla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, "2600'e yakın yabancı uyruklu öğrencimiz var ve 46 farklı ülkeden geldiler. Kanada'dan bile öğrencimiz var. " dedi. Selçuk Üniversitesi bünyesinde verilen uygulamalı eğitimler öğrencilere deneyim ve tecrübe kazandırıyor. 
5 üniversitesiyle tam bir eğitim kenti olan Konya yine binlerce öğrencinin ilk tercihi oldu. Selçuk Üniversitesi kontenjanın tamamına yakınını doldurdu. Hemşehrimiz Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin akademik yılı değerlendirdi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Selçuk Üniversitesi içinden 8 üniversite çıkartmış bir üniversite. Bu sene de Konya Teknik Üniversitesinin kuruluşa öncülük ettik. Toplamda 15 kontenjanımız vardı ve bu kontenjanın yüzde 93-97 oranında doluluğa ulaştığını gördük" dedi.

Selçuk üniversitesinde bazı fakültelerin tamamı doldu, ek kontenjanlar açıldı…  Rektör Şahin, "Diş hekimliği, Tıp, Hukuk, Veterinerlik ve Ziraat fakültelerimiz gibi köklü fakültelerimizin doluluk oranı yüzde yüz. Hatta bazen ek kontenjanla yüzde 102'lere ulaştık. Bunlar memnuniyet verici." dedi.

Üniversite yine çok sayıda misafir öğrenciyi ağırlayacak. Konuyla ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, "2600'e yakın yabancı uyruklu öğrencimiz var ve 46 farklı ülkeden geldiler. Kanada'dan bile öğrencimiz var. " dedi.

Selçuk Üniversitesi bünyesinde verilen uygulamalı eğitimler öğrencilere deneyim ve tecrübe kazandırıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.