SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ MEVKA-HİZMETLER TEKNİK KOMİTESİ BAŞKANI OLDU.

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.01.2013 - 02:33, Güncelleme: 14.01.2013 - 02:33
 

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ MEVKA-HİZMETLER TEKNİK KOMİTESİ BAŞKANI OLDU.

Seydişehir Belediyesi ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde Seydişehir ve Seydişehir halkına katkı sağlayabilecek her platformda çalışmalarına ve katılımlarına devam ediyor.

  Seydişehir Belediyesi ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde Seydişehir ve Seydişehir halkına katkı sağlayabilecek her platformda çalışmalarına ve katılımlarına devam ediyor. Seydişehir Belediyesi daha önce Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Onuncu Kalkınma Planı çalışmaları Hizmetler Teknik Komitesine kabul edilerek çalışmalara katılmıştı. Bu kez; Yine MEVKA öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Bölge Planı çalışmalarına da kabul edildi. 9 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen Hizmetler Teknik Komitesi’nin ilk toplantısında Seydişehir Belediyesi adına katılan AB Proje Koordinatörü Filiz ŞAHİN Hizmetler Teknik Komitesi Başkanı seçildi. Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Seydişehir Belediyesi'nin  Teknik Hizmetler Komitesine seçilmesinin Seydişehir'deki  yatırımsal boyuttaki faaliyetler açısından son derece önemli  olduğunu belirterek;" Söz konusu  gelişmenin İlçemizin sosyal ve iktisadi yönden  kalkınmasına, istihdamın  geliştirilmesine  çok büyük katkılar sağlayacağı kuşkusuzdur. Memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.   Seydişehir Belediyesi AB Proje Koordinatörü Filiz Şahin ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Mevlana Kalkınma Ajansı'nın koordinasyonun bölgemizin (TR52-Konya-Karaman) önümüzdeki 10 yıllık (2014-2023) dönemlik kalkınma hedeflerini belirlemeye yönelik olan Bölge Planlama çalışmaları hızla devam etmekte. Çalışma kapsamında Bölge Planının öncelik ve stratejilerinin belirlenebilmesi için Tarım-Gıda, Sanayi, Turizm, Çevre ve Şehircilik, Hizmetler ve Sosyal Kalkınma Teknik Komiteleri tarafından 7 Ocak -28 Şubat 2013 tarihleri arasında en az 3 toplantı gerçekleştirerek Özel İhtisas Komisyonu raporları oluşturulacaktır. İlgili Komitenin ilk toplantısında TR52 (Konya-Karaman) Bölgesi için beş adet Öncelik Alanı belirlendi. Daha sonraki toplantılarda bu Öncelik Alanları için Stratejiler (sorunlar, mevcut durum, potansiyeller, tehditler vb) ve içerikleri oluşturulacak. Son toplantıda Bölge Planı için Hizmetler Teknik Komitesi Raporu son haline getirilecek. Üç olarak belirlenen toplantı sayısı gerektiği durumlarda artırılabilecek. Komite Başkanı tarafından raporlar Kalkınma Kurulu'nda ve gerekli görülmesi durumunda diğer toplantılarda sunulacak" dedi. Seydişehir Belediyesi ayrıca yine Bölge Planı çalışmaları içinde Çevre ve Şehircilik Teknik Komitesine de kabul edildi ve çalışmalara katılım sağlamaya devam ediyor.
Seydişehir Belediyesi ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde Seydişehir ve Seydişehir halkına katkı sağlayabilecek her platformda çalışmalarına ve katılımlarına devam ediyor.

 

Seydişehir Belediyesi ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde Seydişehir ve Seydişehir halkına katkı sağlayabilecek her platformda çalışmalarına ve katılımlarına devam ediyor.

Seydişehir Belediyesi daha önce Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Onuncu Kalkınma Planı çalışmaları Hizmetler Teknik Komitesine kabul edilerek çalışmalara katılmıştı. Bu kez; Yine MEVKA öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Bölge Planı çalışmalarına da kabul edildi. 9 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen Hizmetler Teknik Komitesi’nin ilk toplantısında Seydişehir Belediyesi adına katılan AB Proje Koordinatörü Filiz ŞAHİN Hizmetler Teknik Komitesi Başkanı seçildi.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Seydişehir Belediyesi'nin  Teknik Hizmetler Komitesine seçilmesinin Seydişehir'deki  yatırımsal boyuttaki faaliyetler açısından son derece önemli  olduğunu belirterek;" Söz konusu  gelişmenin İlçemizin sosyal ve iktisadi yönden  kalkınmasına, istihdamın  geliştirilmesine  çok büyük katkılar sağlayacağı kuşkusuzdur. Memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

  Seydişehir Belediyesi AB Proje Koordinatörü Filiz Şahin ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Mevlana Kalkınma Ajansı'nın koordinasyonun bölgemizin (TR52-Konya-Karaman) önümüzdeki 10 yıllık (2014-2023) dönemlik kalkınma hedeflerini belirlemeye yönelik olan Bölge Planlama çalışmaları hızla devam etmekte. Çalışma kapsamında Bölge Planının öncelik ve stratejilerinin belirlenebilmesi için Tarım-Gıda, Sanayi, Turizm, Çevre ve Şehircilik, Hizmetler ve Sosyal Kalkınma Teknik Komiteleri tarafından 7 Ocak -28 Şubat 2013 tarihleri arasında en az 3 toplantı gerçekleştirerek Özel İhtisas Komisyonu raporları oluşturulacaktır.

İlgili Komitenin ilk toplantısında TR52 (Konya-Karaman) Bölgesi için beş adet Öncelik Alanı belirlendi. Daha sonraki toplantılarda bu Öncelik Alanları için Stratejiler (sorunlar, mevcut durum, potansiyeller, tehditler vb) ve içerikleri oluşturulacak. Son toplantıda Bölge Planı için Hizmetler Teknik Komitesi Raporu son haline getirilecek. Üç olarak belirlenen toplantı sayısı gerektiği durumlarda artırılabilecek.

Komite Başkanı tarafından raporlar Kalkınma Kurulu'nda ve gerekli görülmesi durumunda diğer toplantılarda sunulacak" dedi.

Seydişehir Belediyesi ayrıca yine Bölge Planı çalışmaları içinde Çevre ve Şehircilik Teknik Komitesine de kabul edildi ve çalışmalara katılım sağlamaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.