SEYDİŞEHİR ATATÜRK CADDESİ SANAT CADDESİNE DÖNÜŞTÜ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.08.2013 - 12:08, Güncelleme: 05.08.2013 - 12:08
 

SEYDİŞEHİR ATATÜRK CADDESİ SANAT CADDESİNE DÖNÜŞTÜ

Seydişehir Belediyesi Atatürk Caddesi 'nde yaptığı kentsel tasarım uygulamalarıyla ilçenin çehresini değiştirdi. Estetik ve modern bir hale gelen cadde Seydişehir'in en önemli sosyal yaşam merkezi haline geldi..Burada düzenlenen kültür- sanat etkinlikleri ise ilçenin sosyal yaşamına canlılık getirdi.

Seydişehir  Belediyesi  Atatürk Caddesi 'nde yaptığı kentsel tasarım uygulamalarıyla ilçenin çehresini değiştirdi. Estetik ve modern bir  hale gelen cadde   Seydişehir'in en önemli sosyal yaşam merkezi haline geldi..Burada düzenlenen  kültür- sanat etkinlikleri ise   ilçenin sosyal yaşamına  canlılık getirdi. Belediye  tarafından alt  ve üst yapısı  tamamen yenilenen Atatürk Caddesi Kentsel tasarım uygulamaları  kapsamında yapılan peyzaj çalışmaları,aydınlatması, kent mobilyaları,  çiçek saksıları ve ağaçlarla estetik hale getirildi.Cadde  estetik görünümüyle Türkiye ve Konya Bölgesinde  örnek gösteriliyor.Belediye,800 metre uzunluğuyla Türkiye'nin  sayılı caddeleri arasında yer alan Atatürk Caddesi'ni  20.30-02.00 saatleri arasında  trafiğe kapatarak  yeni sosyal donatı alanları oluşturdu. Seydişehirlinin  uğrak yeri olan Cadde Vatandaşların  burada  aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebildikleri  sosyal yaşam merkezi haline geldi. Seydişehirliler  için  akşamları Atatürk Caddesine çıkmak  artık bir ritüele  ve alışkanlığa dönüşmüş durumda. Çocuklar trafiğe kapatılan caddede bisiklete binerek ve paten kayarak  özgürlüğün tadını çıkarırken, anne babalar da  çocuklarının  güvenli  ve rahat  ortamda vakit geçirmesinden dolayı mutlu. Atatürk  Caddesi Seydişehir'in gelişmiş entellektüel yapısına ve sosyal  dokusuna uygun konser, sergi gibi pek çok sosyal- kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Cadde Belediyenin açtığı yada destek  verdiği  sergilerle  adeta sanat sokağına dönüşmüş durumda. Sanata ve sanatçıya değer veren Seydişehir Belediye Başkanı sergilerin 7'den 70 'e   herkesin ilgiyle izlediği sergilerde  ilçede  var olan   zengin tarihi miras , kültürel yapı,geleneksel değerler ve doğal güzelliklere  dikkat çekildi. Vatandaşlar da  caddeden ve burada yapılan etkinliklerden  son derece memnun. Sanata ve sanatçıya  değer veren  veren destek olan Seydişehir Belediye Başkanı  Abdukadir Çat da  sergileri vatandaşlarla birlikte  yakından takip etti.
Seydişehir Belediyesi Atatürk Caddesi 'nde yaptığı kentsel tasarım uygulamalarıyla ilçenin çehresini değiştirdi. Estetik ve modern bir hale gelen cadde Seydişehir'in en önemli sosyal yaşam merkezi haline geldi..Burada düzenlenen kültür- sanat etkinlikleri ise ilçenin sosyal yaşamına canlılık getirdi.

Seydişehir  Belediyesi  Atatürk Caddesi 'nde yaptığı kentsel tasarım uygulamalarıyla ilçenin çehresini değiştirdi. Estetik ve modern bir  hale gelen cadde   Seydişehir'in en önemli sosyal yaşam merkezi haline geldi..Burada düzenlenen  kültür- sanat etkinlikleri ise   ilçenin sosyal yaşamına  canlılık getirdi.

Belediye  tarafından alt  ve üst yapısı  tamamen yenilenen Atatürk Caddesi Kentsel tasarım uygulamaları  kapsamında yapılan peyzaj çalışmaları,aydınlatması, kent mobilyaları,  çiçek saksıları ve ağaçlarla estetik hale getirildi.Cadde  estetik görünümüyle Türkiye ve Konya Bölgesinde  örnek gösteriliyor.Belediye,800 metre uzunluğuyla Türkiye'nin  sayılı caddeleri arasında yer alan Atatürk Caddesi'ni  20.30-02.00 saatleri arasında  trafiğe kapatarak  yeni sosyal donatı alanları oluşturdu. Seydişehirlinin  uğrak yeri olan Cadde Vatandaşların  burada  aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebildikleri  sosyal yaşam merkezi haline geldi. Seydişehirliler  için  akşamları Atatürk Caddesine çıkmak  artık bir ritüele  ve alışkanlığa dönüşmüş durumda. Çocuklar trafiğe kapatılan caddede bisiklete binerek ve paten kayarak  özgürlüğün tadını çıkarırken, anne babalar da  çocuklarının  güvenli  ve rahat  ortamda vakit geçirmesinden dolayı mutlu.

Atatürk  Caddesi Seydişehir'in gelişmiş entellektüel yapısına ve sosyal  dokusuna uygun konser, sergi gibi pek çok sosyal- kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Cadde Belediyenin açtığı yada destek  verdiği  sergilerle  adeta sanat sokağına dönüşmüş durumda. Sanata ve sanatçıya değer veren Seydişehir Belediye Başkanı sergilerin 7'den 70 'e   herkesin ilgiyle izlediği sergilerde  ilçede  var olan   zengin tarihi miras , kültürel yapı,geleneksel değerler ve doğal güzelliklere  dikkat çekildi.

Vatandaşlar da  caddeden ve burada yapılan etkinliklerden  son derece memnun. Sanata ve sanatçıya  değer veren  veren destek olan Seydişehir Belediye Başkanı  Abdukadir Çat da  sergileri vatandaşlarla birlikte  yakından takip etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.