Seydibey BiyoEnerji Üretmeye Başlıyor

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.11.2019 - 02:06, Güncelleme: 07.11.2019 - 02:06
 

Seydibey BiyoEnerji Üretmeye Başlıyor

Konya Şeker’in Seydibey tesislerinde patates artıklarından yenilenebilir enerjilerden biyogaz üretecek olan Biyogaz Elektrik Üretim Tesisleri, faaliyete geçiyor.

İlçemize büyük katkı sağlayan, patates cipsi, nişasta gibi ürünler üreten Seydibey Tesislerinden yeni bir atılım daha gerçekleşti. Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan biyoenerjiyi kurduğu tesislerde üretmeye başlayan Seydibey Tesisleri bu sistem ile büyük bir tasarruf sağlayacak. Fabrikadan çıkan patates atıklarını kurdukları biyogaz tesislerinde bakteriler yardımı ile elde edilen biyogaz elektrik enerjisine çevrilerek 2,8 MEW/M güç ile fabrikanın %25 kadar enerjisini karşılayacak. Bunun yanı sıra hayata geçirilecek olan biyoenerji sayesinde çevre kirliliği de önlenmiş olacak. Biyogaz Elektrik Üretim Tesisinin üretime hazır olduğu biyoenerji üretmek için gerekli çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. Bunun yanında ileriki tarihlerde pancar artıkları ve hayvan gübrelerinin de kullanılarak enerji elde edileceği edinilen bilgiler arasında. Ayrıca tesisten çıkan en son atıklarında tarımsal gübre olarak değerlendirileceği öğrenildi.
Konya Şeker’in Seydibey tesislerinde patates artıklarından yenilenebilir enerjilerden biyogaz üretecek olan Biyogaz Elektrik Üretim Tesisleri, faaliyete geçiyor.

İlçemize büyük katkı sağlayan, patates cipsi, nişasta gibi ürünler üreten Seydibey Tesislerinden yeni bir atılım daha gerçekleşti. Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan biyoenerjiyi kurduğu tesislerde üretmeye başlayan Seydibey Tesisleri bu sistem ile büyük bir tasarruf sağlayacak.

Fabrikadan çıkan patates atıklarını kurdukları biyogaz tesislerinde bakteriler yardımı ile elde edilen biyogaz elektrik enerjisine çevrilerek 2,8 MEW/M güç ile fabrikanın %25 kadar enerjisini karşılayacak. Bunun yanı sıra hayata geçirilecek olan biyoenerji sayesinde çevre kirliliği de önlenmiş olacak.

Biyogaz Elektrik Üretim Tesisinin üretime hazır olduğu biyoenerji üretmek için gerekli çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. Bunun yanında ileriki tarihlerde pancar artıkları ve hayvan gübrelerinin de kullanılarak enerji elde edileceği edinilen bilgiler arasında.

Ayrıca tesisten çıkan en son atıklarında tarımsal gübre olarak değerlendirileceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.