Seydişehir Gazeteciler Cemiyetinden Açıklama

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 15.06.2023 - 13:33, Güncelleme: 15.06.2023 - 13:35
 

Seydişehir Gazeteciler Cemiyetinden Açıklama

Seydişehir Gazeteciler Cemiyetinden Açıklama

Sosyal medyada “Seydişehir’de suikast girişimi olayı oluyor. Basın sessiz kalıyor” gibi görüşlerin paylaşılmasıyla ilgili Seydişehir basınının zan altında bırakacak açıklamalar yersiz buluyoruz. Duyumlarla, kulaktan dolma sözlerle haber yapmak basın ahlakıyla bağdaşmaz. Ayrıca Seydişehir’in bir metropol şehir olmadığını, birbirimizi iyi tanıdığımızdan imaj kırıcı, rencide edici haberlerde daha da dikkatli olmamız gerektiğine inanıyorum. Özellikle intikam alma hırsıyla belden aşağı haberler yapmayı da ahlaki bulmuyoruz. Sözü geçen suikast girişimi haberiyle ilgili ise net bir bilgiye ulaşamadık. Sözde olayla ilgili Asayiş ve hastane bilgileri de yok. Sadece varsayımlar var. Sayın Yılmaz Dönderici ve Orhan Özel Bey’e de bu konuda bir istirhamım var. Olay ile ilgili ellerinde bilgi ve belge varsa lütfen basın toplantısı yaparak kamuoyunu aydınlatmaları gerekir. Bu durum basının olduğu kadar sizlerin de asli görevidir. Bu vesileyle şunu da hatırlatmak isteriz ki; ilçemizin itibarını zedeleyecek büyük suç teşkil eden haberlerde sayın ilçe başkanlarının sayfalarca yazarak gönderdikleri haberleri dikkatte almayacağız . Böyle imaj bozucu hassas haberlerde bizleri çağırarak basın açıklaması yapmanız gerekiyor. Kaldı ki; Seydişehir basını Konya düzeyinde en çok haber yapan, bu yolla ilçesine hizmet eden, ve bu kamu görevini saygınlığı ile sürdüren basın mensuplarından oluşmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti
Seydişehir Gazeteciler Cemiyetinden Açıklama

Sosyal medyada “Seydişehir’de suikast girişimi olayı oluyor. Basın sessiz kalıyor” gibi görüşlerin paylaşılmasıyla ilgili Seydişehir basınının zan altında bırakacak açıklamalar yersiz buluyoruz.

Duyumlarla, kulaktan dolma sözlerle haber yapmak basın ahlakıyla bağdaşmaz.

Ayrıca Seydişehir’in bir metropol şehir olmadığını, birbirimizi iyi tanıdığımızdan imaj kırıcı, rencide edici haberlerde daha da dikkatli olmamız gerektiğine inanıyorum.

Özellikle intikam alma hırsıyla belden aşağı haberler yapmayı da ahlaki bulmuyoruz.

Sözü geçen suikast girişimi haberiyle ilgili ise net bir bilgiye ulaşamadık.

Sözde olayla ilgili Asayiş ve hastane bilgileri de yok. Sadece varsayımlar var.

Sayın Yılmaz Dönderici ve Orhan Özel Bey’e de bu konuda bir istirhamım var.

Olay ile ilgili ellerinde bilgi ve belge varsa lütfen basın toplantısı yaparak kamuoyunu aydınlatmaları gerekir.

Bu durum basının olduğu kadar sizlerin de asli görevidir.

Bu vesileyle şunu da hatırlatmak isteriz ki; ilçemizin itibarını zedeleyecek büyük suç teşkil eden haberlerde sayın ilçe başkanlarının sayfalarca yazarak gönderdikleri haberleri dikkatte almayacağız .

Böyle imaj bozucu hassas haberlerde bizleri çağırarak basın açıklaması yapmanız gerekiyor.

Kaldı ki; Seydişehir basını Konya düzeyinde en çok haber yapan, bu yolla ilçesine hizmet eden, ve bu kamu görevini saygınlığı ile sürdüren basın mensuplarından oluşmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.