ŞENLİKTE KONYALILAR BULUŞTU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.08.2013 - 11:34, Güncelleme: 15.08.2013 - 11:34
 

ŞENLİKTE KONYALILAR BULUŞTU

İzmir'in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhli' ler, derneklerinin 50. Kuruluş yıldönümlerini köylerinde düzenledikleri büyük bir şölenle kutladılar.

İzmir'in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhli' ler, derneklerinin 50. Kuruluş yıldönümlerini köylerinde düzenledikleri büyük bir şölenle kutladılar.  İnlice Belediye Başkanı Bekir Dalgıç, Konya İnliceliler Dernek başkanı Abdurahman Çakar, Nuri Bekece, Kozlulular dernek başkanı İsa Akbaş, Bükçe Köyü derneğini temsilen Ramazan Türkcan ve gün boyu şenliğin TV çekimlerini yapan Kanal 35  TV "Muratla Gezinti" nin program yapımcısı Murat Gökhan şenliğin onur konuklarıydı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile açılışı yapılan şenlikte sınırsız bir eğlence sunan yerel sanatçı Özcan Çakın'ın şarkıları ve görsel şovları ile; katıldıkları  "Yetenek Sizsiniz" yarışmasının ardından kısa sürede şöhreti yakalayan Grup Kaşıks'ın, gece boyunca modern bir tarzda sergiledikleri yöresel oyunları katılımcıları coşturdu. Başta İzmir olmak üzere çeşitli illerden üçbine yakın Konyalı vatandaşlarımızın  katıldığı şenlik büyük bir coşku içinde geçti.  Şenlik programı etkinliğinde Akkütük mevkiinde katılımcılara verilen yemek sonrası okunan mevlüt, Kur’an tilaveti ve günün anlam ve önemine ilişkin yapılan sohbetler ve "Sakalı Şerif" ziyaretinin verdiği manevi huzur ile dağılan katılımcılara lokum ve bisküvit ikram edildi. Köye ismini veren Hasan Şeyh türbesi ve köy mezarlığı ziyareti yapıldı. Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı ve Konyalılar Federasyonu (KON-FED) başkan yardımcısı Ali DEVEBACAK:  "Bu sene derneğimizin kuruluşunun 50. yılına denk gelmesi nedeniyle özel bir şenlik hazırladık. Zengin bir program yaptık ve daha fazla emek harcadık. Katılımı yüksek, çok güzel bir şenlik oldu. Dileğim ve duam bu şenliklerin daim olmasıdır. Şenlikler Köyümüzün kalkınmasına ve  köylümüzün mutlu olmasına vesile oluyor. Sevgiyi, barışı ve hasreti gideriyor. Bu bakımdan bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Adetlerimizi, Anadolu kimliğimizi ve kültürel değerlerimizi öne çıkararak Konyalı hemşehrilerimizin birlik ve beraberliklerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda ciddi mesafeler aldık. Ben bu vesile ile şenliğimize katılan Konyalı hemşehrilerimize, misafirlerimize, sanatçılarımıza, dernek yönetimine ve şenliğimize katkı koyan herkese ve Kanal 35 TV' ye çok teşekkür ediyorum." Dedi. Başkan yardımcısı Nurettin Çankılınç da "Köyünü seven insanların kentleri ve yurdunu da sevdiğini hatırlatarak; ana ve baba ocaklarını unutmamamız, bir zamanlar nerde yaşadığımızı ve bu günlere nerden geldiğimizi hep hatırlamamız..." gerektiğinin altını çizdi.
İzmir'in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhli' ler, derneklerinin 50. Kuruluş yıldönümlerini köylerinde düzenledikleri büyük bir şölenle kutladılar.

İzmir'in sivil toplum kuruluşları arasında sosyal gücü ve hizmetleriyle öne çıkan Konya Hasanşeyhli' ler, derneklerinin 50. Kuruluş yıldönümlerini köylerinde düzenledikleri büyük bir şölenle kutladılar. 

İnlice Belediye Başkanı Bekir Dalgıç, Konya İnliceliler Dernek başkanı Abdurahman Çakar, Nuri Bekece, Kozlulular dernek başkanı İsa Akbaş, Bükçe Köyü derneğini temsilen Ramazan Türkcan ve gün boyu şenliğin TV çekimlerini yapan Kanal 35  TV "Muratla Gezinti" nin program yapımcısı Murat Gökhan şenliğin onur konuklarıydı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile açılışı yapılan şenlikte sınırsız bir eğlence sunan yerel sanatçı Özcan Çakın'ın şarkıları ve görsel şovları ile; katıldıkları  "Yetenek Sizsiniz" yarışmasının ardından kısa sürede şöhreti yakalayan Grup Kaşıks'ın, gece boyunca modern bir tarzda sergiledikleri yöresel oyunları katılımcıları coşturdu. Başta İzmir olmak üzere çeşitli illerden üçbine yakın Konyalı vatandaşlarımızın  katıldığı şenlik büyük bir coşku içinde geçti. 

Şenlik programı etkinliğinde Akkütük mevkiinde katılımcılara verilen yemek sonrası okunan mevlüt, Kur’an tilaveti ve günün anlam ve önemine ilişkin yapılan sohbetler ve "Sakalı Şerif" ziyaretinin verdiği manevi huzur ile dağılan katılımcılara lokum ve bisküvit ikram edildi. Köye ismini veren Hasan Şeyh türbesi ve köy mezarlığı ziyareti yapıldı.

Konya Hasanşeyhliler Derneği genel başkanı ve Konyalılar Federasyonu (KON-FED) başkan yardımcısı Ali DEVEBACAK:  "Bu sene derneğimizin kuruluşunun 50. yılına denk gelmesi nedeniyle özel bir şenlik hazırladık. Zengin bir program yaptık ve daha fazla emek harcadık. Katılımı yüksek, çok güzel bir şenlik oldu. Dileğim ve duam bu şenliklerin daim olmasıdır. Şenlikler Köyümüzün kalkınmasına ve  köylümüzün mutlu olmasına vesile oluyor. Sevgiyi, barışı ve hasreti gideriyor. Bu bakımdan bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Adetlerimizi, Anadolu kimliğimizi ve kültürel değerlerimizi öne çıkararak Konyalı hemşehrilerimizin birlik ve beraberliklerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda ciddi mesafeler aldık. Ben bu vesile ile şenliğimize katılan Konyalı hemşehrilerimize, misafirlerimize, sanatçılarımıza, dernek yönetimine ve şenliğimize katkı koyan herkese ve Kanal 35 TV' ye çok teşekkür ediyorum." Dedi.

Başkan yardımcısı Nurettin Çankılınç da "Köyünü seven insanların kentleri ve yurdunu da sevdiğini hatırlatarak; ana ve baba ocaklarını unutmamamız, bir zamanlar nerde yaşadığımızı ve bu günlere nerden geldiğimizi hep hatırlamamız..." gerektiğinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.