SEYDİŞEHİR ADLİYESİ SEKBİS SİSTEMİNE GEÇMEYE HAZIRLANIYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2012 - 02:31, Güncelleme: 11.12.2012 - 02:31
 

SEYDİŞEHİR ADLİYESİ SEKBİS SİSTEMİNE GEÇMEYE HAZIRLANIYOR

Seydişehir Adliyesi SEKBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi)ne geçiyor.

  Seydişehir Adliyesi SEKBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi)ne geçiyor. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi olarak ta bilenen SEKBİS Sistemi; ifade alma ve sorgu işlemleri ile duruşmaların video kaydına alınması, Cumhuriyet Başsavcılığı veya mahkemenin yargı çevresi dışında bulunan ve mahkeme de hazır bulunmayan kişilerin (şüpheli,sanık,tanık, şikayete katılan vs.) video- konferans yolu ile dinlenmesine imkan sağlıyor. Türkiye’de ilk aşamada 900 adliyede düşülen ve bu adliyeler arasında Seydişehir  Adliyesi’nde bulunduğu  belirtildi. Seydişehir  Adliyesi’nde  Ağır Ceza Mahkemesi ve  Asliye Mahkemesi’nde kurulum aşamasında olduğu öğrenildi.
Seydişehir Adliyesi SEKBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi)ne geçiyor.

 

Seydişehir Adliyesi SEKBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi)ne geçiyor.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi olarak ta bilenen SEKBİS Sistemi; ifade alma ve sorgu işlemleri ile duruşmaların video kaydına alınması, Cumhuriyet Başsavcılığı veya mahkemenin yargı çevresi dışında bulunan ve mahkeme de hazır bulunmayan kişilerin (şüpheli,sanık,tanık, şikayete katılan vs.) video- konferans yolu ile dinlenmesine imkan sağlıyor.

Türkiye’de ilk aşamada 900 adliyede düşülen ve bu adliyeler arasında Seydişehir  Adliyesi’nde bulunduğu  belirtildi.

Seydişehir  Adliyesi’nde  Ağır Ceza Mahkemesi ve  Asliye Mahkemesi’nde kurulum aşamasında olduğu öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.