SEYDİŞEHİR GES ENERJİ ÜSSÜ OLUYOR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.12.2020 - 01:37, Güncelleme: 12.12.2020 - 01:37
 

SEYDİŞEHİR GES ENERJİ ÜSSÜ OLUYOR

Cengiz Holding’in enerji alanındaki projelerinde, daha önce en fazla payı alan ilçemiz Seydişehir olmuştu.

Kırmızı Çamur barajı ve Taraşcı arazisinde kurulan enerji tarlalarıyla 25,6 MWp elektrik üreten Cengiz Holding,  şimdi de Eti bank Alüminyum tesisleri elektrik ihtiyacını karşılayacak 41,5 MWp’lık kuracağı Güneş Enerjisi santralinin, santral saha dışı temizlik çalışmaları sürüyor. Seydişehir Alaylar 2 mahallesi, eski kırıcı cezaevi ve çöplük mevkiinde 621.500 mt karelik alanda kurulması planlanan ETİ-2 GÜNEŞ ENERJİSİ santralinin 20 milyon dolar bir proje olup daha önce 13,4 MWp olarak planlanan ETİ-1 GES Proje ’sinin kapasite artışı projesi olarak yapımı 2021 de tamamlanması planlanıyor. Projenin nihayete ermesinin ardından, Eti Seydişehir ENTEGRE ALİMİNYUM TESİSİ’nin iç tüketimini karşılamak amacı yaklaşık  90.000.000  kWh üretim gerçekleşecek. Ayrıca Seydişehir Belediyesi’nin yenilenebilir enerji yatırımlarında kullanılmak üzere  ilçeye kazandırdığı 60.000 m2 arsada GES PROJE’si  EPDK tarafından onaylandı.
Cengiz Holding’in enerji alanındaki projelerinde, daha önce en fazla payı alan ilçemiz Seydişehir olmuştu.

Kırmızı Çamur barajı ve Taraşcı arazisinde kurulan enerji tarlalarıyla 25,6 MWp elektrik üreten Cengiz Holding,  şimdi de Eti bank Alüminyum tesisleri elektrik ihtiyacını karşılayacak 41,5 MWp’lık kuracağı Güneş Enerjisi santralinin, santral saha dışı temizlik çalışmaları sürüyor.

Seydişehir Alaylar 2 mahallesi, eski kırıcı cezaevi ve çöplük mevkiinde 621.500 mt karelik alanda kurulması planlanan ETİ-2 GÜNEŞ ENERJİSİ santralinin 20 milyon dolar bir proje olup daha önce 13,4 MWp olarak planlanan ETİ-1 GES Proje ’sinin kapasite artışı projesi olarak yapımı 2021 de tamamlanması planlanıyor.

Projenin nihayete ermesinin ardından, Eti Seydişehir ENTEGRE ALİMİNYUM TESİSİ’nin iç tüketimini karşılamak amacı yaklaşık  90.000.000  kWh üretim gerçekleşecek.

Ayrıca Seydişehir Belediyesi’nin yenilenebilir enerji yatırımlarında kullanılmak üzere  ilçeye kazandırdığı 60.000 m2 arsada GES PROJE’si  EPDK tarafından onaylandı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.