Seydişehir Baro Avukatlarından Kınama! (Videolu)

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 07.07.2022 - 12:35, Güncelleme: 07.07.2022 - 15:30
 

Seydişehir Baro Avukatlarından Kınama! (Videolu)

Seydişehir Baro temsilciliği avukatları adliye önünde İstanbul Barosu üyesi meslektaşları Av Servet Bakırtaş'a ve Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında katledilen Dr Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine ilişkin bir basın açıklaması yaparak kınadılar.

Seydişehir Baro Temsilcisi Av. Gizem Yavuz Sevinç adliye önündeki basın açıklamasında: “Sesini bile çıkaramayanların çığlığıdır avukat! Korkanın cesareti, cahilin rehberidir. En acizin en güçlüden hakkını alabilmesini sağlayandır! Yargılamadan dinleyen, mazlumun umudu, adaletin sigorta sistemidir. Davanızın tarafı değildir. Anlayın artık. Bugün burada meslektaşımıza yapılan saldırının karşısında durmak, mesleğimize yönelik saldırılara karşı mücadele etmek için bulunuyoruz. Avukatlık mesleğinin aslında bir hak arama mesleği olduğunu, avukat olmazsa vatandaşın da hakkının olmayacağını bugün herkese kabul ettirmek zorundayız. Çünkü bugün saldırdığınız avukat yarın canınıza-malınıza bir saldırı gerçekleştiğinde hakkınızı aramak için başvuracağınız ilk ve son makam olacaktır. Burada saldırıya uğrayan sadece meslektaşımız değil, avukatlık mesleğidir. Mesleğimizin içinde bulunduğu hal karşısında öfkeliyiz.  Avukat ifa ettiği kamu görevi ile vatandaşın hak ve hukukunu korumakta ve adaletin tesis edilmesini sağlamaktadır. Hal böyle iken avukatlara yönelik şiddet eylemleri daha ağır şekilde cezalandırılmalı ve kamuoyu bu hususta uyarılmalıdır. Özgür savunmanın sonuçlarını canımızla ödediğimiz günlerden geçiyoruz.  Görevlerinin başında öldürülen meslektaşlarımız için sabrımız kalmamıştır. Hukukun üstünlüğünü ve insan onurunun vazgeçilmezliğini savunan biz avukatlar insan onuruna yaraşır şekilde çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Menfur bir saldırı sonucu görevi başında katledilen İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Av Servet Bakırtaş'a ve Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında katledilen hemşehrimiz Dr Ekrem Karakaya'ya Allahtan rahmet; ailelerine hukuk camiamıza ve sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoruz.” diyerek menfur cinayetleri kınadılar.    
Seydişehir Baro temsilciliği avukatları adliye önünde İstanbul Barosu üyesi meslektaşları Av Servet Bakırtaş'a ve Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında katledilen Dr Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine ilişkin bir basın açıklaması yaparak kınadılar.

Seydişehir Baro Temsilcisi Av. Gizem Yavuz Sevinç adliye önündeki basın açıklamasında:

“Sesini bile çıkaramayanların çığlığıdır avukat!

Korkanın cesareti, cahilin rehberidir.

En acizin en güçlüden hakkını alabilmesini sağlayandır!

Yargılamadan dinleyen, mazlumun umudu, adaletin sigorta sistemidir.

Davanızın tarafı değildir.

Anlayın artık.

Bugün burada meslektaşımıza yapılan saldırının karşısında durmak, mesleğimize yönelik saldırılara karşı mücadele etmek için bulunuyoruz. Avukatlık mesleğinin aslında bir hak arama mesleği olduğunu, avukat olmazsa vatandaşın da hakkının olmayacağını bugün herkese kabul ettirmek zorundayız. Çünkü bugün saldırdığınız avukat yarın canınıza-malınıza bir saldırı gerçekleştiğinde hakkınızı aramak için başvuracağınız ilk ve son makam olacaktır. Burada saldırıya uğrayan sadece meslektaşımız değil, avukatlık mesleğidir. Mesleğimizin içinde bulunduğu hal karşısında öfkeliyiz.

  Avukat ifa ettiği kamu görevi ile vatandaşın hak ve hukukunu korumakta ve adaletin tesis edilmesini sağlamaktadır. Hal böyle iken avukatlara yönelik şiddet eylemleri daha ağır şekilde cezalandırılmalı ve kamuoyu bu hususta uyarılmalıdır.

Özgür savunmanın sonuçlarını canımızla ödediğimiz günlerden geçiyoruz.  Görevlerinin başında öldürülen meslektaşlarımız için sabrımız kalmamıştır. Hukukun üstünlüğünü ve insan onurunun vazgeçilmezliğini savunan biz avukatlar insan onuruna yaraşır şekilde çalışmak ve yaşamak istiyoruz.

Menfur bir saldırı sonucu görevi başında katledilen İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Av Servet Bakırtaş'a ve Konya Şehir Hastanesi'nde görevi başında katledilen hemşehrimiz Dr Ekrem Karakaya'ya Allahtan rahmet; ailelerine hukuk camiamıza ve sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoruz.” diyerek menfur cinayetleri kınadılar.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.